Kulttuurituottaja

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Kulttuurituottaja (AMK))
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kulttuurituottaja (AMK) on kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinnon tutkintonimike. Tutkinnon laajuus on 240 opintopistettä. Tutkinto suoritetaan kulttuurituotannon koulutusohjelmassa ja opinnot kestävät neljä vuotta. Koulutusohjelman suuntautumisvaihtoehtoja ovat esimerkiksi kulttuuri liiketoimintana, tapahtumatuottaminen, mediatuottaminen tai sosiokulttuurinen työ.

Vuoden 2014 alussa voimaan tulleiden toimilupien mukaisesti kulttuurituottajan koulutusta tarjoavat Yrkeshögskolan Arcada,[1] Humanistinen ammattikorkeakoulu (Jyväskylä, Kauniainen, Turku),[2] Metropolia[3] sekä Seinäjoen ammattikorkeakoulu[4].

Kulttuurituottajat toimivat erilaisissa suunnittelu-, tuotanto-, asiantuntija-, markkinointi- ja ohjaustehtävissä muun muassa järjestöissä, kulttuurialan yrityksissä sekä kuntien ja valtion kulttuurihallinnossa. Koulutus antaa myös valmiudet kulttuurialan itsenäisenä yrittäjänä toimimiseen ja managerointiin.

Kulttuurituotannossa on mahdollista suorittaa myös ylempi ammattikorkeatutkinto, jonka laajuus on 60 opintopistettä ja kesto yksi vuosi. HUMAK ja Metropolia ovat yhteistyössä järjestäneet ylempää koulutusta vuodesta 2009 alkaen.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kulttuurituottaja Arcada. Arkistoitu 20.9.2020. Viitattu 22.1.2020.
  2. Kulttuurituottaja HUMAK. Viitattu 22.1.2020.
  3. a b Kulttuurituotanto Metropolia. Viitattu 22.1.2020.
  4. Kulttuurituottaja (AMK) SeAMK. Viitattu 22.1.2020.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]