Keskustelu:Tampereen Kannen areena

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Keskustelu:Nokia-areena)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Poistin vitsin Ilveksen ja Tapparan yhdistymisestä perättömänä. Genz 12. syyskuuta 2009 kello 10.43 (EEST)

Faktat faktana[muokkaa wikitekstiä]

Tätä artikkelia käytetään tylysti yksityisenä mielipidekirjoituksena areenaa vastaan. Viitataan huuhaa-uutisiin (kuten iltalehden uutinen http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010042011510552_uu.shtml) joissa ei ole mitään perää. Iltalehden laatujournalismi puhuu koko Kannen alueen rakennuskustannuksista, mutta täällä siihen viitataan ihan oikeasti että itse keskusareena maksaisi tuon verran. Sama homma "Daniel Libeskindin suunnitelmat ovat puhuttaneet esimerkiksi Arkkitehti-lehden päätoimittaja Jorma Mukalaa, jonka mukaan hankkeen mittakaava on liian suuri Tampereelle. http://yle.fi/alueet/tampere/2010/11/asiantuntija_libeskindin_mittakaava_liian_suuri_tampereelle_2111654.html) kanssa. Uutisessa puhutaan koko Kansi-alueesta, EI keskusareenasta.

Jos futisfanina vastustaa areenaa niin tehkää se virallisesti, älkää mustamaalatko ja vääristelkö faktoja. –Kommentin jätti 194.86.38.38 (keskustelu – muokkaukset)

Kävin artikkelin lähteistystä nopeasti läpi, mutta koska en ole paikallinen enkä aihetta pahemmin tunne, niin en mitään raskauttavia väitteitä löytänyt. Poistin kuitenkin yhden lähteettömän ja selvästi hanketta vastustavan väittämän. Merkkasin artikkelin samalla {{Neutraalius}} -mallineella jotta muutkin käyttäjät saavat tiedon epäilyksistä.-Henswick 1 4. maaliskuuta 2011 kello 15.16 (EET)

Tampereen kansiareena vai Uros live?[muokkaa wikitekstiä]

Ehdottaisin että artikkelin nimi olisi Tampereen kansiareena ja että Uros Live ohjaisi tänne. "Uros Live" on määräaikaisen sponsorisopimuksen tulos ja kymmenen vuoden kuluttua nimi kaupataan uudestaan. Pidän huonona asiana että wikipedia muuttaa nimityksiä sen mukaan mitä kukin on maksanut minnekin. Englantilaisessa wikipediassa nimi on Tampere Deck Arena ja kuvaus on "Tampere Deck Arena, also known as Tampere Central Arena (Finnish: Tampereen Keskusareena) and commercially as UROS LIVE". Kun kaupallinen nimi ei ole vakiintunut yhteisön käyttämäksi nimeksi ja liiketoimintaan kuuluu, ettei se tule vakiintumaankaan, niin pitäisin merkittävänä käyttää niitä sanoja joita kaupunkilaiset käyttävät projektista puhuessaan. Wikipediassa olevien nimien ja termien pitäisi olla pysyviä. Ei kai me kymmenen vuoden kuluttua muuteta artikkelin nimeä uudestaan ja ohjata UROS LIVE ja Kansiareena -artikkelit sitten sinne? Tulee aikamoinen homma jos jokaisen sponsorinvaihdoksen myötä käydään tarkistamassa kaikki paikkojen vanhat nimet ja huolehditaan niiden oikeinohjauksesta. Vaihtoehtoisesti valitaan pysyvä artikkelinimi ja luodaan uusien nimien ilmestyessä uudelleenohjaukset "stabiiliin" artikkeliin. Näin artikkelit pysyvät ajattomampina ja saumakohtia joissa jotain menee rikki on vähemmän.

