Keskustelu:Volgan saksalaisten autonominen sosialistinen neuvostotasavalta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pitäisi varmaan olla "volgansaksalaisten"? --ML 16. helmikuuta 2007 kello 11.01 (UTC)

Ehkäpä. Joku tosin siirsi juuri artikkelin Volgansaksalaiset nimelle Volgan saksalaiset. Sitten wikissä näyttää olevan artikkelit Baltiansaksalaiset, Inkerinsuomalaiset ja Suomenruotsalaiset, mutta Suomen romanit ja Makedonian albaanit. Itse kallistuisin ehkä yhteen kirjoitetun muodon puolelle, mutta koska en ole mikään suomen kielen oikeinkirjoituksen mestari, niin yritän varmistella asiaa, joltakin tietävämmältä, ennen kuin alan tekemään korjauksia. --Kyzyl 16. helmikuuta 2007 kello 11.38 (UTC)
Google tuntuu ainakin niukasti kannattavan erikseen kirjoitettua muotoa, vaikka mitään kovin hyviä lähteitä ei löydy. Ehkä käsite on sen verran vakiintumaton, että se kirjoitetaan erikseen. Tyypillisesti kai vakiintumattomat/harvoin käytetyt vähemmistönimitykset (tyyliin "Suomen kreikkalaiset") kirjoitetaan erikseen ja vakiintuneet yhteen. Jo baltiansaksalaisten kohdalla googlemielipide hajoaa.--ML 16. helmikuuta 2007 kello 12.00 (UTC)
Eli suomen kielessä ei ole selkeää kirjoitussääntöä tästä asiasta, vaan tuollainen häilyvä vakiintunut/vakiintumaton "raja". =) Kommentin jätti Kyzyl (keskustelu – muokkaukset).