Kindar, l’invulnerabile

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kindar, l’invulnerabile
Elokuvan ranskalainen mainosjuliste.
Elokuvan ranskalainen mainosjuliste.
Ohjaaja Osvaldo Civirani
Käsikirjoittaja Alessandro Ferraù, Roberto Gianviti
Säveltäjä Coriolano Gori
Kuvaaja Osvaldo Civirani
Leikkaaja Nella Nannuzzi
Lavastaja Pier Vittorio Marchi
Pääosat Mark Forest, Mimmo Palmara, Rosalba Neri
Valmistustiedot
Valmistusmaa Italia, Egypti
Tuotantoyhtiö Wonder Films Produzione Cinematografica, Coprofilm
Ensi-ilta 5. maaliskuuta 1965 (Italia)
Kesto 96 min.
Alkuperäiskieli italia
Tuotto 104 000 000 liiraa (Italia)
Aiheesta muualla
IMDb

Kindar, l’invulnerabile (”Kindar haavoittumaton”) on vuonna 1965 julkaistu italialais-egyptiläinen seikkailuelokuva. Tyylilajiltaan itämaisaiheista peplumia edustavan elokuvan on ohjannut Osvaldo Civirani. Sen pääosaa esittää yhdysvaltalainen kehonrakentaja Mark Forest.

Autiomaan keskellä sijaitseva Uthorin kaupunki on jatkuvien paimentolaishyökkäysten kohteena. Ennustuksen mukaan sen voi pelastaa vain kuninkaan haavoittumattomana syntynyt poika Kindar. Paimentolaisten päällikkö Semuth kaappaa lapsen ja kasvattaa tätä poikanaan, joka aikuisena on valloittava Uthorin. Alkuperäänsä tuntematta Kindar rakastuu paimentolaisten kaappaamaan Neferiin, joka on luvattu Uhtorin prinssille Sirolle. Kindar voittaa veljensä kaksintaistelussa, mutta jättää tämän henkiin ja vapauttaa Neferin. Uthoriin tehtävää hyökkäystä edeltävänä iltana Kindar tunkeutuu kaupunkiin ja saa kuulla kuninkaallisesta syntyperästään. Hän johdattaa Uthorin armeijan taisteluun ja lyö paimentolaiset, mutta Semuth kaappaa Neferin panttivangikseen. Vapauttaakseen rakastettunsa Kindarin on kohdattava tuli, ainoa voima joka voi häntä haavoittaa.[1]

Näyttelijät

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 Mark Forest  Kindar  
 Mimmo Palmara  Semuth  
 Rosalba Neri  Kyra  
 Orchidea De Santis  Nefer  
 Giulio Tomassini  Eman, Uthorin kuningas  
 Renato Rossini  Siro  
 Hussein Kandil  Humi[2]  

Kindar, l’invulnerabile on toteutettu laajakangastekniikalla Technicolor-väreissä. Se kuvattiin Egyptissä ja Incir De Paolisin studiolla Roomassa vuodenvaihteessa 1963–1964, mutta julkaistiin vasta keväällä 1965. Egyptiläisten sotilaiden tekemiä taistelukohtauksia käytettiin sittemmin Civiranin toisessa elokuvassa La magnifica sfida.[3]

Testosteronia uhkuva elokuva on juoneltaan tavanomainen peplum-seikkailu, joka kärsii heikosta käsikirjoituksesta ja vaatimattomasti toteutetuista toimintakohtauksista[3][4].

  1. Cinedatabase cinematografo.it. Viitattu 20.11.2016. (italiaksi)
  2. Anica: Archivio del Cinema Italiano archiviodelcinemaitaliano.it. Viitattu 20.11.2016. (italiaksi)
  3. a b Della Casa, Steve; Giusti, Marco: Il grande libro di Ercole, s. 193–194. Roma: Centro Sperimentale di Cinematografia, Edizioni Sabinae, 2013. ISBN 978-88-98623-051.
  4. Cool Ass Cinema coolasscinema.com. Viitattu 20.11.2016. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]