Lucile Duff-Gordon

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lady Duff-Gordon, 1919.

Lady Lucy ”Lucile” Christina Duff-Gordon (13. kesäkuuta 1863 Toronto20. huhtikuuta 1935 Lontoo) oli englantilainen pukusuunnittelija. Hänen isänsä oli torontolainen koneinsinööri Douglas Sutherland ja hänen sisarensa oli myöhemmin kirjailijana tunnettu Elinor Glyn. Vuonna 1881 Lucy meni naimisiin James Stuart Wallacen kanssa ja heille syntyi tytär. Lucyn ja Wallacen avioliitto päättyi vuonna 1888 ja Lucy lähti Lontooseen, jossa hän saavutti mainetta pukusuunnitteljana. 1890-luvun lopulla ”Madame Lucilen” Maison Lucile oli yksi Lontoon suosituimmista muotiliikkeistä. Hänen kuuluisimpia asiakkaitaan olivat Margot Asquith sekä Yorkin herttuatar Mary. Kun Lucilen liike alkoi kukoistaa, hän laajensi sitä Pariisiin sekä New Yorkiin.

1890-luvun lopulla Lucile palkkasi Sir Cosmo Duff-Gordonin Maison Lucilen johtajaksi ja vuonna 1900 Lucile ja Sir Cosmo avioituivat. Avioliittonsa jälkeen Lucile pääsi todellisiin seurapiireihin muun muassa Ison-Britannian kuninkaallisten suosioon.

Lady Lucile osallistui miehensä kanssa RMS Titanicin epäonnisella neitsytmatkalla vuonna 1912, mutta selvisi haaksirikosta hengissä[1].

Sir Cosmo kuoli vuonna 1931 ja vuonna 1932 Lady Lucile julkaisi muistelmansa. Lucile vietti elämänsä loppuun Putneyn vanhainkodissa ja hän kuoli vuonna 1935 keuhkokuumeeseen. Lady Lucile on haudattu miehensä viereen Brookwoodin hautausmaalle.

  1. Lucy Christiana, Lady Duff Gordon Encyclopedia Titanica. Viitattu 31.7.2013. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.