Kurikinton Fox

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kurikinton Fox (jap. ) on heinäkuussa 1984 [1] syntynyt japanilainen indies-säveltäjä, kitaristi ja basisti. Hän on tunnettu tavastaan käyttää hifi-kuulokkeiden ja mustan pipon lisäksi kasvojensa peittona perinteistä kettunaamaria. Hänen taiteilijanimensä viittaa kurikintoniin, perinteiseen japanilaiseen uudenvuodenruokaan. Haastatteluissaan ja julkisissa esiintymisissään hän käyttää äänenmuunninta.

Hän on säveltänyt myös omia kappaleita, mutta parhaiten hänet tunnetaan Internetin keskustelupalstoilla, IRCissä ja blogeissa levinneistä soittovideoistaan, joissa hän esittää covereita tunnettujen pelien (etenkin Final Fantasy -sarjan) ja animesarjojen kappaleista. Mikäli kappaleeseen kuuluu alun perin myös laulu, hänellä on usein tapana orjallisen tulkinnan sijaan uudelleenmiksata kappale niin, että soittimet korvaavat puuttuvan laulun. Hän saattaa myös nopeuttaa tempoa, parannella joitain osuuksia ja lisätä kappaleisiin kitarasooloja.

Hänen kotisivuiltaan voi ladata näiden tulkintojen nuotteja (Arkistoitu – Internet Archive). Hänen ensimmäinen albuminsa Foxy Code julkaistiin 26.8.2008.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kitaristiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.