Kuntalehti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kuntalehti
Lehtityyppi aikakauslehti
Kustantaja KL-Kustannus Oy
Julkaisija KL-Kustannus Oy
ISSN ISSN 1236-0066
Perustettu 1993
Päätoimittaja Markku Vento
Kotikunta Helsinki
Kotimaa  Suomi
Sivukoko A4
Ilmestymistiheys 12 numeroa vuodessa (2021)
Kieli suomi
Aiheesta muualla
Kotisivu

Kuntalehti on kunta-alan aikakauslehti, kustantaa Kuntaliiton kustannusyhtiö KL-Kustannus Oy. Lehti ilmestyy keskimäärin 12 kertaa vuodessa. Kuntalehti on suunnattu luottamushenkilöille kansanedustajista paikallisiin päätöksentekijöihin, valtion ja kuntien viranhaltijoille, julkisen sektorin asiantuntijoille, seudullisille toimijoille sekä muun muassa kuntien liikelaitosten ja yritysten edustajille. Ensimmäinen Kuntalehti ilmestyi alkuvuodesta 1993, jolloin se korvasi aiemmat kuntien keskusjärjestöjen lehdet: Suomen Kunnat -lehden ja Suomen Kunnallislehden.

Kuntalehden päätoimittajana ja KL-Kustannus Oy:n toimitusjohtajana työskenteli lehden perustamisesta saakka eli vuodesta 1993 alkaen Olli Havu aina vuoteen 2011 saakka. Havun jälkeen päätoimittajana toimi Hannu Kataja. Lehden nykyinen päätoimittaja Markku Vento aloitti helmikuussa 2020.

Kuntalehden aihealueita ovat kunnallistalous, palvelujen tuottaminen, kuntayhteistyö, työmarkkinat, yritystoiminta, elinkeinopolitiikka, kuntamarkkinointi, demokratia, kansantalous sekä valtion ja EU:n toiminta suhteessa kuntiin.

Päätoimittajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]