Keskustelu wikiprojektista:Projekt Fredrika

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suositeltu artikkeli[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli Pietarsaari vertaisarvioitiin ja valittiin suositelluksi artikkeliksi syyskuussa 2019 ([1]). En huomannut katsoa, oliko projektin sivuilla merkitty lupaavia, suositeltuja ja hyviä artikkeleita projektin aihepiiristä eri Wikipedioissa. (En nyt muista olivatko laatuarviointiluokat sv-wikissä samat vai eri.) --Urjanhai (keskustelu) 7. lokakuuta 2019 kello 15.34 (EEST)

Kiitos (hm, pitäisi ilmeisesti tarkkailla sivuja jotenkin säännönmukaisesti, kun tämä oli jäänyt huomaamatta). Meillä ei ole sellaista listaa, mutta välillä kaipaan esimerkkiartikkeleita, joten tämä on hyödyksi. --Alpark (keskustelu) 12. maaliskuuta 2020 kello 17.18 (EET)

Suomen sodan meritaisteluiden muistomerkkejä[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeleissa Luettelo Kemiönsaaren julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä on lisätty eräitä Suomen sodan meritaistelujen muistomerkkkejä käyttäen apuna lähdettä: Auvinen, Eero: Sotatoimet Saaristomerellä v. 1808-1809 : Suomen sodan ajan merisotaa, maihinnousuja ja sissitoimintaa tukien. (Som stöd för Finska krigets sjökrig, landstigningar och partisanverksamhet. Krigsoperationer i skärgårdshavet 1808-1809). [Turku]: [Varsinais-Suomen liitto], 2008. (suomeksi) (ruotsiksi), mutta lähteessä ei ollut sijaintitietoa kaikille muistomerkeille. Lisätietoja voi sisältää lähde (ei toistaiseksi vielä käytetty): Auvinen, Eero. Meripuolustuksen muistomerkit Suomessa. Suomi Merellä 1990–1993 (ilmeisesti sama kuin Meriupseeriyhdistyksen vuosikirja).

Artikkeliin Luettelo Ahvenanmaan julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä saattaisi pystyä lisäämään muistomerkkejä lähteestä: Auvinen, Eero: Krimin sota, Venäjä ja suomalaiset. Siviilit rannikoiden puolustajina ja sen vaikutussotatoimiin sekä Venäjän suomensuhteisiin. Turun yliopiston julkaisuja Sarja - ser. C osa - tom. 393 Scripta Lingua Fennica Edita. Turku: Turun yliopisto, 2015. ISBN 978-951-29-5881-8 (Sähköinen/PDF). Teoksen verkkoversio (PDF). (liite 6, s.s. 488-490). --Urjanhai (keskustelu) 6. joulukuuta 2019 kello 19.27 (EET)

Kiitos, katsotaan jos jollakin on aikaa huolehtia. Kemiönsaaresta saattaa tulla projekti Amos Andersonin ja Söderlångvikin juhlavuoteen liittyen. --Alpark (keskustelu) 12. maaliskuuta 2020 kello 17.23 (EET)
Jos on purjehdusta tai veneilyä harjoittavia Wikipedian muokkaajia, niin tässä on maitse vaikeasti tavoitettavien kohteiden osalta mahdollisuus yhdistää myös nämä kaksi asiaa. Yhdelle kohteita joskus myös mereltä valokuvanneelle fi-wikipedian muokkaajalle näitä jo mainostinkin.--Urjanhai (keskustelu) 12. maaliskuuta 2020 kello 20.30 (EET)
Nuo teidän paikalliset hankkeenne ovat todella esimerkillisiä ja hienoja. Kun itse muokkaan fi-wikipediassa pääasiassa paikallisia aiheita, niin tuo on juuri sitä, mitä olen koko ajan ajatellut, että olisi mahdollisuus tehdä ja pitäisi tehdä ja mihin pitäisi perustaa hankkeita ja hakea rahoitusta. Ja nyt hankkeenne tekee juuri sitä. Tässä on suora malli vastaavalle toiminnalle myös Suomessa laajemmin. Ja @Yupik: myös saamenkielisellä puolella kannattaa mitä ilmeisimmin seurata tätä hanketta ja sen tuloksia ja kokemuksia. --Urjanhai (keskustelu) 12. maaliskuuta 2020 kello 20.38 (EET)
Joidenkin yllä viitatuissa lähteissä olleiden muistomerkkien osalta Käyttäjä:AB oli tarkentanut maastossa paikannuksia. Tosin hän muistakseni jossain arveli, ettei ehkä enää myöhemmin kevällä ehdi välttämättä käyttää aikaa Wikipediaan.--Urjanhai (keskustelu) 12. maaliskuuta 2020 kello 20.45 (EET)
Jos joku sattuisi tietämään sijainnit kolmelle Suomen sodan meritaistelujen muistolaatalle ("Finska kriget till sjöss") Kemiönsaarella luettelossa Luettelo Kemiönsaaren julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä, niin saa täydentää. Ainakin yhden muistolaatan sanotaan olevan lähellä Västankärrin kartanoa ja toinenkin ehkä samalla suunnalla koska Sandön ja Tallholmenin taistelut käytiin lähellä toisiaan. Kolmas olisi jossain Dragsfrjärdissä. En onnistunut löytämään tietoja netistä. --Urjanhai (keskustelu) 11. kesäkuuta 2020 kello 23.15 (EEST)

Nordisk familjebok[muokkaa wikitekstiä]

Terve. Minulla on jouten kolme Nordisk familjebok -sarjaa: pöllöselkäinen sekä 1930- ja 1950-lukujen laitokset. Lahjoittaisin ne mielelläni jollekulle wikipedistille jolle niistä olisi hyötyä artikkelien kirjoittamisessa ja ehkä muutenkin iloa. Ainakin osa versioista on digitoitu, ovatko nämäkin?

Kirjat ovat Kanta-Hämeessä. Jos haku ei onnistu, voin tarvittaessa toimittaa ne johonkin naapurimaakuntaan jollain aikavälillä. --Gwafton (keskustelu) 24. kesäkuuta 2022 kello 00.07 (EEST)