Kulttuuriykkönen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kulttuuriykkönen on kulttuurin ajankohtaisohjelma Yle Radio 1 -kanavan arki-iltapäivissä ja Yle Areenassa. Ohjelmaa juontavat Pauliina Grym, Pia-Maria Lehtola, Jakke Holvas, Tuukka Pasanen ja Pietari Kylmälä. Tuottajana toimii Pekka Toikka.

Kulttuuriykkönen on keskusteluohjelma, eli studiossa tai muussa lähetyspaikassa on mukana yksi tai useampia vieraita, joiden kanssa juontaja keskustelee.

Kulttuuriykkönen tekee suoria lähetyksiä maanantaista perjantaihin klo 15.02-15.55. Perjantain lähetys kulkee nimellä Kulttuuriykkösen Kisastudio, siinä vakiovieraina on tunnettuja suomalaisia, mm. Kari Enqvist, Helena Ranta, Sami Kuusela, Jouni Kemppainen, Heikki Pursiainen ja Silvia Hosseini. Lähetys tehdään suorana yleisötapahtumana Helsingin keskustakirjasto Oodin 3. kerroksesta. Kaikki Kulttuuriykkösen ohjelmat ovat kuunneltavissa myös Yle Areenassa [1] ja podcasteina.

Kulttuuriykkösen ensimmäinen lähetys oli 8.1.2018. Ohjelma korvasi aiemmin samalla lähetyspaikalla lähetetyt ohjelmat Kultakuume ja Kantapöytä.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kulttuuriykkönen. Yle Radio 1 Yleisradio, yle.fi. Viitattu 14.5.2019.
  2. Tuire Juusela: Kulttuuria uudella otteella! 4.1.2018. Yleisradio, yle.fi.