Lady lady!!

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lynn

Lady Lady!! on Toei Animation -yhtiön tekemä japanilainen anime-sarja, joka kertoo äitinsä menettäneestä Lynn-tytöstä. Se on tehty Lady!!-nimisen mangan pohjalta, johon pohjautui myös tämän animen jatko-osa Hello! Lady Lynn. Jaksoja julkaistiin myös suomeksi jälkiäänitettyinä VHS-kaseteilla. Jälkiäänityksestä vastasi Golden Voice Oy.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lady Lady!! kertoo Lynn-nimisestä tytöstä, joka matkustaa äitinsä kanssa Englantiin tapaamaan isäänsä varakreivi George Marbelliä. Matkalla Marbellin kartanoon tapahtuu traaginen autokolari, jossa Lynnin äiti kuolee, mutta Lynn itse säilyy hengissä. Lynnin isä hakee tyttärensä sairaalasta asumaan luokseen kartanoonsa. Myöhemmin Lynnin isän pitää tosin lähteä liikematkalle ulkomaille, ja Lynn jää sen vuoksi yksin kartanoon.

Marbellin kartanossa Lynn tapaa sisarpuolensa Sarahin, joka on hänen isänsä ja tämän edesmenneen vaimon tytär. Sarah ei aluksi hyväksy Lynniä sisarpuolekseen, vaan laiminlyö ja halveksuu häntä. Lynn tapaa uudessa kodissaan myös naapurin Brightonin kreivin pojat, Arthurin ja Edwardin, jotka ihastuvat heti pieneen naapuriinsa. Myöhemmin Sarahin ja Lynnin sisarussuhde tiivistyy ja he alkavat pitämään toisistaan. Onnellisten sisarusten harmiksi paronitar Wavebury saapuu yllättäen Marbellin kartanoon herttua Warbawnin pyynnöstä toimiakseen tytöille huoltajana Georgen ollessa matkoilla.

Vierailun aikana Lynnin ja paronittaren lasten Thomasin ja Maryn välillä syntyy riita Thomasin ja Maryn kiusatessa Lynniä. Vihan sokaisema paronitar paljastaa tahallaan Lynnille, että hänen äitinsä on kuollut. Surun murtama Lynn karkaa Brightoneiden kartanolle ja Arthur lohduttaa Lynniä viemällä tämän katsomaan äitinsä hautaa.

Myöhemmin Sarah saa puhelun isältään New Yorkista ja paljastaa isälleen paronittaren teon. Tämän jälkeen George pyytää tytärtään hakemaan toimistostaan jalokivillä koristellun avaimen muistoksi Lynnille äidistään. Sarah tunnustaa todella välittävänsä Lynnistä ja lupaa huolehtia hänestä kuin oikeasta sisarestaan.

Vakavasti sairas Sarah joutuu kuitenkin olemaan usein poissa kotoa, minkä ansiosta paronitar, Thomas ja Mary saavat hallita Marbellin kartanoa mielensä mukaan aiheuttaen Lynnille yhä enemmän surua. Herttua Warbawn yrittää kiristää poikaansa menemään naimisiin paronittaren kanssa, jotta voisi pelastaa sukunsa konkurssilta.

Loppujen lopuksi Lynn on aikeissa palata takaisin Japaniin, mutta Brightonin veljekset ja Sarah estävät tämän. George kieltäytyy menemästä naimisiin paronittaren kanssa. Lynn muuttaa asumaan tätinsä kreivitär Isabel Montgomeryn hoiviin ja Sarah isoisänsä linnaan.

Tästä alkaa sarjan jatko-osa Hello! Lady Lynn.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.