Keskustelu:Wii

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Miksi kuvat on poistettu? Ja onhan siitä tullut jo lisää tietoa.

kappale jako ois just ihkusti pro, jos asian näin voi muotoilla ^k^ 28. huhtikuuta 2006 kello 13.25 (UTC)


Taipuuko tuo varmasti Wii:n, Wii:lle jne? Muistaakseni vain lyhenteet (mitä tuo nimi ei taida olla) taivutetaan kaksoispisteen kanssa. --Jannev 10. toukokuuta 2006 kello 23.45 (UTC)

Ette osaa. Se on Wii, ei Nintendo Wii. Tämän takia juuri ei viitsi tässä wikipediassa käydä :) --84.249.252.211 11. toukokuuta 2006 kello 17.35 (UTC)

Herra (rouva) on hyvä ja muokkaa, sehän on wikipedian hienoin ominaisuus: Sitä voi jokainen muokata. Olet oikeassa siinä että nimi on pelkkä Wii. --Olimar 11. toukokuuta 2006 kello 17.38 (UTC)

Lisäsin speksejä lähteenä www.nintendo.fiKommentin jätti käyttäjä:Ape (keskustelu – muokkaukset).

Arkistoitu vertaisarviointi 1[muokkaa wikitekstiä]

Tämä osio on arkisto. Älä muokkaa tätä osiota.

Nintendo Wiin sivu laajenee ja paranee (lähes) päivittäin ja on pian jo valmis suositelluksi sivuksi. Siihen tarvitaan kuitenkin vielä paljon parannuksia. Tähän voi nyt niitä ehdotella niin katsotaan mitä voi tehdä ;) --Osiristi 31. heinäkuuta 2006 kello 08.18 (UTC)

Muutama huomautus:
  • Tekstissä puhutaan "seitsemännen sukupolven videopelikonsoleista". Tämä vaatii tarkemman selityksen, vähintään alaviitteessä, jos omaa artikkelia sukupolvista ei ole tai ei haluta tehdä.
  • Tekstissä sanotaan "Wiin virallista julkaisupäivämäärää ei vielä ole varmistettu." Tämä ei ole Wiki-tyyliä vaan lehtityyliä: Wiki on tietosanakirja, vaikka päivittyvä sellainen onkin, eli tämäntyyppisiin kommentteihin pitää aina laittaa päivämäärä tai muotoilla toisin. Tekstin pitää olla luettavissa eri paikoissa ja eri aikoina ilman arvailua ja kirjoituspäivämäärän tarkistamista.
  • kuusi peliä on varmistettu julkaisuun = kuuden pelin julkaiseminen on varmistettu?
  • Mitä tämä tarkoittaa? "loput ovat kesäkuun 2006 mukaan saatavissa julkaisussa" - kielellisesti hämärä ilmaisu ja/tai hämärä sisältö.

--Juha Kämäräinen 10:07, 3 elokuu 2006 (UTC)

Kuusi peliä on varmistettu julkaisuun = kuusi peliä on varmistettu julkaistavaksi julkaisupäivnä, eli ihan korrekti ilmaus on. Jotain korjailen.

--Osiristi 9. elokuuta 2006 kello 16.48 (UTC)

