Levente Szuper

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Levente Szuper
Henkilötiedot
Syntynyt11. kesäkuuta 1980 (ikä 43)
Budapest
Kansalaisuus  Unkari
Jääkiekkoilija
Lempinimi Levi, Szuperman
Pelipaikka maalivahti
Maila vasen
Pituus 179 cm
Paino 80 kg
Seura
Seura Vasas SC
Sarja Erste Liga
Tehtävä Technical Director
Pelaajaura
Pääsarjaura 1996–2013
Seurat Saint John Flames (AHL)
Worcester IceCats
Peoria Rivermen (ECHL)
Dunaújváros (Unkari)
HC Asiago (Serie A)
Füchse Duisburg (DEL)
Malmö Redhawks (Elitserien)
HC Milano Vipers (Serie A)
Székesfehérvár (EBEL)
Hannover Scorpions (DEL)
Arizona Sundogs (CHL)
NHL-varaus 116. varaus, 2000
Calgary Flames

Levente Szuper (s. 11. kesäkuuta 1980 Budapest) on unkarilainen uransa lopettanut jääkiekkomaalivahti. Szuper on ensimmäinen unkarilainen jääkiekkoilija, joka on varattu NHL-joukkueeseen. Hänet varasi Calgary Flames, ja hän pääsi jopa joukkueen vaihtopenkille 12 ottelun ajaksi. Odotettua NHL-debytointia ei kuitenkaan tapahtunut. Szuper voitti urallaan muun muassa Calder Cupin ja Saksan mestaruuden Hannover Scorpionsin riveissä kauden 2009–2010 päätteeksi. Vuodesta 2010 lähtien hän on toiminut myös maalivahtivalmentajana. Kaudeksi 2010–2011 hän siirtyi CHL-liigan Arizona Sundogsiin. Tammikuussa 2012 Szuper siirtyi Sundogsista Kazakstanin mestaruussarjaan Aristan Temirtauhun jossa päätti uransa.

Maajoukkue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Szuper on pelannut Unkarin maajoukkueessa vuodesta 1998 lähtien ja oli vuoden 2009 MM-kisoissa Unkarin joukkueen ykkösmaalivahti. Vuoden 2010 1. divisioonan MM-kisoihin Ljubljanaan Szuper ei kuitenkaan päässyt, sillä hän oli pelaamassa finaalipelejä omassa seurajoukkueessaan Hannover Scorpionsissa. Kisoissa torjustavastuun ottivat loistavasti suoriutuneet Zoltán Hetényi ja Miklós Rajna. Vaikka Szuper oli jo käytännössä lopettanut uransa, hänet valittiin kuitenkin vielä Unkarin maajoukkueeseen vuoden 2013 1. divisioonan MM-kisoihin. Szuper pelasi turnauksessa kolme ottelua keskiarvolla 1.67 torjuntaprosentin ollessa 94.2

Peliuran jälkeen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaudella 2013-2014 Szuper toimi Vasas Budapestin naisten joukkueen General Managerina. Kauden 2017 alusta hän on toiminut seuran teknisenä johtajana.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Levente Szuper Elite Prospects. Everysport Media Group AB. (englanniksi)
Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.