Keskustelu:Psyykenlääkkeet

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pitäisikö artikkelin nimen olla monikossa, kun tarkoitetaan ryhmää/joukkoa? --Hartz (keskustelu) 13. lokakuuta 2014 kello 08.02 (EEST)

Käytäntö wikipediassa ei näytä olevan yhtenäinen: Antipsykoottiset lääkkeet, Masennuslääke, Anksiolyytti, Unilääke, kaikki nämä ovat mielestäni ryhmiä, jotka sisältää erilailla vaikuttavia aineita, mutta vain yksi on monikossa ja muut yksikössä. Koen aika yhdentekeväksi mutta ehkä yhdenmukaistaminen voisi olla hyvä juttu.--Custoo (keskustelu) 13. lokakuuta 2014 kello 14.21 (EEST)
PKV-lääkkeet on monikossa. Siitä oli aikaisemmin juttua, että pitäisikö olla yksikössä vai monikossa. --Hartz (keskustelu) 13. lokakuuta 2014 kello 18.53 (EEST)
Tämän suhteen voisi kyllä ryhdistäytä ja yhdenmukaistaa. Artikkelin nimeä koskevassa tyylioppaassa selvästi sanotaan että lääkeaineryhmät laitetaan monikkoon. Aloitan tästä artikkelista ja pikkuhiljaa muuttelen sitä mukaa kun tulee vastaan.--Custoo (keskustelu) 10. toukokuuta 2015 kello 16.54 (EEST)

Määrittely[muokkaa wikitekstiä]

Nyt artikkeli perustuu vain yhden lähteen määritelmään. En:wikipedian artikkelissa psyykenlääke on määritelty hieman laajemmin ja siihen sisältyy tässä lueteltujen lisäksi mm. ADHD:n hoidossa käytetyt stimulantit. Ylen tuoreessa jutussa on myös laskettu nuo lääkkeet psyykenlääkkeiksi. Määritelmä tulisi varmastikin hakea useammasta lähteestä.--Custoo (keskustelu) 25. toukokuuta 2015 kello 20.12 (EEST)

Erikseen on sellainen kategoria kuin Neurologiset lääkkeet. --Hartz (keskustelu) 11. maaliskuuta 2018 kello 16.44 (EET)