Keskustelu:Power metal

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Onko power metal enää kovin tuore suunta, kun se on syntynyt 80-luvulla??-KR.

Itse kyseenalaistaisin saman väitteen. En juuri nyt jaksaisi, mutta artikkelin ensimmäistä lausetta tulisi korjata. --kirvesAxe 25. maaliskuuta 2007 kello 20.58 (UTC)
Sanoisinpa myös, että pikemminkin 80-luvun alkupuoliskolla... Helloween, Powerin kenties mainittavin pioneeri, perustettiin 1982 ja ensimmäinen levy tuli ulos 1985, ja jo se ensimmäinen levy oli koko lailla power metalin käsitteen täyttävää musiikkia... --kirvesAxe 7. kesäkuuta 2007 kello 21.09 (UTC)

Voiko power metalia kutsua sankariheviksi? Uskoakseni sankarihevi on vain eräs power metalin tyyppi. --Antti LeväsaariKESK. 24. huhtikuuta 2005 kello 14:25:15 (UTC)


Kikkelihevi ei tarkoita powermetallia vaan yleisesti kaikkea korkealta laulettua metallia. --Shovi 9. heinäkuuta 2005 kello 10:42:44 (UTC)

Arvon käyttäjä Megatherion, Therionia ei yleensä lueta power metal -yhtyeeksi. Kun mietit vaikkapa tyylisuunnan tyypillisimpiä edustajia, esim. Freedom Callia, huomaat itsekin eroavaisuudet. --Neofelis Nebulosa (моє обговорення) 17. kesäkuuta 2006 kello 06.40 (UTC)

Kikkelihevi tarkoittaa kaikkea melodista metalia (paitsi meloblack) eli ei ole pakko olla kovaa ja korkealta laulua. Klo 14:22 (UTC)

power metallia laulettuna korkealta ja tietysti king diamondin tyyliset korkealta vetävät ovat kikkeliä

Mitenkähän nää rässibändit liittyy aiheeseen? Onkohan kirjoittajalla ollut monta artikkelia päällekäin?

-Metallica -Anthrax -Accept

Nämä eivät edusta power metallia, joskin ensimmäisen eka demo oli "nimeltään" power metal..

Abasement (keskustelu) 16. marraskuuta 2012 kello 18.00 (EET)[vastaa]

Artikkeli ei väitä, että ne edustaisivat power metalia, vaan että ne aivan uransa alkuvaiheessa soittivat varhaista power metalia ja vaihtoivat siitä viimeistään vuonna 1985 speed metaliin. Näin väittää toimittaja Ian Christe. Hänen Pedon meteli -kirjansa on metallimusiikin historiikkinä arvostettu teos ja otin maininnat Metallicasta, Anthraxista ja Acceptista artikkelia kirjoittaessani mukaan, koska hän ne oli maininnut. Minulla ei ole yhtä suurta asiantuntemusta kuin hänellä. On otettava huomioon, etteivät genrerajat ole hiekkaan piirrettyjä. Warlockilla ja Nightwishillä on vähän yhteistä, mutta se vähä yhdistää useimpia power metal -bändejä. Bändeihinkin pätee perheyhtäläisyyden käsite. Tulee myös ottaa huomioon aikakonteksti: power metal ennen Stratovariusta oli erilaista kuin Stratovariuksen jälkeen, ja power metal ennen Helloweeniä oli omanlaistaan.
Oletteko kuunnelleet Metallican demoja? Niissä Hetfield laulaa "puhtaalla" lauluäänellä toisin kuin Kill ’Em Allilla ja siitä eteenpäin. Ehkäpä tässä Christe näki ensimmäisen power metal -bändin. --Getro (keskustelu) 11. joulukuuta 2012 kello 23.50 (EET)[vastaa]
Ian Christen kirja on tuolta power metal –osuudelta täyttä huttua (ja kirjan lukeneena aika pitkälti muutenkin). Ajattelin muuttaa lähiaikoina tuon artikkelin objektiivisemmaksi, yritän ottaa eriävät mielipiteet huomioon. Mainittu Metal Evolution –dokumenttisarja edustaa paremmin vallitsevaa käsitystä (ja uudemmathan lähteet ovat muutenkin parempia kuin vanhemmat) --Mursu 14. helmikuuta 2012 kello 00.34 (EET)[vastaa]


Metal Evolution[muokkaa wikitekstiä]

Metal Evolution dokumentin 10/11 osassa mielestäni kuvataan power metallin syntyä todella hyvin (Voisi vaikka lisätä aiheesta muualla osioon). Nämä Metallica ja Anthrax eivät miltein ollenkaan liity power metalliin. link

Käyttäjä:UnohdinKäyttäjänimeni 11. Joulukuuta 2012