- ijunen  –Kommentin jätti 84.249.52.153 (keskustelu)

Kannattaisin hallien "perusnimiä" silloin, kun puhutaan hallista kautta sen historian. Eihän tämä ole ollut suunnittelu- eikä rakennusvaiheessa mikään "Uros" (Kun kerrotaan jostakin tapahtumasta hallissa, voidaan ehkä paremmin käyttää hallin sen hetkistä nimeäkin.)
Mutta tässä pitäisi tehdä yleinen linjanmuutos:
...
Hakamettän Hallli on sentään vain Tampereen jäähalli - kelvatkoon se sellaisenaan ;) --Aulis Eskola (keskustelu) 9. lokakuuta 2021 kello 12.31 (EEST)
Viittaako Kivikylä tässä sen nimiseen paikkaan vaiko sen nimiseen makkara- ja lihajaolostevalmistajaan? --Urjanhai (keskustelu) 15. lokakuuta 2021 kello 08.09 (EEST)
Viittaa makkaraan. Halli on Äijänsuolla, ei Kivikylässä. --Aulis Eskola (keskustelu) 15. lokakuuta 2021 kello 20.12 (EEST)
Jollain ryhmämatkalla tullut poiketttua tehtaanmyymälässä lounaalla. --Urjanhai (keskustelu) 15. lokakuuta 2021 kello 21.25 (EEST)
Aika usein hallia kutsutaan nimellä Tampereen monitoimiareena. Oliskohan se Tampereen kansiareenaa parempi. Kansiareena on kylläkin ehdottoman yksiselitteinen - sitä ei voi sekoittaa muihin halleihin, joissa on jotakin "monitoimisuutta". --Aulis Eskola (keskustelu) 9. lokakuuta 2021 kello 21.00 (EEST)
Sponsorinimistä luopuminen artikkelin nimessä ja yleisessä kielenkäytössä (jota toki wikipedia ei ohjaa) kuulostaa järkevältä. Näköjään mediassa on tosiaan siirrytty laajasti käyttämään Tampereen monitoimiareenaa. Tämä on artikkelille varmaan sopiva nimi, jota ei tarvitsisi sitten olla jatkuvasti vaihtamassa kulloisenkin nimisponsorin mukaan. Kansiareenaakin käytetään jossain. Toisaalta koko hankkeesta tai työmaasta on kirjoitettu kantena ja areenana. Mielestäni kannen voi jättää poiskin, kun artikkelissa ei käsitellä sitä muuta rakentamista. Monitoimitaloja ja tiloja on muitakin, mutta ei taida olla sellaista, jolla olisi areenan status ja jonka kanssa olisi sekoittamisen vaara.--Matthäus Gehägeberg (keskustelu) 13. lokakuuta 2021 kello 09.34 (EEST)

Yleinen keskustelu jäähallinimistä: Wikipedia:Kahvihuone_(sekalaista)#Jäähallien_nimet --Aulis Eskola (keskustelu) 13. lokakuuta 2021 kello 11.09 (EEST)

Uros Live ei ainakaan ole enää: https://www.aamulehti.fi/tampere/art-2000008364899.html --PtG (keskustelu) 28. lokakuuta 2021 kello 10.51 (EEST)

Uros pihalle, uusi nimi oveen[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelin nimi tulisi muuttaa Tampereen Kannen Areenaksi. Kokeilin sitä, mutta homma meni vähän sekaisin. Muutin artikkelin sisällön vastaamaan nykytilaa, sillä Uros Oy sai potkut ja nimi muutettiin takaisin alkuperäiseksi. Vespi57 28.10.2021 kello 10.48

Tuore uutinen kertoo, että Uros-poppoon kanssa solmittu sopimus on irtisanottu. Hätäilin hieman peruessani siirron uudelle nimelle lähteettömyydelläkin perustellen, sillä lähde lisättiin artikkeliin pian siirron jälkeen, mutta uudeksi tarjottu nimi Tampereen Kannen areena arveluttaa edelleen. Uutisessa kerrotaan, että siitä tulee uusi virallinen nimi ja että se olisi ollut hallin vanha nimi, mutta jälkimmäisestä seikasta en löytänyt mitään näyttöä. Koska muutenkaan en ole löytänyt viimeisimmälle nimenmuutokselle kuin yhden uutislähteen ja siinäkin viitataan vasta kohta puoliin alkavaan tiedotustilaisuuteen, voisi artikkelin uudelleennimeämisessäkin odotella vielä henkäys tahi kolmaskin. --Lax (keskustelu) 28. lokakuuta 2021 kello 10.55 (EEST)

