Kinsale

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kaupungin keskustaa

Kinsale (iiriksi Cionn tSáile) on pieni kaupunki Corkin kaupunkikreivikunnassa, Irlannissa. Se sijaitsee rannikolla, noin 25 kilometriä etelään Corkin kaupungista lähellä Old Head of Kinsalea.

Kinsale on suosittu lomakohde sekä irlantilaisille että ulkomaalaisille matkailijoille. Kinsale on tunnettu gourmet-ravintoloistaan.

Kinsale on paikallisten keskuudessa tunnettu myös huonoista pysäköintimahdollisuuksista erityisesti kesäaikaan. Paikalliset eivät tyypillisesti käytä yleisiä pysäköintipaikkoja, sillä ne ovat liian kaukana keskustasta.

Kinsalessa käytiin vuonna 1601 merkittävä taistelu, jossa englantilaiset joukot kukistivat irlantilaisten ja ranskalaisten liiton. Tämän tappion jälkeen monet irlantilaiset aateliset jättivät maansa ja pakenivat Manner-Eurooppaan.

Kinsalen lähellä Summer Covessa sijaitseva Charlesin linnoitus (Charles Fort) rakennettiin suojaamaan Kinsalen satamaa. Linnoitus on rakennettu vuonna 1677 ja se on kunnostettu matkailukohteeksi.

Ilmastonmuutokseen varautumista korostava Siirtymäliike perustettiin Kinsalessa ja se on maailman ensimmäinen virallinen siirtymäkaupunki. Siirtymäkaupungit pyrkivät noudattamaan energian alenemisen toimintasuunnitelmaa.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä Eurooppaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.