Keskustelu Wikipediasta:Seulojat

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Voiko toiselle aktiiviselle vakiokäyttäjälle anoa seulojan oikeuksia. Ellei hän valitse käyttöliittymää päälle pienoisohjelmista, se ei aiheuttaisi hänen toimintaansa mitään muutoksia, mutta muokkaukset ja uudet artikkelit hyväksyttäisiin automaattisesti. --Opa 12. joulukuuta 2011 kello 09.20 (EET)

Joo voi. Pistä tänne vaan ehdotukset. Kaipa joku ne oikeudet antaa. --Zache 10. tammikuuta 2012 kello 22.28 (EET) 

Mitä käytännössä tarkoittaa "kohtuullisen pitkä ja laaja muokkaushistoria"? Millä muokkausmäärällä olisi realistista hakea seulojan oikeuksia? Tietolähde 14. heinäkuuta 2012 kello 22.04 (EEST)

300 muokkausta on ollut ihan riittävä määrä. Enemmän kuin määrä merkitsee se, että pystyykö niistä muokkauksista sanomaan juuta tai jaata eli jos on ihan selvää, että muokkaaja osaa muokata ja pyrkii olemaan sotkematta niin pienempikin määrä on riittänyt. Toistaiseksi copyviot muokkaushistoriassa ovat olleet sellainen seikka joiden takia en ole antanut seulojanoikeuksia vaikka muuten muokkaja olisikin nykyään kokenut wikipedian kirjoittaja. Tuossa on takana se, ettei ainakaan minulla ole mitään ajatusta vielä miten nuo käsiteltäisiin joten olen jättänyt kysymyksen hamaan tulevaisuuteen. --Zache (keskustelu) 14. heinäkuuta 2012 kello 22.30 (EEST)
Okei kiitos tiedosta. Ajattelin laittaa hakemuksen vireille kun muutenkin usein arvioin muokkauksia ja mietin voisinko parantaa niitä yms. Siksi seulojan oikeudet olisivat varmaan minulle hyödylliset. Mitään häiriköinti taustaa minulla ei ole(kerran kiukuttelin IP:lle, huono päivä). Vähän jäi mietityttämään tuo "copyviot". En ole tuollaisista kuullutkaan. Tietolähde 14. heinäkuuta 2012 kello 22.35 (EEST)
Copyvio tarkoittaa tekijänoikeusrikettä, käytännössä sitä että käyttäjä on copy pastettanut tekstiä Wikipediaan jostain suoraan. --Zache (keskustelu) 15. heinäkuuta 2012 kello 03.33 (EEST)

Ensiarviointi[muokkaa wikitekstiä]

"Sivulta puuttuu ensiarviointi. Tämä ilmoitus näytetään vain seulojille." Minkä takia tälläinen viesti näkyy minulle? Näkyy esimerkiksi sivulla "Aragorn" Lamppis (keskustelu) 16. marraskuuta 2012 kello 22.12 (EET)

:Näet tuon tekstin, koska olet seuloja ja koska tuota artikkelia ei ole arvioitu. --Stryn (keskustelu) 16. marraskuuta 2012 kello 22.14 (EET) Itse asiassa et näytäkään olevan seuloja. --Stryn (keskustelu) 16. marraskuuta 2012 kello 22.15 (EET)

Se vasta jännää onkin, että näen noita tekstejä vaikka en ole kirjautunut sisään. Lamppis (keskustelu) 16. marraskuuta 2012 kello 23.36 (EET)

kokeiles tyhjentää selaimen välimuisti. Wikimedialla/wikipedialla oli eilen ja edellispäivänä tyylisivujen kanssa jotain hämminkiä niin tuo voi liittyä siihen. --Zache (keskustelu) 17. marraskuuta 2012 kello 07.39 (EET)

Minäkin näen tuon seulontailmoituksen usein, viimeksi juuri äsken Obamacare artikkelissa. En ole kirjautunut edes sisään, eikä tunnuksenikaan ole seulojien listassa. 91.158.178.50

