Keskustelu:Ohmimakkara

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Onhan tämä tunnettu "ruokalaji". Jos täällä on artikkeli jostian vispipuurosta, miksei tästäkin, eikö tietosanakirjan pidä lisätä tietoa. --Zxc 8. joulukuuta 2006 kello 17.40 (UTC)

Ihmetyttää tosiaan, kun ohmimakkarasta ei saa kirjoittaa, mutta monista muista ruokalajeista kyllä löytyy artikkeli.--AirMan 8. joulukuuta 2006 kello 17.42 (UTC)
Vispipuuro on ruoka, ohmimakkara makkaran valmistusmenetelmä, sen voi kertoa makkara artikkelissa ja tehdä sinne redardi. Vai tarvitaanko artikkelit saunankiuasmakkarasta, sähkövastusmakkarasta, nuotiomakkarasta jne. //John Locke 8. joulukuuta 2006 kello 17.43 (UTC)
Mitä, onhan täällä ruislimppu ja ruisleipä, ruista kummassakin, eri menetelmä valmistaa. --Zxc 8. joulukuuta 2006 kello 17.45 (UTC)
Nuo eivät ole vertailukelpoisia. Ruisleipää ei voi tehdä samalla reseptillä kuin ruislimppua. //John Locke 8. joulukuuta 2006 kello 17.47 (UTC)
Jos ruoanvalmistusmenetelmät tulee poistaa, antaa mennä samalla keittäminen, friteeraus, paistaminen jne.--AirMan 8. joulukuuta 2006 kello 17.49 (UTC)

Artikkelin nimeksi voisi vaihtaa ehkä makkaranlämmitysmenetelmät tai jotakin sinne päin. Linkattu makkaranlämmitys on show-mielessä makkaran ylikuumentamista ja polttamista - hyvin hallittuna lämmityksenä sähkömakkara on ihan syötävää. --Aulis Eskola 8. joulukuuta 2006 kello 19.37 (UTC)

en kannnusta artikkelia, mutta jos tästä pitää olla, niin ei ole kyllä valmis.[muokkaa wikitekstiä]

En kommentoi artikkelin arvoa sinänsä, mutta minä olen kuullut tästä todella monta eri versiota, eikä todellakaan artikkeli ole tyhjentävä esitys. En osaa sanoa pitäisikö tästä kirjoittaa kunnon artikkeli, mutta nykyinen ei todellakaan kerro kaikkia versoita. -- Cimon Avaro, hiljainen seiväshyppääjä 11. joulukuuta 2006 kello 04.50 (UTC)

Huumoriin liittyvä artikkeli[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa kerrotaan Ohmimakkara-artikkelin olevan "huumoriin liittyvä artikkeli". Se miten Ohmimakkara liittyy huumoriin ei kuitenkaan millään tavalla käy tekstistä ilmi, joten tätä olisi syytä täsmentää asianmukaisten lähteiden kera. --Klassikkomies 12. maaliskuuta 2008 kello 08.07 (UTC)

Artikkelin ainoaksi lähteeksi on merkitty tämä: [1], mikä ei täytä Wikipedia:Tarkistettavuus -kriteeriä. Ellei lähteitä artikkelissa esitetyille väitteille pyynnöistä huolimatta kyetä lisäämään artikkeli rikkoo väittämillään myös uuden tutkimuksen kieltoa. Molemmat edellä mainituista ovat osa Wikipedian virallista käytäntöä, joka koskee kaikkia artikkeleita. --Klassikkomies 12. maaliskuuta 2008 kello 08.55 (UTC)

Tämän luonteisesta asiasta on lähtökohtaisestikaan melko vaikeaa saada koskaan tutkimustuloksia. Tuskin voidaan pitää periaatteena täysin sitäkään, että kaikki, mistä ei ole löydettävissä tutkimustuloksia, ei sovellu Wikipediaan. Vai kuinka on?
Mitkä erityiset väitteet tulisi perustella? --Aulis Eskola 12. maaliskuuta 2008 kello 15.56 (UTC)
Suurin osa näyttää olevan omasta päästä sepostettua huttua. Uusi tutkimus on Wikipediassa kiellettyä ja lisäksi lähdeviitteet puuttuvat kokonaan. Eli artikkeliin on tehtävä radikaaleja muutoksia. Tällä hetkellä olisi moniakin perusteita laittaa artikkeli uudelleen poistoäänestykseen. --Klassikkomies 17. maaliskuuta 2008 kello 12.55 (UTC)
Lisäksi tekstikatkelma nettisivulla, joka toimii ainoana lähteenä ei täytä lähteille asetettuja vaatimuksia. --Klassikkomies 17. maaliskuuta 2008 kello 12.57 (UTC)

Artikkeli kannattaisi kääntää englanninkieliseen Wikipediaan. Tällöin joku saattaisi löytää aiheelle myös kaivattuja lähteitä. Onko kiinnostuneita? --Thi 6. elokuuta 2008 kello 22.24 (EEST)[vastaa]

Ei kannata, koska artikkeli ei ole merkittävä ja se naurettaisiin sieltä ulos. Mutta täällä merkittävyys ei merkitsekään onneksi mitään. :) Lab-oratory 7. elokuuta 2008 kello 09.23 (EEST)[vastaa]
Onhan tuolla maininta resistanssiin perustuvasta elintarvikkeiden lämmittämisestä ja jopa ihan lähdeviittaus. http://en.wikipedia.org/wiki/Joule_heating ja sieltä kohta Less-common applications. AirMan (keskustelu) 29. joulukuuta 2014 kello 11.30 (EET)[vastaa]

Onkohan järkevää ensin selittää miten temppu tehdään, ja sitten kertoa että se on hengenvaarallinen. Sehän vain kannustaa koettamaan sitä. Ainoa hyvä puoli tässä on se, että lapset eivät todennäköisesti ymmärrä ohjeista mitään, joten he eivät saa temppua aikaiseksi. Jotkut aikuiset ovatkin eri asia. --Fredforce 3. syyskuuta 2008 kello 22.35 (EEST)[vastaa]

Ohmimakkara Urbaanisanakirja.comissa[muokkaa wikitekstiä]

http://urbaanisanakirja.com/word/ohmimakkara/24984/

Tuo sivusto on aineistoa varten, jota Wikipediassa ei tarvita. Tämän saisi viimeinkin poistaa. --Thi 20. maaliskuuta 2010 kello 15.26 (EET)[vastaa]