Tampereen Kannen areena -nimeä käytetty 2019 ja 2018, lippu.fi, srv.fi, vistittampere.fi. Stryn (keskustelu) 28. lokakuuta 2021 kello 11.09 (EEST)
Lippu.fi:n sivulla esiintyy myös nimiyhdistelmä Tampereen Kannen uusi areena, mistä voisi päätellä, että sillä sivulla Tampereen Kansi on erisnimi mutta Tampereen Kannen areena on yleisnimi eli areena, joka sijaitsee Tampereen Kannella. Tämän päivän uutisessa (ainakin Yle) tuota tarjotaan virallisena nimenä, mutta kerrankos uutiskirjoittelijat hätäilevät. --Lax (keskustelu) 28. lokakuuta 2021 kello 11.45 (EEST)
Kansi on tosiaan ihan Tampereen omassa viestinnässäkin erisnimi uudelle alueelle, [1]. Tampereen Kansi on alueen nimi. --PtG (keskustelu) 28. lokakuuta 2021 kello 11.57 (EEST)
Semmoinen tarkennus, että moniosaisia erisnimiä on ihan sallittua muodostaa niin, että vain ensimmäinen osa on isolla alkukirjaimella. Erisnimi se on silti.--Matthäus Gehägeberg (keskustelu) 28. lokakuuta 2021 kello 12.04 (EEST)
Juu. Minua mietityttääkin enemmän se, että sinne väliin on välillä tungettu uusi-sana. --Lax (keskustelu) 28. lokakuuta 2021 kello 13.02 (EEST)
Ehkä pitänyt kirjoittaa uusi Tampereen Kannen areena (uutuuden korostus) eikä Tampereen Kannen uusi areena (on uusi ja vanha areena). --Aulis Eskola (keskustelu) 28. lokakuuta 2021 kello 13.26 (EEST)
Linkkejä hakematta tästä on musta käytetty nimitystä Tampereen monitoimiareena ja Tampereen kansiareena ja selvästi myös Tampereen Kannen areena. --PtG (keskustelu) 28. lokakuuta 2021 kello 11.19 (EEST)
Tampereen monitoimiareena on myös yhtiön nimi. Muitakin eri nimiä hallille kohdassa Wikipedia:Kahvihuone_(sekalaista)#Uros_Live. Olis hyvä, jos tonne löytyis jotakin "virallista" nimiperustetta muutakin kuin vain yhtiönimi. --Aulis Eskola (keskustelu) 28. lokakuuta 2021 kello 12.33 (EEST)
"Tampereen Kannen areena" on lehdistötiedotteissa käytetty, ja se on suomen oikeinkirjoituksen vastainen isojen kirjaintensa osalta. Logossa on muuten nimi "AREENA TAMPEREEN KANSI". --Mikko Paananen (keskustelu) 28. lokakuuta 2021 kello 13.38 (EEST)
Miten niin, jos Kansi on Tampereen uuden alueen nimi? Tampereen sivuilta: "Tampereen keskustaan rakennettava uusi alue saa nimen Tampereen Kansi."[2]. Stryn (keskustelu) 28. lokakuuta 2021 kello 13.43 (EEST)
Ainakin tämänpäiväisessä Ylen ekassa uutisoinnissa oli haparointia myös sen suhteen, kirjoitetaanko areena isolla alkukirjaimella vai ei. Muita medioita en ole jaksanut seurata niin tarkkaan. Mutta koska Kansi on alueen nimi, niin luonnollisesti se kirjoitetaan isolla. -- Htm (keskustelu) 28. lokakuuta 2021 kello 19.59 (EEST)
Kielitoimisto suositteli näköjään jo 2020 keväällä tätä nimeä Tampereen Kannen areena - Hyvä monitoimihallin nimi ohjaa oikeaan paikkaan. --Aulis Eskola (keskustelu) 5. joulukuuta 2021 kello 12.28 (EET)

