Kouvolan taitoluistelu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kouvolan Taitoluistelu Ry
Perustettu 1995
Kotiareena Lumon Areena
Kapasiteetti 6 000
Paikkakunta Kouvola
Lajit Taitoluistelu
Jäseniä n. 150

Kouvolan taitoluistelu on kouvolalainen taitoluisteluseura, johon kuuluu noin 150 luistelijaa. Se perustettiin vuonna 1995. Seuran kotihalli on Lumon Areena, ja harjoituksia pidetään sen lisäksi myös Kouvolan kolmessa muussa jäähallissa Inkeroisissa, Kuusankoskella ja Valkealassa.

Seura järjestää taitoluisteluvalmennusta kaikille, lapsesta aikuiseen, luistelukoulujen, harraste-, kehitys- sekä kilparyhmien muodossa.

Seurassa luistelijoiden valmennuksesta vastaa valmentajatiimi yhdessä koulutettujen apuvalmentajien ja ohjaajien kanssa. Valmentajat jakavat luistelijat tasoryhmiin iän ja taitojen perusteella.

Kouvolan taitoluistelu ry:n lisäksi Kouvolassa toimii myös toinen taitoluisteluseura, KooKoo Jäätaiturit (KKJT).

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kouvolan jäähalli valmistui vuonna 1982. Ennen hallin valmistumista ensimmäiset taitoluistelijat harjoittelivat ulkokentillä paikallisen jääkiekkoseuran alaisessa taitoluistelujaostossa.

1995 perustettiin Kouvolaan itsenäinen taitoluisteluseura Kouvolan Taitoluistelu.

1998 toiminta laajeni Kuusankoskelle luistelukoulun käynnistymisen myötä.

Päävalmentajina seurassa ovat olleet Maaret Lehto, Marina Shirshova ja Irina Nikolaeva (o.s. Bolchakova). Valmennuspäällikköinä seurassa ovat toimineet Aleksei Kozlov 2013-2015 ja Hennette Toivanen 2015-2017.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]