Kulttuuriykkönen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kulttuuriykkönen on kulttuurin ajankohtaisohjelma Yle Radio 1 -kanavan arki-iltapäivissä ja Yle Areenassa. Ohjelmaa juontavat Pauliina Grym, Pia-Maria Lehtola, Nicklas Wancke, Juhani Kenttämaa ja Ville Talola. Tuottajana toimii Olli Kangassalo.

Kulttuuriykkönen on keskusteluohjelma, eli studiossa tai muussa lähetyspaikassa on mukana yksi tai useampia vieraita, joiden kanssa juontaja keskustelee.

Kulttuuriykkönen tekee suoria lähetyksiä maanantaista perjantaihin klo 15.02–15.55. Perjantain muita päiviä viihteellisempi lähetys kulkee nimellä ”Kulttuuriykkösen Perjantaistudio” (vuoteen 2022 asti ”Kisastudio”), jonka vakiovieraita ovat olleet muun muassa Kari Enqvist, Helena Ranta, Sami Kuusela, Matti Rämö, Jouni Kemppainen, Heikki Pursiainen ja Jarkko Tontti.[1] Kaikki Kulttuuriykkösen ohjelmat ovat kuunneltavissa myös Yle Areenassa[2] ja podcasteina.

Kulttuuriykkösen ensimmäinen lähetys oli 8. tammikuuta 2018. Ohjelma korvasi aiemmin samalla lähetyspaikalla lähetetyt ohjelmat Kultakuume ja Kantapöytä.[3]

  1. Nyrhinen, Marita: Nämä 45 erinomaista podcastia ja muuta puheohjelmaa voit kuunnella Yle Areenasta, #18 Kulttuuriykkönen kulttuuritoimitus.fi. Viitattu 16.2.2022.
  2. Kulttuuriykkönen. Yle Radio 1 Yleisradio, yle.fi. Viitattu 14.5.2019.
  3. Tuire Juusela: Kulttuuria uudella otteella! 4.1.2018. Yleisradio, yle.fi.