Korean Central Television

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Korean Central Television
KCTV title.png
Logo of the Korean Central Television.svg
Kanavan logo
Lähetykset alkoivat3. maaliskuuta 1963
KuvaformaattiPAL
MaaPohjois-Korean lippu Pohjois-Korea
NäkyvyysaluePohjois-Korean lippu Pohjois-Korea
PääkonttoriPjongjang
Uutislähetys kanavalla

Korean Central Television (KCTV) eli Korean Keskustelevisio (kor. 조선중앙텔레비죤) on Pohjois-Korean kansallinen yleisradioyhtiö, jonka kotipaikka on Pjongjangissa. KCTV on ainoa pohjoiskorealaisten virallinen televisiouutisten lähde. Arviolta 55 tuhannesta pohjoiskorealaisesta omistaa television[1], ja suurin osa TV:n omistajista asuu kaupungeissa kuten Pjongjangissa.

KCTV aloitti toimintansa 3. maaliskuuta 1963. Kaikki sen lähetykset ovat Pohjois-Korean hallituksen hyväksymiä, ja ne ovat propaganda-aiheisia. KCTV:n lähetykset painottuvat paljon kahden johtajan Kim Jong-ilin ja Kim Il-sungin sekä Juche-aatteen ympärille.

KCTV-kanava lähettää ohjelmaa maanantaista lauantaihin kello 17.00–22.30 ja sunnuntaisin kello 9.00–22.30. Kanavan ohjelmistoon kuuluu muun muassa uutisia, lastenohjelmia, Korean sotaa käsitteleviä elokuvia ja dokumentteja sekä luontodokumentteja. Lähetykset alkavat ja loppuvat kansallishymnillä sekä laululla ylipäällikkö Kim Il-sungista ja Kim Jong-ilistä. Viikonloppuisin ohjelmaa lähettävät myös kulttuuri- ja taideohjelmiin keskittynyt Mansudae Television -kanava sekä Korean Educational & Cultural Television -kanava. Lokakuussa 2015 KCTV alkaa lähettää viittomakielisiä uutisia[2].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Liston-Smith, Ian: Meagre media for North Koreans 10.10.2006. BBC. Viitattu 10.7.2009. (englanniksi)
  2. http://ohjelmaopas.yle.fi/1-2242615
Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.