Kotimusiikkiviikko

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kotimusiikkiviikko on Seurakuntaopistolla Järvenpäässä vuosittain järjestettävä musiikkileiri. Kotimusiikkiviikko kuuluu Seurakuntaopiston osana toimivan Luther-opisto-nimisen kansanopiston kurssitarjontaan.

Ensimmäiset kotimusiikkiviikot järjestettiin 1950-luvun puolivälissä. Vuosikymmenten kuluessa kotimusiikkiviikko kehittynyt eri ikäisten musiikin harrastajien kohtaamispaikaksi. Kotimusiikkiviikko ajoittuu heinä-elokuun vaihteeseen ja se kestää maanantaista sunnuntaihin. Kotimusiikkiviikolla on mahdollisuus opiskella ja harjoitella eri instrumenttien soittoa ja laulua. Kotimusiikkiviikon aikana on mahdollisuus kokeilla ja kehittää omia taitojaan musiikin tekemisessä sekä olla yhdessä muiden musiikin ystävien kanssa. Kotimusiikkiviikolla on ollut yhteyksiä vastaaviin tapahtumiin erityisesti Saksassa.

Kotimusiikkiviikko järjestetään Sibeliuksen kodin, Ainolan, naapurissa Tuusulanjärven rannalla. Kotimusiikkiviikko kunnioittaa Sibeliuksen ja Tuusulanjärven taiteilijayhteisön perinteitä. Kotimusiikkiviikon päätöspäivän perinteisiin kuuluu esimerkiksi vierailu ja musiikkihetki Sibeliuksen haudalla.

Seurakuntaopistolla voi opiskella myös esittävän taiteen kansanopistolinjoilla, jotka tarjoavat mahdollisuuden lukuvuoden kestäviin draama- ja musiikkiopintoihin. Opinnot antavat valmiuksia alan jatko-opintoihin sekä musiikin ja teatterin hyödyntämiseen eri aloilla.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]