Mietin tuota aloituskappaletta. Artikkelin aiheena on Wii eikä Nintendon politiikka, joten pitäisi paremmin keskittyä itse laitteeseen ja kertoa tärkeimmät asiat parilla-kolmella lauseella. Tarkemmat tiedot tulevat sitten myöhemmin artikkelissa. Aloituspätkän toisen kappaleen voisi korvata parilla teknisellä faktalla tyyliin Wiin erikoisuus seitsemännen sukupolven videopelikonsoleihin nähden on sen liikkeentunnistuksella toimiva Wii Remote -ohjain. Wiillä pystyy käyttämään sen oman (Wii-formaatin) lisäksi (Nes/Snes/n64/..) pelejä. --Mvp 15. elokuuta 2006 kello 11.29 (UTC)
Näin juu; ehkä sitä politiikkaa voisi silti miettiä aloitukseenkin, liittyy silti kovasti konsoliin. Kun on tietoisesti pyritty tekemään "tehottomampi" laite, vaikka mahdollisuuksia olisi ollut "tehokkaampaankin". --Olimar 15. elokuuta 2006 kello 11.34 (UTC)
Kritiikkiä-kappale Nintendon vaikuttimia varten? Niille pitää sitten muistaa etsiä lähteet... --Mvp 15. elokuuta 2006 kello 13.23 (UTC)
En oikein tiedä kritiikistä...Lähinnä kehuja saanut lehdistöltä - enemmän esim. PS3 on saanut kritiikkiä. Lähinnä kaikki kritiikki on tullut niiltä, jotka pitävät tehoja etusijalla. Esim. Metal Gearin luoja on esittänyt kommentteja tyyliin, "Wiin pelaaminen + PS3:n tehot = täydellinen konsoli". Kritiikkiosiota varten vain pitäisi käydä jumalaton määrä sivuja läpi, kun ei voi kääntää suoraan enwikistä :) (ainakaan vielä). --Olimar 15. elokuuta 2006 kello 13.47 (UTC)
Kaipa tuo kritiikki voi olla positiivistakin. Vaikka nimellä vastaanotto (tai no ei vastaanotto vielä...jotain muuta) --Mvp 15. elokuuta 2006 kello 15.32 (UTC)
Eipä ole kovinkaan lähellä suositeltua sivua. Sisällössä on paljon luettelomaisuutta ja kielessä kömmähdyksiä. --ML 15. elokuuta 2006 kello 15.35 (UTC)
Artikkeli saadaan parempaan kuntoon laitteen julkaisun jälkeen. Ei tätä ss-äänestykseen ennen julkaisua laiteta, jos senkään jälkeen, ellei ole paremmassa kunnossa. --Olimar 15. elokuuta 2006 kello 17.07 (UTC)

Englanninkieliset termit[muokkaa wikitekstiä]

Pitäisikö kaikki englanninkieliset ohjelmistot säilyttää englanninkielisinä? Tarkoitan nyt ainakin Virtual Consolea, jonka olen suomentanut Virtuaalikonsoli. Mitä mieltä olette? --Olimar 2. lokakuuta 2006 kello 15.09 (UTC)

Jos niille löytyy "virallinen" suomennos niin IMO antaa mennä vaan. Kunhan käännökset eivät ole vastavuoroisen metallioksidipuolijohteen tasoa :) --Agony (403) 2. lokakuuta 2006 kello 15.13 (UTC)
Suomen Nintendo (Amo) käyttää englanninkielisiä termejä [1]. Toisaalta suomenkieltä pitäisi vaalia, mutta jos termit eroavat maahantuojan käyttämistä, pitäisikö ne muuttaa? --Olimar 5. lokakuuta 2006 kello 15.03 (UTC)

Nettiliitettävyys.[muokkaa wikitekstiä]

Onko asiasta tietoa, toimivatko sisäänrakennetut verkkoyhteydet suoraan Gamecuben peleille? Jos asia on näin, niin maininta voisi olla paikallaan (itse en tiedä toimivuudesta, niin en ala arvailua kirjoittamaan) kohdassa, jossa mainitaan, että laitteiden tarvimat sarjaportit puuttuvat. --Azul 8. lokakuuta 2006 kello 18.10 (UTC)

GameCuben peleille ei alun perinkään ole suunniteltu verkkoyhteysominaisuuksia (paria poikkeusta lukuun ottamatta). Nintendohan ilmeisesti aikoo tehdä Wii-make-pelejä vanhoista GameCube-peleistä, joten ehkä verkkoyhteyttä hyödynnetään sitten niissä. Mutta tietoa arvailusi todenperäisyydestä minulla ei ole, että toimiiko verkkoyhteys sitten niillä muutamilla peleillä. --Olimar 8. lokakuuta 2006 kello 18.28 (UTC)

Liitettävyys-kappaleessa pisti silmään erään lauseen epäselvyys. "Nintendo on kertonut, että Wiissä tule olemaan standardi Wi-Fi -liitäntä." Tarkoitetaanko tässä, "että Wiissä tulee olemaan" vai, "ettei Wiissä tule olemaan" --Sagara 20. lokakuuta 2006 kello 21.10 (UTC)

Kirjoitusvirhe. "Tulee" on oikea ilmaisu. Tarkoituksenani on laajentaa (verkkoliitettävyys)kappaletta tänään. --Olimar 21. lokakuuta 2006 kello 10.15 (UTC)

Arkistoitu vertaisarviointi 2[muokkaa wikitekstiä]

Tämä osio on arkisto. Älä muokkaa tätä osiota.

