Logomo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Logomo
Osoite Junakatu 9
Sijainti Turku
Valmistumisvuosi 2011 (alkuperäinen konepaja vuonna 1876)
Rakennuttaja Hartela
Omistaja Logomo Oy (Hartela Oy 61% ja Turun kaupunki 31%)
Tilavuus 24 000 neliötä
Lisää rakennusartikkeleitaArkkitehtuurin teemasivulla

Logomo on tapahtumakeskus Turussa Pohjolan kaupunginosassa, Turun päärautatieaseman tuntumassa. Näyttely- ja tapahtumatilojen lisäksi Logomossa on ravintola sekä toimitiloja yrityksille ja taiteilijoille. Aiemmin Logomo toimi VR:n konepajana. Kulttuurikeskukseksi rakennus avattiin vuonna 2011, jolloin se toimi yhtenä Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden päätapahtumatiloista.[1] Rakennuksesta on toimitilaa noin 9 000 neliömetriä.[2]

Rakennuksen vanhin osa on rakennettu vuonna 1876 VR:n konepajaksi, ja sitä on laajennettu myöhemmin yhdeksään otteeseen.

Logomossa järjestetään paljon erilaisia tapahtumia kuten konferensseja, konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia. Logomo toimi myös Turun kaupunginteatterin väistötilana varsinaisen teatterirakennuksen ollessa remontissa 2014. Logomossa on tehty myös erilaisia tv-tuotantoja, muun muassa The Voice of Finland,[3] The Voice Kids[4] ja Uuden Musiikin Kilpailu 2019, 2022 sekä 2023[5]

Logomossa sijaitsi Turun Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden 2011 ajan muun muassa nykyvalokuvataiteen näyttely "Liisa ihmemaassa", Tom of Finland -retrospektiivi, UEFA:n kokoama jalkapalloaiheinen "Only a game" -näyttely, Kiasman tuottamat Eija-Liisa Ahtilan ja Isaac Julienin videoinstallaatiot ja Tiedekeskus Heurekan kanssa yhteistyössä luotu tulta käsittelevä näyttely "Tuli on irti".[6] Logomon kävijämäärä vuonna 2019 oli 377 000[7].

Logomossa avattiin kesäkuussa 2013 Logomo Byrå -nimiset toimitilat.[8] Byrån 5 000 neliön toimitilat kokoavat saman katon alle lähes 50 yritystä ja runsaat 200 luovan alan ammattilaista. Luovista aloista edustettuina ovat mm. palvelumuotoilu, markkinointi ja mainonta, konsultointi sekä koulutus ja tutkimus. Yritysten toimitilojen lisäksi Logomossa on yli 500 m2 taiteilijoiden työ- ja ateljeetiloja.lähde?

Logomo Konttori

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Huhtikuussa 2015 Logomoon valmistui Logomo Konttori -nimiset toimitilat. Konttorissa on noin 25 yritystä, joissa työskentelee noin 200 työntekijää.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]