Klooga-Rannan rautatieseisake

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Klooga-Rannan rautatieseisake
Klooga-Ranna raudteepeatus
Klooga-Rand
Klooga-Rand
Perustiedot

Klooga-Rannan rautatieseisake (viroksi Klooga-Ranna raudteepeatus, asemalla Klooga-Rand, rataverkkokartassa Klooga Rand, aikatauluissa Kloogaranna) on rautatieseisake Kloogarannan kylässä Lääne-Harjun kunnassa Pohjois-Virossa. Se on Tallinna–Paldiski-radalta erkanevan Kloogarannan radan pääteasema. Seisake ja 3,4 kilometriä pitkä haararata valmistuivat vuonna 1960. Seisake sijaitsee aivan meren rannalla, ja se rakennettiin palvelemaan erityisesti matkailijoita, jotka saapuivat hiekkarannalle viettämään kesäpäivää. Ranta oli vuosikausia erityisen suosittu, ja kauniina päivinä junat olivat tupaten täynnä matkustajia. Alkuaikoina edestakaisia junavuoroja oli jopa kymmenen päivässä, mutta myöhemmin vuorojen määrä on vähentynyt. Nykyään matkustajat ovat lähinnä paikallisia asukkaita, sillä rannan suosio on laskenut kesänviettopaikkana.

Klooga-Rannan seisakkeen ja Tallinnan Baltian rautatieaseman välistä liikennettä hoitaa sähköjunilla Eesti Liinirongid eli Elron. Edestakaisia vuoroja on 3–4 päivässä (aikataulu 31.5.2015 alkaen). Kloogalta on vaihtoyhteys Paldiskiin.[1] Tallinnaan on matkaa 39,3 kilometriä ja Kloogaan 3,4 kilometriä[2].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Elronin juna-aikataulu 2015 elron.ee. Viitattu 4.7.2015.
  2. Eesti Raudteen rataverkko 2015 evr.ee. Viitattu 4.7.2015.
Tämä rautateihin tai rautatieliikenteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.