Lesboksen kivettyneen metsän luonnonhistoriallinen museo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lesboksen kivettyneen metsän luonnonhistoriallinen museo
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου
Museon sisäänkäynti.
Museon sisäänkäynti.
Tyyppi luonnontieteellinen museo
Sijainti Sígri, Länsi-Lesbos, Lesbos, Pohjois-Egean saaret, Kreikka
Perustettu 1994
Kotisivut www.lesvosmuseum.gr
Koordinaatit 39°12′41″N, 25°51′17″E
Kartta
Lesboksen kivettyneen metsän luonnonhistoriallinen museo

Lesboksen kivettyneen metsän luonnonhistoriallinen museo (kreik. Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Mouseío Fysikís Istorías Apolithoménou Dásous Lésvou) on luonnontieteellinen museo Sígrin kylässä Lesboksen saarella Kreikassa. Se liittyy lähellä sijaitsevaan Lesboksen kivettyneen metsän luonnonpuistoon ja esittelee alueen erikoista luonnonhistoriaa.[1]

Museo on perustettu vuonna 1994. Sen rakentamisen rahoittivat Kreikan valtio ja Euroopan unioni. Museo ilmoittaa tehtäväkseen Lesboksen kivettyneen metsän tutkimisen, suojelemisen ja säilyttämisen sekä siihen liittyvän luonnonhistorian esittelyn yleisölle sekä yhteistyön muiden geologisten luonnonpuistojen kanssa.[1][2] Museossa on tilat pysyville ja vaihtuville näyttelyille, kirjasto, kirjakauppa ja kahvio sekä kokous- ja tutkimustiloja. Yksikerroksisen museorakennuksen pinta-ala on 1 597 neliömetriä. Museon pihalla on amfiteatteri 400 hengelle.[3]

Kokoelmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Museon näyttelyt esittelevät ennen kaikkea Pohjoisen Egean saarten geologista ja biologista kehitystä sekä kivettyneen metsän syntyä vulkaanisen toiminnan tuloksena.

Museon yhteydessä ulkotiloissa on jonkin verran jäänteitä kivettyneestä metsästä. Näihin kuuluu muun muassa kivettyneitä (fossilisoituneita) puunrunkoja ja kantoja. Varsinainen kivettyneen metsän luonnonpuiston pääalue sijaitsee Sígristä linnuntietä noin neljä kilometriä länteen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b The Natural History Museum of the Lesvos Petrified Forest Natural History Museum of the Lesvos Petrified Forest. Arkistoitu 8.10.2011. Viitattu 6.5.2015.
  2. History Natural History Museum of the Lesvos Petrified Forest. Arkistoitu 12.1.2015. Viitattu 6.5.2015.
  3. Building Natural History Museum of the Lesvos Petrified Forest. Arkistoitu 28.9.2014. Viitattu 6.5.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]