Ilmeisesti luit mobiiliversiota? Samasta asiasta oli juuri keskustelua sivulla Wikipedia:Käyttäjäkokemuspalaute. Eli jälkimmäinen virke pitäisi varmaan poistaa, koska se on virheellinen tieto. --Stryn (keskustelu) 22. heinäkuuta 2015 kello 16.34 (EEST)
Poistin maininnan seulojista [1], mutta on se muutenkin huono juttu jos boksi vuotaa mobiilipuolella näkyville. Pitäisi selvittää miten se css-juttu toimii jolla saa säädettyä mitkä elementit näytetään mobiilipuolella ja mitkä eivät. --Zache (keskustelu) 22. heinäkuuta 2015 kello 16.53 (EEST)

Saavatko seulojat hyväksyä virheellistä tietoa?[muokkaa wikitekstiä]

Kun tuntuu että monella on eri käsitys siitä mitä saa hyväksyä ja mitä ei. Tuli taas esille tässä. Itse en näe koko hommassa mitään järkeä, jos ei tarkisteta pitääkö paikkaansa jokin lähteellisen tiedon muuttaminen lähteen vastaiseksi tiedoksi. Varmaan olisi syytä muuttaa ohjeistusta, kun ei tiedä kuinka monta virheellistä muokkausta on jo päässyt läpi. --Stryn (keskustelu) 25. joulukuuta 2012 kello 14.56 (EET)

Mikä on tarkoitus? "Silmäilyllä" oletan että ajatuksena on katsoa että kyseessä ei ole vandalismia. Jos pitää alkaa lähteitä kaivelemaan ym. niin itseltä jää ainakin tekemättä. --Harriv (keskustelu) 25. joulukuuta 2012 kello 14.59 (EET)
No eikö tiedon muuttaminen vääräksi ole vähän niin kuin vandalismia, vielä kun saman tekee toisen kerran peräjälkeen... mutta jos tosiaan tuollaisia virheellisiä muokkauksia halutaan päästää läpi, niin mikäs siinä. Jätän ehkä virheellisten muokkausten korjaamiset muiden harteille jatkossa. --Stryn (keskustelu) 25. joulukuuta 2012 kello 15.13 (EET)
Se riippuu jo sitten syystä miksi muutos tehdään. Muokkaaja voi olla täysin oikealla asialla (tai luulla olevansa) ja ilkeät Wikipedian ylläpitäjät kiusaavat jatkuvasti. Täydellistä tarkistusta "oman maun mukaan" ei saa muuten kuin käymällä kaikki itse läpi. --Harriv (keskustelu) 25. joulukuuta 2012 kello 20.46 (EET)
Eikö tämä ole varsin suorasanaisesti kirjoitettu: " Seulojan artikkelille antama arvio ei myöskään takaa, että artikkeli on virheetön. Seulojan ainoana vaatimuksena on tunnistaa vandalismi ja selvästi tietosanakirjaan kelpaamattomat epäasialliset muokkaukset ja poistaa sellaiset ennen version hyväksymistä arviointitasolle silmäilty." (täältä). --Harriv (keskustelu) 25. joulukuuta 2012 kello 15.01 (EET)
No joo, onhan se, ehkä olen vähän monia muita kriittisempi tämän työkalun käytössä. Pitää siis jatkaa ip:den tekemien muutosten tarkastamista edelleen, kun ei tuosta ole näköjään mitään hyötyä vandalismin torjunnassa enää sen jälkeen kun vandalismimuutos on hyväksytty. --Stryn (keskustelu) 25. joulukuuta 2012 kello 15.13 (EET)

Seulojan toiminnasta valittaminen[muokkaa wikitekstiä]

Miten otsikossa kuvattu prosessi toimii? Jouduin osittain omaa syytäni yhden seulojan negatiivisen toiminnan kohteeksi ja katsoin uteliaisuudesta miten hän kohtelee muita. Täysin mielivaltaista toimintaa, artikkelimuokkauksia hylätty mm. lähteiden puutteen vuoksi sen sijaan että kehotettaisiin lisäämään lähteet. Tieto oli kyllä oikeaa ja nyt artikkelissa on tämän seurauksena väärää tietoa. Mikä on siis oikea toimintamalli? En koe että voin itse sanoa asiasta hänelle. --Gracchus (keskustelu) 7. elokuuta 2017 kello 00.36 (EEST) Gracchus (keskustelu) 7. elokuuta 2017 kello 00.36 (EEST)