Eikös tämmönen sekoilu pitänyt lopettaa ( Wikipedia:Kahvihuone_(sekalaista)#Jäähallien_nimet ) vai Never stop The madness!? --Mikko Paananen (keskustelu) 19. marraskuuta 2021 kello 10.41 (EET)

Olisikohan tässä heti paikallaan korjata sponsorinimen kielenvastainen kirjoitusasu artikkelinimeen? Iltalehti käyttää uutisessaan muotoa Nokia-areena. Hesarissa artikkelia on myös heti korjattu ja leipätekstissä käytetään jo samaa muotoa. --Matthäus Gehägeberg (keskustelu) 19. marraskuuta 2021 kello 10.46 (EET)
Voi rähmä... Kyllä Turun sinapin olisi pitänyt hoitaa tämä homma kotiin... --Lax (keskustelu) 19. marraskuuta 2021 kello 11.12 (EET)

Artikkelin nimen pitäisi vastata yleisesti tunnettua nimeä, onko tuo nyt paremmin tunnettu "Tampereen areenana" vai jollain muulla nimellä? Sponsorit vaihtuvat tiheään joka tapauksessa ja niiden mukaan nimeäminen on huono ajatus ellei selkeästi ole tunnettu juuri sillä tietyllä sponsorin nimellä. Ipr1 (keskustelu) 19. marraskuuta 2021 kello 12.23 (EET)

Wikipedia:Kahvihuone_(sekalaista)#Uros Live --Aulis Eskola (keskustelu) 19. marraskuuta 2021 kello 12.27 (EET)
Minusta tämä pitäsi palauttaa nimelle Tampereen Kannen areena (tai melkein mikä tahansa muu kuin kaksi viimeisintä sponsorinimeä). Olisi ollut suotavaa, että ennen artikkeleiden siirtoa muisteltaisiin, mitä vaihtuvista sponsorinimistä ja hallien pysyvimmistä nimistä on kirjoitettu ja jotenkin sovittukin, mutta ei.-- Htm (keskustelu) 19. marraskuuta 2021 kello 19.24 (EET)

Nyt tuo artikkelin alku on kyllä mielestäni kamala sillisalaatti, en näe mitään syytä miksi heti artikkelin alussa pitää luetella kuusi erilaista nimeä ja kirjoituasua. Ihan hyvin voi jättää mainitsematta ”Keskusareenan” ja ”Monitoimiareenan” tuossa alussa, koska niitä ei mediassa ole kuitenkaan käytetty poislukien ihan varhaisimmat uutisoinnit areenan rakentamisesta. Ei UROS Liveäkään tarvitse heti mainita, kun se on jäänyt jo historiaan, näitä voi käsitellä myöhemmin leipätekstissä. En-wikissä on aika hyvä tapa, että infoboxissa on osio entisille nimille. --Roopeank (keskustelu) 19. marraskuuta 2021 kello 15.17 (EET)

