Korulinja

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jewel Line Oy
Yritysmuoto osakeyhtiö
Perustettu 1984
Perustaja Eeva ja Markku Hinkkanen
Kotipaikka Masku
Tuotteet korunosat, korutarvikkeet ja helmet
Omistaja Erkki Riito
Kotisivu korutarvike.com//

Jewel Line Oy (aputoiminimiltään Suomen Korutarvike.com ja Korulinja) on suomalainen helmien ja korunosien maahantuojayritys, joka harjoittaa verkkokauppaa. Yhtiö toimi aikaisemmin nimellä Korulinja, joka oli design- ja muotikorujen sekä kauneudenhoitovälineiden tukku- ja vähittäiskaupan liike, jolla oli lähes 200 jälleenmyyjää ympäri Suomea. Yhtiöllä oli myös verkkokauppa.

Korulinjan historia

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Korulinjan perustivat vuonna 1984 turkulaiset Eeva ja Markku Hinkkanen. Yli 20 vuotta kestäneen toiminnan jälkeen Hinkkaset myivät yrityksen Salme Mäkiselle, jonka omistuksessa yritys toimi kaksi vuotta. Tämän jälkeen Salme Mäkinen myi Korulinjan Erkki Riitolle ja yrityksen uudeksi viralliseksi nimeksi tuli Jewel Line Oy, mutta virallisena aputoiminimenä ja kutsumanimenä on Suomen Korutarvike.com. Liiketoiminnan myynnin yhteydessä myös liiketilat siirtyivät Turusta Maskuun.

Suomen Korutarvike.com noudattaa tarkoin EU:n nikkelidirektiiviä. Yritys testaa ja tarkastaa kaikki maahantuomansa korut myös itse. Nikkelittömyyden lisäksi Suomen Korutarvike.com:n korunosat ovat myös lyijyttömiä ja kadmiumvapaita. Suomen Korutarvike.com:n koruosissa ei ole käytetty palladiumia. Sallittua kobolttia saattaa esiintyä. Vanhemmassa ikäluokassa joka toinen nikkeliallerginen henkilö saattaa olla allerginen myös koboltillelähde?.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]