Kim Sejeong

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sejeong vuonna 2024.

Kim Sejeong (kor. 김세정; s. 28. elokuuta 1996), joka tunnetaan mononyymisti nimellä Sejeong, on etelä­korealainen laulaja ja näyttelijä. Hän on tunnettu muun muassa yhtyeistä I.O.I ja Gugudan.[1]

Sejeong sijoittui toiseksi Mnetin tyttöryhmien selviytymisohjelmassa Produce 101 ja hänestä tuli projektityttöryhmä I.O.I:n jäsen. Hän oli myös jäsen Jellyfish Entertainmentin tyttöryhmässä Gugudan. Hän on tällä hetkellä aktiivinen sooloartisti ja näyttelijä, joka tunnetaan parhaiten päärooleistaan ​​televisiosarjoissa School 2017 (2017), The Uncanny Counter (2020–2023) ja Business Proposal (2022). Kim julkaisi ensimmäisen täyspitkän sooloalbuminsa vuonna 2023 nimeltä ”Door”. Siihen sisältyvät myös singlet ”Voyage” ja ”Top or Cliff”.

Kim Se-jeong syntyi 28. elokuuta 1996 Gimjessä, Pohjois-Jeollan maakunnassa, mutta muutti Anyangiin, Gyeonggiin, missä hän asui äitinsä ja vanhemman veljensä kanssa tätinsä talossa. Hänen vanhempansa erosivat, kun hän oli lapsi, ja äiti jäi yksin kasvattamaan häntä ja hänen veljeään. Hän on aiemmin ilmoittanut, että hän ei ottanut yhteyttä isäänsä ennen kuin hän kävi yläkoulua kolmatta vuotta. Ennen debyyttiään Kim osallistui yleisurheilukilpailuihin ala- ja yläasteella ja kuului lukionsa teatterikerhoon. Kim läpäisi Jellyfish Entertainmentin koe-esiintymiset 3 000:1 -suhteen kilpailun kautta ja hänestä tuli harjoittelija. Kim opiskelee parhaillaan käytännön musiikkia Hanyang Women's Universityssä.

Samana vuonna Kim näytteli myös toisessa SBS-televisiosarjassa Today's Webtoon yhdessä Choi Danielin ja Nam Yoon-sun kanssa. Kimin ensimmäinen yksinfanitapaaminen oli tarkoitus pitää Yes24 Live Hallissa 26. maaliskuuta 2022, mutta se siirrettiin myöhemmin huhtikuun 23. päivään, kun hän sai positiivisen tuloksen COVID-19-testissä. Kim piti ensimmäiset ulkomaiset fanitapaamisensa Indonesiassa, Thaimaassa ja Japanissa 4.–11. marraskuuta 2022. Kim voitti vuoden 2023 Asia Artist Awards -gaalassa Popularity Awardin ja parhaan miespääosan palkinnon. Kim isännöi vuoden 2022 SBS Drama Awards -tilaisuutta yhdessä Business Proposalin kanssa. Tilaisuudessa esiintyivät myös näyttelijä Ahn Hyo-seop ja koomikko Shin Dong-yup. Esityksestään Business Proposalissa Kim voitti Top Excellence -palkinnon, näyttelijänä minisarjan romanssi-/komediadraamapalkinnon ja parhaan parin palkinnon Ahnin kanssa. Heinäkuussa 2023 Kim esiintyi elokuvan The Uncanny Counter toisella kaudella, jossa hän toisti roolinsa Do Ha-nana. Elokuussa 2023 ilmoitettiin, että Kim aloittaa ensimmäiselle soolokonserttikiertueelleen 10 maassa, ja se alkaa Soulissa 23. ja 24. syyskuuta. Samassa kuussa Kim julkistettiin yhdeksi todellisuuskilpailusarjan Universe Ticket (2023) mentoreista. Kim julkaisi ensimmäisen studioalbuminsa Door (kor. :문; RR: Mun) 4. syyskuuta 2023. Lokakuussa 2023 ilmoitettiin, että Kim debytoisi teatterinäyttelijänä näytelmässä Temple.

  1. Kim Sejeong Profile kprofiles.com. Viitattu 22.5.2024. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]