Kung fu -poliisit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kung fu -poliisit (KFP) on suomalainen sarjakuva, jota julkaistiin alun perin Helsingin Sanomien viikoittaisessa Nyt-liitteessä vuosina 2000–2004. Sarjakuvasta on ilmestynyt myös kaksi Otavan kustantamaa kirjaa, Kung fu -poliisit (2002) ja Nuoret nälkäiset miehet (2003). Sarjakuvaa käsikirjoitti Timo Iivari. Alkuun piirtäjänä toimi Tomi Tuominen, sittemmin Ville Pirinen.

Tarinoissa kuvataan kuvitteellisen poliisiaseman työyhteisöä, jonka muodostavat Marley, Noboru sekä Butch. Useissa jaksoissa esiintyy myös ammatti- ja taparikollinen Olli. Sarjasta on tehty 2000-luvun alkuvuosina myös kaksi Flash-tekniikalla toteutettua lyhyttä animaatiotarinaa, jotka olivat nähtävissä Nyt.fi-portaalissa.

Kung fu -poliisien lomaillessa Nyt-liitteen sarjakuvana ilmestyi sen sisarsarja Judo-rajavartijat, joka oli toiminnallisempaa ja suoraviivaisempaa kuin enemmän sanailuun perustuva poliisisarja.

  • Iivari, Timo & Tuominen, Tomi: Kung fu -poliisit. Helsingissä: Otava, 2002. ISBN 951-1-18441-5.
  • Iivari, Timo & Tuominen, Tomi & Pirinen, Ville: Kung fu -poliisit: Nuoret nälkäiset miehet. Käsikirjoitus: Timo Iivari. Kuvitus: Tomi Tuominen ja Ville Pirinen. Helsingissä: Otava, 2003. ISBN 951-1-18986-7.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]