Kuusankosken VPK

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kuusankosken VPK:n lippu.
Voikkaan paloasema on rakennettu 1913. Sen on suunnitellut Valter Thomen

Kuusankosken VPK on Kouvolan kaupungissa Voikkaan kaupunginosassa toimiva vapaaehtoinen palokunta. Palokunnalla on palokuntasopimus Kymenlaakson pelastuslaitoksen kanssa.

Kuusankosken VPK on perustettu vuonna 1991 ja se toimi vuoden 2007 heinäkuuhun saakka samoissa tiloissa Kuusankosken palokunnan kanssa.

Kuusankosken VPK:n toimii omalla paloasemallaan Voikkaalla, jonka osoite on Tehtaantie 4. Paloasema on toiminut aikaisemmin Voikkaan TPK:n asemapaikkana. Paloasema on rakennettu vuonna 1913 ja arkkitehtina on toiminut Valter Thomé. Palokunta osti aseman toukokuussa 2015.

Kalustona palokunnalla on sammutusauto (KY 531), miehistönkuljetusauto (KY 537) ja palovene (KY 538) sekä palokunnan omistama Skoda Octavia, joka on rakennettu hälytysajoneuvoksi. Lisäksi palokunalla on käytössään maaöljyvahinkoihin tarkoitettu Sami Response -laitteisto.

Kuusankosken VPK:n lippu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuusankosken VPK:n lipun on suunnitellut Kuusankoskelainen taiteilija Reino Seppälä. Lipun naulaus ja vihkiminen suoritettiin VPK:n vuosijuhlassa 19.4.2008. Lipun lahjoitti Lähivakuutus Oy. Lipun naulasivat 19 henkilöä, jotka olivat eri tavoin olleet VPK:n toiminnalle tärkeitä (esim. Pelastusjohtaja Vesa Parkko, VPK:n perustajista palopäällikkö Yrjö Sarkasuo, Keijo Kaartinen, VPK:n hallitus ja päällystö sekä osastojen johtajat, Kuusankosken kaupungin edustaja sekä lipun lahjoittaja Lähivakuutus). Lipun vihki Rovasti Kari Helen. Lipussa on alareunassa uhkaa kuvaava liekkimeri, jota taasen torjutaan yläreunassa kuvatulla vedellä. Vedessä on kolme lainetta, jotka kuvaavat Kuusankoskella kolmea suurinta koskea (Voikkaankoski, Kuusankoski ja Keltinkoski). Keskellä lippua on palokuntaa yleisesti kuvaava Fenix-lintu, joka nousee aina uudelleen mustasta tuhkasta. Päävärit ovat punainen ja keltainen.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yhteiskuntaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.