Klampenborg

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Arne Jacobsenin suunnittelema uimavartijan torni Bellevue Beachilla.

Klampenborg on Kööpenhaminan pohjoinen esikaupunki Gentoften kunnassa Tanskassa. Se sijaitsee Juutinrauman rannalla Taarbækin ja Skovshovedin välissä. Muiden Juutinrauman rantakaupunkien tavoin se on vaurasta omakotialuetta.

Nähtävyyksiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Klampenborgin rautatieasema.
Sisäänkäynti Jægersborg Dyrehaveniin, joka valittiin osaksi Tanskan kulttuurikaanonia.

Klampenborg tunnetaan monista arkkitehti Arne Jacobsenin suunnittelemista kohteista. Näitä ovat Bellevue Beach, Bellavista-asuinalue ja Bellevue-teatteri, jotka kaikki ovat varhaisen tanskalaisen modernismin edustajia vuosilta 1932–1936.[1] Jacobsenin suunnittelemassa ravintolarakennuksessa avattiin ison remontin jälkeen 2009 Jacobsen-niminen ravintola, joka on saanut hyviä arvioita.

Bellevue Beachin ansiosta Klampenborg on ollut myös suosittu kesäinen lomakohde, mutta kööpenhaminalaiset kävijät ovat vähentyneet Amagerin saaren rantapuiston ja Kööpenhaminan satamakylpylän valmistuttua.

Klampenborgista on pääsy suureen Dyrehaven-puistoon, josta on tullut yksi Kööpenhaminan alueen suosituimmista luontokohteista peuroineen ja vanhoine tammineen.[1] Sen vieressä on Dyrehavsbakken eli ”Bakken”, maailman vanhin yhä toiminnassa oleva huvipuisto.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Jones, Finn-Olaf. "On the Edge of Copenhagen, a Place to Unwind", New York Times, 2007-07-29. Luettu 2010-01-16. 

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Klampenborg