Laikunlava

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Laikunlava autiona lokakuussa 2013.
Yleisöä seuraamassa Jäämien Kuoron esitystä Laikunlavalla kesällä 2012.

Laikunlava on katettu esiintymislava Tampereen keskustassa Kirjastonpuistossa, lähellä Tammerkosken rantaa ja Keskustoria. Lava valmistui kesällä 2012 ja sen avajaisia juhlittiin 30. kesäkuuta 2012. Avajaisten vetonaulana esiintyi muun muassa Anna Puu.[1][2] Ensimmäistä kertaa lavalla järjestettiin esityksiä kuitenkin jo Earth Hourin yhteydessä 31. maaliskuuta.[3]

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suurin piirtein nykyisen Laikunlavan paikalla sijaitsi aiemmin Vanhan kirjastotalon puistolava.

Nykyisyys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laikunlava haluttiin rakentaa palvelemaan kuntalaisia ja tarjota helposti lähestyttävä paikka kulttuurille. Se on rakennettu tamperelaisten tapahtumanjärjestäjien käytettäväksi. Samalla se toimii myös kaupungin tapahtumien näyttämönä erityisesti kesäisin lukuisten ilmaistapahtumien muodossa.

Laikunlavaa saa vuokrata Tampereen kaupungin kulttuuripalveluilta. Lavan lainaaminen on maksutonta, mikäli siellä järjestettävä tapahtuma on maksuton. Lavaa ei vuokrata yksityistilaisuuksiin eikä poliittisiin, uskonnollisiin tai kaupallisiin tarkoituksiin.

Laikunlava on noin 8×5 metrin kokoinen ja sen takaosassa on kuoroportaat. Laikunlava on katettu. Lavalle johtavat etualalla portaat ja takaa lavalle pääsee luiskaa pitkin. Takaa löytyy myös lukittu pukeutumistila, tekniikkakaappi ja inva-wc. Lavan ympärys on kivetty ja lavan edustan nurmialueelle tuodaan kesäksi penkit yleisöä varten.

Nimi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi lavalle saatiin Moro-lehden järjestämässä kilpailussa. Laikku on kirjastoa eli ”lainastoa” tarkoittava tamperelainen murresana. Lavan nimiaiheeksi sen katsottiin sopivan myös sikäli, että lava on kaupunkilaisten ”lainattavissa”.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Nikupaavo-Oksanen, Tarja: Kirjastonpuiston ja Laikunlavan avajaisia vietetään lauantaina 30.6. 28.6.2012. Tampereen kaupunki. Viitattu 15.7.2014.
  2. Mylläri, Jari: Nyt se on valmis: Laikunlava vihitään käyttöön ensi lauantaina Moro. 28.6.2012. Viitattu 15.7.2014.
  3. Laurila, Jaakko: Laikunlava saa tulikasteen Earth Hourissa Tamperelainen. Viitattu 15.7.2014.
  4. Mylläri, Jari: Kirjastonpuiston lava sai uuden nimen: Laikunlava! Moro. 16.3.2012. Viitattu 15.7.2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]