Linnanmäen sirkuskoulu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkutaipaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Linnanmäen sirkuskoulun toiminta alkoi 29.1.1981. Aluksi opetusta järjestettiin Linnanmäen Luolassa kerran viikossa kerho­toiminnan luonteisesti. Syksyllä opetustoiminta jatkui Peacock-teatterin näyttämöllä. Vakio-opettajina toimivat silloin mm. Alpo Hirvimäki ja Kari Hasanen. Peacock-teatterissa ei ollut lämmitystä, joten uusille tiloille oli tarvetta. Semmoinen löytyikin lähellä sijaitsevasta koulusta, jossa sitten harjoittelivat akrobaatit, jonglöörit ja tasapainoilijat. Taikurit harjoittelivat Solmu Mäkelän johdolla Taikapiirin klubihuoneistolla. Vuonna 1986 kerhoiltoja alettiin pitää Maarit Tiilikaisen ja Riku Issakaisen johdolla vuoristoradan takana olevassa parakkirakennuksessa, kun Solmu Mäkelä lopetti taikuriryhmän opettamisen. Akrobaatit harjoittelivat edelleen koululla kerran viikossa.

Nimekkäitä oppilaita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sirkuskoululla on vuosien saatossa ollut useita nimekkäitä oppilaita. Heitä ovat muun muassa Pasi Toiviainen, joka on monta vuotta vetänyt Ylen ympäristöohjelmia, Jaakko Saariluoma, joka on tullut tunnetuksi näyttelijänä ja stand up-koomikkona, ja Formula-kuljettajana kuuluisaksi tullut Mika Häkkinen.

Lasten Päivän Säätiön osuus toiminnassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lasten Päivän Säätiö kustansi sirkuskoulun toiminnan aluksi kokonaan, eikä oppilailta peritty minkäänlaista maksua. Huvipuiston toiminnan kehittyessä alettiin pohtia sirkuskoulun jatkoa. Sirkuskoulu sinänsä sopi lasten hyväksi toimivan säätiön toimintaan, mutta sen ei katsottu kuuluvan huvipuiston ydintoiminnan alasuuteen. Niinpä 15.2.2002 Åshöjdens skolanin luokkahuoneessa perustettiin kerhoa pyörittämään kannatusyhdistys.

Kannatusyhdistys ja henkilökunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kannatusyhdistyksen perustajina toimivat sirkuskoulun opettajat sekä oppilaiden vanhemmat. Kaisu Sutisen ja Karoliina Korhosen siirtyessä opettamisesta sivuun tilalle tulivat Maiju Mustonen ja Jenni Kallo. Maiju Mustonen ryhtyi myös sirkuskoulun toiminnan vastuuvetäjäksi. Vuosien saatossa sirkuskoululla on ollut joukko ammattitaitoisia opettajia, jotka ovat pysyneet mukana vuosien ajan nostaen sirkuskoulun tasoa ja mainetta. Heihin lukeutuu mm. Lionel Lejeune, Teemu Öhman, Pinja Schönberg ja Kimmo Hietanen.