Kirsi Heikel

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kirsi Maria Heikel[1] (o.s. Pelttari[2]) on suomalainen toimittaja, joka työskentelee Yle Uutisten Pohjoismaiden kirjeenvaihtajana.[3] Aiemmin hän on työskennellyt Ylessä politiikan toimittajana sekä A-studion juontajana. [4][5].

Heikel valmistui yhteiskuntatieteiden maisteriksi Tampereen yliopistosta vuonna 2001 pääaineenaan tiedotusoppi. Hän aloitti uransa vuonna 1991 tekemällä lukion ohessa nuortenohjelmaa Ylen Kuopion maakuntaradioon.[2] Vuodesta 1995 alkaen Heikel juonsi Radiomafian Pressiklubi-ohjelmassa.lähde? Hän on työskennellyt toimittajana ja juontajana myös Ylen Tampereen ja Lahden aluetoimituksissa, radion uutis- ja ajankohtaistoimituksessa, Aamu-TV:ssä ja Yle Urheilussa.[6] Yle Urheilussa Heikel toimi yleisurheilun MM-kisojen 2007 studioemäntänä. Vuosina 2008–2009 hän toimi Urheiluruudun uutisankkurina.

Heikel toimi Ylen vaalitenttien vetäjänä eduskuntavaaleissa 2015 ja 2019.[7][8]

Heikel on myös kouluttanut eri alojen ammattilaisia muun muassa tv-haastatteluissa esiintymiseen.[9] Hänellä on oma yritys, Kirsi Heikel Communications Oy.[1] Maaliskuussa 2019 Iltalehti nosti esiin Heikelin yrityksensä kautta laskuttamat toimeksiannot eri ministeriöille ja niistä aiheutuvat mahdolliset eturistiriidat kriittisen journalismin teossa[10][11].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]