Laminaattilattia

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Parketin näköistä laminaattia

Laminaattilattia on nykyisin yleisesti käytössä oleva lattiamateriaali. Lattia koostuu yhteen asennettavista ohuista laminaattilaudoista, joissa on ponttireuna. Laminaattilauta koostuu runkona toimivasta 6–8 millimetrin vahvuisesta HDF- tai MDF-levystä, jonka päällä on kova laminaattikerros: pohja, painettu kuviokerros ja kova läpinäkyvä kulutuskerros. Painetun kuviokerroksen avulla saadaan ulkonäöksi käytännössä mikä tahansa haluttu väri ja kuvio.

Nykyisissä lattialaminaateissa käytetään yleisesti lukkopontteja, jolloin asennuksessa ei tarvita liimausta.[1] Lukkopontillisenkin laminaattilattian kosteudenkestävyyttä voidaan parantaa liimaamalla pontit yhteen asennusvaiheessa.

Laminaatti on tärkeää pitää kuivana sillä aikaa myöten kosteus voi aiheuttaa kupruilua ja vääntyilyä, varsinkin niissä tapauksissa, jossa materiaali ei ole päällystetty kosteudenkestäväksi. Nesteiden läikkyminen ei ole ongelma, jos lammikot pyyhitään heti pois. Puhtaus on myös tärkeää, koska pöly, lika ja hiekanjyvät voivat naarmuttaa lattiapintaa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Parkettisanasto, www.parketix.com. Viitattu 10.7.2014.
Tämä tekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.