Laajalampi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Laajalampi
Kaupunki Mikkeli
Koordinaatit 61.6658°N, 27.2613°E
Kaupunginosa nro 27
Postinumero(t) 50160
Lähialueet Kattilansilta, Annila, Tuukkala, Pitkäjärvi

Laajalampi on Mikkelin 27. kaupunginosa. Se on pinta-alaltaan verraten pieni kaupunginosa, joka sijaitsee Mikkelin keskustasta noin 2,5 kilometriä etelään.[1] Laajalammen länsiosa on kerrostaloaluetta, mutta Kaituentien itäpuolella on rivi- ja omakotitaloalue. Laajalammella asuu noin 2 500 ihmistä. Laajalammelta löytyy kaksi kauppaa, nuorisotalo ja hyvät linja-autoyhteydet keskustaan.

Laajalammen kaupunginosa sijaitsee samannimisen lammen länsirannalla. Lammen etelä- ja pohjoispäässä on uimaranta.[1] Laajalammen itäosassa on pieni saari, jossa pesii muun muassa lokkeja.

  1. a b Mikkelin karttapalvelu (Vasemman laidan aineistovalikosta valitaan esimerkiksi Opaskartta keskustaajamat. Kaupunginosajakoa haluttaessa Mikkelin kartat valikosta Virastokartta, joilla kaupunginosajaottelu saadaan kohtalaisesti näkyviin. Aluejaosta voidaan valita Postinumeroalueet. Virastokartta latautuu hitaasti, ja voi vaatia zoomamista vain osaan kaupunginosasta.) Mikkelin kaupunki, mikkeli.fi. Viitattu 8.7.2020.
Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.