Tämä on vielä vähän vaiheessa, pääartikkeleiden laajennukset odottavat todo-listalla. Kehityksestä ja historiasta teen oman pääartikkelin, sitten vielä artikkelin ulkoasua parantelen - varsinkin Wii channels -kohta vaikuttaa sekavalta. Mutta mitä muuta parannettavaa löytyy? Kieli tietenkin, mutta muuten? :)...--Olimar 1. tammikuuta 2007 kello 21.33 (UTC)

Tein joitakin pieniä korjauksia, mutta esim. kieli tuntuu kyllä olevan ihan kunnossa. Ei artikkeli tässäkään vaiheessa pahalta näytä, äänestäisin jo nyt puolesta suositeltu-äänestyksessä. --Velma 2. tammikuuta 2007 kello 08.50 (UTC)
Punaisia linkkejä pitäisi karsia ennen äänestystä. --Green Bonsai 2. tammikuuta 2007 kello 08.52 (UTC)
Sain eilen "pakkomielteen" :) julkaisupäivämäärätaulukkoa kohtaan joka IMO on järkyttävän näköinen, koetan kehitellä fiksun ratkaisun siihen jossain vaiheessa. joitakin puutteita on, Green Bonsain mainitsemat punaiset linkit, teknisten tietojen esilletuonti ja lähdeluettelon pituus (jonka pitäisi muuten majailla otsikon "Viitteet" alla). Lähteisiin voisi hyvin ottaa kaksi tai kolme yleislähdettä viitteistä ja karsia viiteluettelosta nämä muutamat yleisimmät viitteet aivan hyvin pois. --Agony (403) 2. tammikuuta 2007 kello 10.15 (UTC)
Lähdeluettelossa on joitakin linkkejä, joita ei enää tarvitsisi, sillä konsoli on jo ilmestynyt. Esim. Wii Channelsin toiminta. Tuon "Wii Hardware infon" voisi ottaa yleiseksi lähteeksi. --Olimar 2. tammikuuta 2007 kello 11.23 (UTC)

Pitäisikö verkko-ominaisuuksista tehdä oma kappale, jonne voisi sitten viedä virtuaalikonsolin, ohjelmistopäivitykset ja muut verkkojutut? --Olimar 2. tammikuuta 2007 kello 12.01 (UTC)

Ajattelin nyt wiikonloppuna ottaa spurttia tämän kanssa. Laajennan historiaa ja pääartikkeleita (ja päivitän itse artikkelin tietoja). Enwikistä voi vielä suomentaa vastaanotosta ja oikeudellisista ongelmista. Voitteko antaa vielä jotain muita wiimeistelyvinkkejä, tai laajennusmahdollisuuksia? Onko jotain aivan pahasti pielessä?
Sitten pyytäisin jotakuta tekniikan ihmelasta, tai siitä jotakin tajuavaa, tarkistamaan varsinkin Tekniset tiedot -osion. Ja mahdollisesti kirjoittamaan niitä punaisia linkkejä siinä osiossa, kun en niistä paljoa tajua, menevät yli hilseen. (Paitsi ikäluokitusjärjestelmät.) --Olimar 31. tammikuuta 2007 kello 19.57 (UTC)
Artikkelia pitäisi muuttaa neutraalimmaksi. Nykymuodossaan se voisi olla suoraan Nintendon mainosmateriaalista. --ML 31. tammikuuta 2007 kello 19.59 (UTC)
Oletko lukenut artikkelin aiemmin läpi, vai pystytkö siihen noin kahdessa minuutissa ;)? Siellä löytyy kyllä hieman mainonnallisia ilmaisuja joissain kohdin, mutta mielestäni se ei silti ole suoraan mainosmateriaalia [2]. Historia-osiossa on se vika, että sitä on suomennettu Nintendon sivuilta, ja Iwata asks -artikkelit ovat välillä aika mainonnallisia. Tähän sopisi taas se fraasi "sokeudesta omalle työlle", mutta pitää katsoa artikkelia toisellakin silmällä. --Olimar 31. tammikuuta 2007 kello 20.15 (UTC)