Lexus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lexus
Lexusin logo.svg
Tunnuslause Experience Amazing
Perustettu 1989
Perustaja Eiji Toyoda
Kotipaikka Japani Nagoya, Japani
Toimiala autoteollisuus
Tuotteet henkilöautot
Omistaja Toyota
Kotisivu www.lexus.fi

Lexus on Toyota Motor Corporationin automerkki, jota myydään Pohjois-Amerikassa, Lähi-idässä, Euroopassa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja Japanissa.

Lexus-merkki luotiin, kun Toyota halusi päästä Pohjois-Amerikan markkinoiden kalliimpien tuontiautojen - kuten Mercedez-Benz, Volvo ja BMW - markkinoille. Toyotalla ymmärrettiin, ettei Toyota-merkillä voinut myydä kalliita autoja, koska merkki oli fokusoitunut edullisten autojen luokkaan.

Lexuksen myyntiä Suomessa hoitaa Lexus-myyntipisteet ympäri Suomen. Lexuksen huolto onnistuu myös kaikkialla Suomessa Toyotan huoltopisteissä. Lexuksen Suomeen tuotavat mallit ovat (2022): RZ, ES, UX, LS, NX, RX ja LC. -mallit eri moottoriversioilla. Lexus on Toyotan tapaan erikoistunut hybriditekniikkaan, jota saa mm. NX, ES, LS ja RX-malleihin. Toyota/Lexus Hybridi akkujen takuut ovat jopa 300 000 km /8 vuotta. Vuonna 2022 Lexus julkaisi ensimmäisen sähköautonsa RZ:n, joka on teknillisesti sama kuin Toyotan bZ4x. Lexuksen myynti Euroopassa on vähäistä verrattuna BMW:n, Audin, MB:n ja muiden valmistajien luksusautoihin. Pohjois-Amerikassa Lexuksen myynti on suurempaa kuin millään muulla premium-merkillä.

Lexus on saanut lukuisia palkintoja eri maiden autolehdiltä kuten AutoBild ja MotorWeek. Lexus valmistaa maailman luotettavimpia autoja, ja sen lippulaiva LS onkin valittu J D Powerin pitkäaikaisen auton luotettavuustutkimuksen mukaan 15 kertaa peräkkäin maailman luotettavimmaksi autoksi.

Mallit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vanhempi Lexus RX


Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Lexus.
Tämä autoihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.