Lääketieteellisen fysiikan ja tekniikan yhdistys

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lääketieteellisen fysiikan ja tekniikan yhdistys (LFTY), on vuonna 1968 perustettu fyysikoiden, insinöörien ja lääkäreiden yhteinen poikkitieteellinen, aatteellinen ja ammatillinen yhdistys.

Yhdistyksen jäsenistö kattaa lääketieteellisen tekniikan ja fysiikan koko kentän oppi- ja tutkimuslaitoksista terveydenhuollon yrityksiin ja sairaaloihin. Yhdistyksen tarkoituksena on herättää ja ylläpitää kiinnostusta lääketieteelliseen fysiikkaan, tekniikkaan ja biofysiikkaan sekä edistää näiden aineryhmien tieteellisen tutkimuksen, koulutuksen ja teollisuuden kehitystä.

Toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toiminta Yhdistys järjestää vuosittain vähintään yhden tapaamisen, jossa on tutustuttu johonkin teemaan tai yhteisöön sekä toisiimme. Muuten yhdistys toimii linkkinä kansainvälisiin sisaryhteisöihin, joiden konferensseista mm. saamme kohtalaisen alennuksen. Ilmoitamme myös alamme tapahtumista niin s-postitse kuin nettisivuillamme. Yhdistys on mukana myös muiden lääketieteellisen fysiikan ja tekniikan alan tapahtumissa sekä Suomessa että ulkomailla. LFTY pyrkii toiminnallaan lisäämään lääketieteellisen fysiikan ja tekniikan yhdistysten, tutkimuksen, koulutuksen ja teollisuuden yhteistyötä. LFTY:n www-sivut (http://www.lfty.fi/) ovat alan tutkija- ja jatkokoulutuksen infopaikka.

Hallitus 2010 ja 2011-[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Prof. Risto Ilmoniemi, Aalto-yliopiston Lääketieteellisen tekniikan ja laskennallisen tieteen laitos (BECS), puheenjohtaja; TkT Jari Viik Tampereen teknillisen yliopiston Lääketieteellisen tekniikan laitos, varapuheenjohtaja; FT Mika Tarvainen Itä-Suomen yliopisto, sihteeri; Prof. Pekka Hänninen, Turun yliopisto; Rosa-Maria Inkinen, HUS; Prof. Timo Jämsä, Oulun yliopisto; Prof. Pasi Karjalainen, Itä-Suomen yliopisto; FT Tiina Lyyra-Laitinen Kuopion yliopistollinen sairaala; Prof. Tapio Seppänen Oulun yliopisto