Keskustelu:Romulus ja Remus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Miksi tämän artikkelin nimi ei ole Romulus ja Remus? Nyt artikkelien Romulus ja Remus sisältö on suunnilleen sama. --Tsemii 19. helmikuuta 2005 kello 20:14 (UTC)

Artikkelit ovat samanlaiset, koska TimoM on kirjoittanut melkein saman tekstin molemmille sivuille. Sinänsä minusta ei ole mitään syytä siirtää tätä artikkelia mihinkään. Ennemmin artikkeleista "Remus" ja "Romulus ja Remus" voisi tehdä toistaiseksi uudelleenohjaukset tänne. Romulus on kuitenkin keskeisempi hahmo mytologiassa kuin Remus ja ennen kaikkea Rooman kuningasluettelon henkilö. --Hasdrubal 19. helmikuuta 2005 kello 21:34 (UTC)
Olisi tietenkin pitänyt lukea keskustelusivu ennen kuin siirsin artikkelin nimelle Romulus ja Remus, :|. Artikkeli käsittelee kuitenkin Romuluksen ja Remuksen legendaa eikä Romulus-kuningasta, ja käytäntö on tällainen muissakin wikeissä. Lisäksi linkitys toimii nyt selkeämmin (korjailin [[Romulus]] ja [[Remus]] -linkkejä muotoon [[Romulus ja Remus]]). -Aslak 20. lokakuuta 2005 kello 12:02:09 (UTC)
Joidenkin muiden wikien käytäntö on väärä ja kyllä tämä käsittelee sitä kuningasta. Siirsin takaisin. --Hasdrubal 20. lokakuuta 2005 kello 20:56:29 (UTC)
Siirsin nyt kuitenkin nimelle Romulus ja Remus; jos Remukselle ei tehdä omaa artikkelia, niin mielestäni tämä on loogisempi nimivalinta. Sekä tässä artikkelissa että yleensä kirjallisuudessa ynnä muualla kaksikkoa käsitellään pääsääntöisesti yhdessä. --Risukarhi (keskustelu) 11. elokuuta 2012 kello 20.57 (EEST)[vastaa]