Lady lady!!

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Lynn

Lady Lady!! on Toei Animation -yhtiön tekemä japanilainen anime-sarja, joka kertoo äitinsä menettäneestä Lynn-tytöstä. Se on tehty Lady!!-nimisen mangan pohjalta, johon pohjautui myös tämän animen jatko-osa Hello! Lady Lynn.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lady Lady!! kertoo Lynn-nimisestä tytöstä, joka matkustaa äitinsä kanssa Englantiin tapaamaan isäänsä varakreivi George Marbelliä. Matkalla Marbellin kartanoon tapahtuu traaginen autokolari, jossa Lynnin äiti kuolee, mutta Lynn itse säilyy hengissä. Lynnin isä hakee tyttärensä sairaalasta asumaan luokseen kartanoonsa. Myöhemmin Lynnin isän pitää tosin lähteä liikematkalle ulkomaille, ja Lynn jää sen vuoksi yksin kartanoon.

Marbellin kartanossa Lynn tapaa sisarpuolensa Sarahin, joka on hänen isänsä ja tämän edesmenneen vaimon tytär. Sarah ei aluksi hyväksy Lynniä sisarpuolekseen vaan laiminlyö ja halveksuu tätä. Myöhemmin Sarahin ja Lynnin sisarussuhde tiivistyy ja he alkavat pitämään toisistaan. Asiat alkavat kuitenkin mutkistua, kun paronitar Wavebury (Golden Voicen dubissa "Rouva Vienola") ja hänen lapsensa saapuvat Marbellin kartanoon siitä syystä, ettei Marbellin oma isä, herttua Warbawn, halua lastenlastensa olevan kartanossa yksin.

Paronittaren vierailun aikana Lynnin ja paronittaren lasten eli Thomasin (Golden Voicen dubissa suom. Tuomas) ja Maryn (Golden Voicen dubissa suom. Maire) välille syntyy kahakka, kun Thomas ja Mary kiusaavat Lynniä. Myöhemmin paronitar paljastaa Lynnille sen, mitä tämän isä ei ole uskaltanut tälle kertoa: Lynnin äiti on kuollut. Lynn murtuu kuullessaan totuuden, mutta hän saa pian apua ystävältään Arthur Brightonilta, joka vie hänet katsomaan hänen äitinsä hautaa. Hautausmaalla Lynn puhuu papin kanssa ja saa voimaa jatkaa elämäänsä.

Myöhemmin Sarah saa puhelun isältään, joka on New Yorkissa ja joka saa kuulla, että paronitar paljasti Lynnille totuuden tämän äidistä. Tämän jälkeen Marbell pyytää Sarahia hakemaan hänen toimistostaan jalokivillä koristellun avaimen, jonka avulla pääsee käsiksi Lynnin äidin aarteisiin. Sarah tunnustaa todella välittävänsä Lynnistä ja lupaa huolehtia tästä kuin oikeasta sisarestaan. Sairaalloinen Sarah joutuu kuitenkin olemaan usein poissa kotoa huonon terveytensä vuoksi, minkä ansiosta paronitar, Thomas ja Mary saavat hallita Marbellin kartanoa mielensä mukaan aiheuttaen Lynnille pelkkää haittaa ja epäonnea. Marbellin isä yrittää saada poikansa naimaan paronittaren, jotta hän voisi kuitata tähtitieteelliset velkansa ja hyväksyä Lynnin lapsenlapsekseen.

Alkuperäinen manga eroaa juonestaan paljon animaatioversioon verratuna. Siinä näytetään esimerkiksi yksityiskohtaisesti miten: Lynnin ja tämän äidin kolari tapahtui, Lynnin menneisyys Japanissa ennen tämän matkaa Englantiin tai miten Lynnin isä meni aikaisemmin naimisiin Paronitar Waveburyn kanssa ja että näille oli tulossa lapsi.

Loppujen lopuksi Lynn on aikeissa palata takaisin Japaniin, mutta Brightonin veljekset ja Sarah estävät sen. Lynn muuttaa asumaan kreivitär Isabel Montgomeryn hoiviin ja Sarah isoisänsä herttua Warbawnin linnaan. Tästä alkaa animesarjan jatko-osa Hello! Lady Lynn.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.