Kodomo no omocha

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kodomo no omocha
Kodomo no Omocha logo.png
こどものおもちゃ
(Kodomo no omocha)
Genre romanttinen komedia, draama
Manga
Tekijä Miho Obana
Julkaisija Shūeisha
Sarjajulkaisulehti Ribon
Ensimmäinen painatus elokuu 1994marraskuu 1998
Kirjojen lukumäärä 10
OVA
Ohjaaja Ibu Suzuki
Studio J.C.Staff, Shūeisha
Jaksojen määrä 1
Julkaisupäivät 16. joulukuuta 1995
TV-anime
Ohjaaja
Studio
Lähetyskanavat TV Tokyo
Alkuperäinen lähetyskierros 5. huhtikuuta 199627. maaliskuuta 1998
Jaksojen määrä 102

Kodomo no omocha (こどものおもちゃ), joka tunnetaan myös nimellä Kodocha, on Miho Obanan luoma mangasarja, josta on myös tehty anime 1990-luvun loppupuolelta. Se kertoo Sana Kuratasta, joka on lapsi-idoli. Sarja kuuluu shōjo-kohderyhmään.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sana Kurata muuttaa uudelle paikkakunnalle ja joutuu hänelle uuteen kouluun, jossa asiat eivät ole kunnossa. Opetus onnistuu huonosti, koska Akito Hayaman (Tatsuya Nakazaki) johtama poikajoukko järjestää luokassa joka päivä niin paljon häiriötä, että Mitsuya-sensei (Azusa nakao) ei voi asialle mitään. Hän ei voi kutsua apuun edes "ystäväänsä" Tanaka-senseitä (Mitsuo Iwata), koska Akito kiristää häntä ottamallaan Polaroid-valokuvalla.

Sana kuitenkin haluaa opiskella koulussaan rauhassa, koska hänen on sinne lähes joka päivä mentävä, joten hän päättää tehdä asialle jotain. Häntä auttaa luokan älykkäin poika, joka on yllättäen Akiton paras kaveri, Tsuyoshi Ouki (Mayume Mizawa), jolla on vahva temperamentti. Tsuyoshi auttaa Sanaa muuttamaan häirikkö-Akiton täysin auttamalla häntä ottamaan Akitosta kuvan, jolla häntä voidaan kiristää olemaan kunnolla. Tämä suunnitelma jopa onnistuu ja kouluun palaa rauha.

Akito Hayaman menneisyydestä paljastuu asioita, jotka saavat Sanan taas tarttumaan toimeen. Yhden ongelman selvitettyään Sana joutuu aina uuden kimppuun, ja samalla hän kasvaa sekä henkisesti että fyysisesti. Alkujaksojen tapahtumista kertovia OVA-jaksoja on kaksi.

Tarinan henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päähenkilöitä ovat Sana ja Akito koulukavereineen, Sanan työkaverit ja molempien perheet.

Sana Kurata;倉田紗南 (Kurata Sana) (äänenä Shizue Oda): Sarjan alussa 11-vuotias Sana on nuori, suosittu ja hyperaktiivinen lapsi-idoli. Sana esiintyy muun muassa näytelmissä, elokuvissa ja huippusuositussa Zenjirou no kodomo no omocha -lastenohjelmassa. Hän asuu suuressa talossa äitinsä Misako Kuratan ja lempeän kodinhoitajan, Shimuran, kanssa. Lisäksi talossa asuu Sanan manageri, Rei, jota Sana kutsuu "parittajaksi".

Akito on Sanan ystävä ja koulukaveri.

Misako Kurata (äänenä Kino Hana) on Sanan äiti, jonka omituisessa tukkalaitteessa asuu orava, Maro-chan. Misako on voittanut eksentrisen kirjallisuuspalkinnon suosituilla romaaneillaan.

Rei (äänenä Masashi Ebara) on Sanan manageri.

Shimura (äänenä Keiko Amano) on Kuratan perheen kodinhoitaja.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]