Inkeroisten jäähalli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Inkeroisten jäähalli on Kouvolan Inkeroisissa, Kalajan asuinalueella sijaitseva jäähalli. Se on sininen puurunkorakenteinen halli, joka valmistui vuonna 1998.[1] Hallin omistaa nykyisin Kouvolan kaupunki, mutta ennen vuoden 2009 kuntaliitosta halli kuului Anjalankosken kaupunkiin ja sen omisti yksityinen Anjalankosken Jäähalli Oy. Jäähalli sijaitsee Inkeroisten liikekeskustan eteläpuolella Marintien varrella lähellä Kymijoen rantaa Kalajan alueella. Hallin lähellä sijaitsee Inkeroisten yhteiskoulu, väistötiloissa toimiva Anjalan koulu, Inkeroisten uimahalli ja Inkeroisten keskustan palvelut.

Hallissa pelaa ja harjoittelee mm. anjalankoskelainen jääkiekkojoukkue AaKoo ja Kouvolan KooKoo sekä KooKoo Jäätaiturit. Halli on Kuusankosken jäähallin kanssa Kouvolan uusimpien jäähallien joukossa.

Hallin historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Halli rakennettiin kattamalla 1980-luvun puolivälin paikkeilla valmistunut tekojää. Tämän ”rättihallin” avajaisotteluna 3.10.1992 oli Anjalankosken Kiekko – Porvoon Hockey Team , jonka kotijoukkue voitti 11-5.

Uusi halli valmistui samalle paikalle 1998 ja vanha ”rättihalli” siirrettiin Pelloon, jossa se on ulkojään suojana sateilta ja tuulelta.

Hallin eteläpäätyyn rakennettiin 2000-luvun puolivälin paikkeilla erilliset pukuhuone-saunatilat sekä niiden yläpuolelle toiseen kerrokseen kahvio. Pohjoispäädyssä oleva alkuperäisen tekojään huolto- ja pukuhuonetilat on osana nykyistä hallia

Halli on muun muassa vuonna 1989 perustetun Anjalankosken Kiekon kotikenttä. AaKoo pelasi syksystä 1993 kevääseen 1999 kuusi kautta II-divisioonassa, jonka jälkeen neljä kautta Suomi-sarjassa. Joukkueessa pelasi useampia ulkomaalaisvahvistuksia ja myös SM-liigatasolla pelanneita kotimaisia kiekkoilijoita. AaKoon edustusjoukkueen toiminta jäi tauolle keväällä 2003 ja jatkuen taas syksystä 2010 III-divisioonassa.

Paikalliset kiekkoilijat perustivat vuonna 2001 Heartbrakes-seuran saadakseen enemmän peliaikaa. HB:n säännöissä oli maininta, että joukkueessa saavat pelata vain paikkakuntalaiset tai Kanadan kansalaiset. Silloin paikkakunnalla oli kanadalainen vaihto-oppilas, joka oli mukana joukkueessa. HB:n pääsi karsimaan Suomi-sarjan paikasta ja sen toiminta loppui keväällä 2009.

Nyt hallia käyttävät AaKoon edustusjoukkueen lisäksi seuran juniorit ja tyttöjoukkueet, sekä useammat paikkakunnan kuntokiekko- ja kaukalopallojoukkueet. Halli on myös taitoluistelijoiden ja koulujen liikunnanopetuksen käytössä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]