Lightning to the Nations

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lightning to the Nations
Diamond Head
Studioalbumin Lightning to the Nations kansikuva
Studioalbumin tiedot
 Julkaistu 3. lokakuuta 1980
 Tuottaja(t) Reg Fellows
 Tyylilaji heavy metal
 Kesto 41.37
 Levy-yhtiö Happy Face
Diamond Headin muut julkaisut

Lightning to the Nations
1980
Borrowed Time
1982

Lightning to the Nations on Diamond Headin vuonna 1980 julkaisema studioalbumi. Lightning to the Nations on alun perin nimetön, ja sitä kutsutaan myös ”White Albumiksi”. Albumi tunnetaan heavy metal -yhtyeiden piirissä erittäin hyvin, esimerkiksi Metallica on tehnyt cover-versiot kappaleista ”The Prince”, ”Sucking My Love”, ”Am I Evil?”, ”It’s Electric” ja ”Helpless”. Levy julkaistiin Independentin nimissä, ja levy on nauhoitettu Old Smithy Recording Studiossa, Worcesterissä, Englannissa.

”Am I Evil?”[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

”Am I Evil?” on levyn kenties tunnetuin kappale, ja sitä pidetäänkenen mukaan? todellisena mestariteoksena koko NWOBHM-genressä. Se on suosittu myös yhtyeen fanien keskuudessa ja kenties yhtyeen tunnetuin kappale. Kappale kertoo lapsesta, jonka äiti on poltettu elävältä noitavainon uhrina. Kun hän kasvaa aikuiseksi, hän lähtee kostamaan äitinsä tappaneille ihmisille.

Kappale on melko monimutkainen ja se jakautuu neljään osaan: hidas ja painostava, monumentaalinen intro on Gustav Holstin innoittama, ja se jatkuu Brian Tatlerin tapping-tekniikalla soittamaan sooloon. Tämän jälkeen kappale jatkuu normaaleilla heavy metal -riffeillä ja päättyy niin ikään kitarasoolo-osuuksilla.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Lighting to the Nations – 4.15
  2. The Prince – 6.27
  3. Sucking My Love – 9.35
  4. Am I Evil? – 7.39
  5. Sweet and Innocent – 3.13
  6. It’s Electric – 3.57
  7. Helpless – 6.51

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]