Kylä (elokuva)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kylä
The Village
The Village movie.jpg
Ohjaaja M. Night Shyamalan
Käsikirjoittaja M. Night Shyamalan
Tuottaja Sam Mercer
Scott Rudin
Säveltäjä James Newton Howard
Kuvaaja Roger Deakins
Leikkaaja Christopher Tellefsen
Pääosat Joaquin Phoenix
Bryce Dallas Howard
Adrien Brody
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Touchstone Pictures
Ensi-ilta 2004
Kesto 103 min
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Kylä (The Village) on vuonna 2004 valmistunut M. Night Shyamalanin ohjaama jännityselokuva.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Keskellä Pennsylvanian synkkiä metsiä sijaitsee pieni kylä eristyksissä muusta maailmasta. Kylää ympäröivässä metsästä asustaa kammottavia olentoja, jotka eivät päästä kyläläisiä kulkemaan metsän läpi. Kyläläisten ja metsän olentojen välillä on sopimus; jos kyläläiset eivät astu metsään, eivät olennot tule kylään. Kylässä vältetään punaista väriä, sillä se houkuttelee olennot paikalle. Parantaakseen kylän oloja nuori Lucius Hunt suunnittelee rajan ylittämistä ja ulkomaailmaan astumista, mutta jo pelkät suunnitelmat aiheuttavat selittämättömiä ja karmeita tapahtumia kylässä (kyläläiset löytävät esimerkiksi kuolleita ja nyljettyjä eläimiä). Myöhemmin selviää, että Lucius ja sokea tyttö, Ivy, ovat ihastuneet toisiinsa. Ivyn ystävä, kehitysvammainen Noah, huomaa tämän myös. Koska hän on mitä ilmeisemminkin itsekin ihastunut/rakastunut Ivyyn, hän käy puukottamassa Luciusta useampaan kertaan. Tapahtuman jälkeen Ivy katkaisee kaikki suhteensa Noahiin. Hieman myöhemmin Ivyn isä kertoo, että "metsän olennot" ovat pelkkiä kyläläisiä hirviöpuvuissa, joita säilytetään vanhassa vajassa. Ivyn kysyessä syytä isä vastaa, ettei kyläläisten näin tarvitse elää sitä kamalaa nykyaikaa, jota maailmassa nykyisin eletään. Ivy lähtee sokeudestaan huolimatta etsimään apua ja lääkkeitä Luciukselle metsän siimeksistä, ja vaikka hän tietää, että olennot ovat vain kyläläisiä, hänestä tuntuu, kuin joku seuraisi häntä. Ja niin seuraakin; Noah on päässyt myös selville salaisuudesta, pukeutunut hirviöpukuun ja seurannut Ivyä metsään. Kesken matkansa kuitenkin Ivy tappaa Noahin vahingossa, koska Noahilla oli hirviöpuku yllään. Noah kompastuu, haavoittuu ja kuolee Ivyn ansiosta. Ivy sen sijaan pääsee hakemaan apua ulkomaailmasta.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Ohjaaja M. Night Shyamalan tekee elokuvassa cameoroolin.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Joaquin Phoenix   …  Lucius Hunt  
  Bryce Dallas Howard   …  Ivy Elizabeth Walker  
  Adrien Brody   …  Noah Percy  
  William Hurt   …  Edward Walker  
  Sigourney Weaver   …  Alice Hunt  
  Brendan Gleeson   …  August Nicholson  

Tärkeimmät hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ivy Elizabeth Walker: Sokea tyttö. On rakastunut Luciukseen. Lisäksi oli Noahin läheinen ystävä siihen asti, kunnes Noah meni puukottamaan Luciusta. Tämän jälkeen Ivy katkaisi välinsä häneen.

Lucius Hunt: Nuori mies, joka haluaa parantaa kylän oloja ja astua ulkomaailmaan. Rakastunut Ivyyn.

Noah Percy: Nuori kehitysvammainen mies. Ivyn ystävä, ja myöskin rakastunut häneen. Puukottaa Luciusta, koska on tälle kateellinen. Kuolee pukeutuessaan hirviöpukuun ja seuratessaan Ivyä metsään, pudotessaan kuoppaan ja haavoituttuaan vakavasti.

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.