On noita vanhoja mainosnimiä ollut täälläkin tapana pistää looraan kohtaan "aikaisemmat nimet" ja "Uros" on nyt siellä. Ainakin nimi "Monitoimiareena" on ja pysyy sikäli monissa yhteyksissä, että se on myös kiinteistöyhtiön nimi. Sitä tuskin ihan heti muutetaan.
Nyt pitkäaikainen nimi ja tämän hetken mainosnimi ovat alussa ja muut nimihässäkät johdannon lopussa parissa virkkeessä. Artikkelin lopussa on tarkemmat jutut "Uros Livestä".
Nimisotkut ovat saaneet uskomattoman mediamylläkän aikaan ja kyseenalaistakin mainetta Tampereelle. Olisi kovin suotavaa, että muuta materiaalia saataisiin lisää. Hankkeet eivät useinkaan ole merkittäviä, mutta Tampereen Kannen kohdalla pitäisi kirjoittaa muustakin kuin vain areenasta - olisi hyvä olla erillinen artikkeli Tampereen Kansi, koska areena on vain osa sitä. --Aulis Eskola (keskustelu) 20. marraskuuta 2021 kello 13.18 (EET)
Tietolaatikkojen pitäisi olla ytimekkäitä ja selkeitä eikä kaikkea artikkelista löytyvää tarvitse lisätä myös sinne. Joten ottaisin sen Uroksen pois laatikosta, koska kyseinen elämyspömpeli ei ole edes toiminut sillä nimellä. Lisäksi U. Live oli aika lyhytaikainen, 1,5 vuotta. Sopimus Nokian kanssa on 5 vuotta ja optiokin on. Htm (keskustelu) 20. marraskuuta 2021 kello 13.59 (EET)
Laatikosta ei taida olla tarkkaa ohjetta, mutta käytännössä on tavattu mainita nimi ja toissijainen nimi (esim. juurikin sponsorinimi). Muutetaanko kaikki? --Aulis Eskola (keskustelu) 5. joulukuuta 2021 kello 22.02 (EET)
Juuri tästä "Stadion" laatikosta ei ole, mutta monissa laatikoissa on mainittu, että "nimi" tarkoittaa artikkelin nimeä. Se ei ole monikossa. Selvyys kärsii. Ei ole tarkoitus, että kaikki leipätekstin tiedot ympätään tietolaatikkoon.. --Htm (keskustelu) 5. joulukuuta 2021 kello 22.19 (EET)
Nyt on mainittu. Ohjeen kautta homma vois asettua. Yritetään yhtenäistää sen mukaisesti tän paljon käytetyn looran viittauksia. --Aulis Eskola (keskustelu) 6. joulukuuta 2021 kello 09.09 (EET)

Artikkelin nimi[muokkaa wikitekstiä]

Pitäisikö artikkelin nimi olla Nokia Arena? --Bau98 (keskustelu) 19. marraskuuta 2021 kello 21.10 (EET)

Siltä varalta, että et ole huomannut, niin artikkeli on jo ollut tänään 31 minuuttia sillä nimellä. Eikö se riitä? Noin yleisellä tasolla, niin sekalais-kahvihuoneessa täällä on keskusteltu alun toista kuukautta kaikkien jäähallien nimistä siinä mielessä, että hallien nimet vaihtuvat aina sponsorin vaihtuessa eivätkä sponsorinimet ole, sponsorien lujasta uskosta huolimatta, välttämättä edes Suomen mittakaavassa tunnettuja. Tämän puheena olevan monitoimihallin nimestä on keskusteltu sekalais-kahvihuoneessa tässä osiossa. Ja jotta kukaan ei missaisi topicia, nimestä on keskusteltu myös artikkelin keskustelusivulla vanhan Uroksen aikana (Keskustelu:Nokia-areena#Tampereen kansiareena vai Uros live?) ja myös silloin, kun Uros meni vaihtoon Keskustelu:Nokia-areena#Uros pihalle, uusi nimi oveen. Ja myös Ylläpitäjien ilmoitustaululta on voinut huomata osiosta Wikipedia:Ylläpitäjien ilmoitustaulu#Jäähallit tehdyt siirtopyynnöt. Noissa edellä mainituissa keskusteluissa on yritetty saada aikaan konsensusta sooloilun sijaan. Ihan vielä se ei ole onnistunut. -- Htm (keskustelu) 19. marraskuuta 2021 kello 21.49 (EET)
Artikkelin nimi on Nokia-areena, ei Nokia Arena. --Bau98 (keskustelu) 19. marraskuuta 2021 kello 22.13 (EET)
Artikkelin nimi saattaa olla väärä. Sponsorinimiä on tarkoitus välttää, jos ne eivät ole vakiintuneet paikasta käytettäviksi nimiksi. Yleensä eivät. Ongelma tässä on, että halli on uusi, eikä vielä ole selkoa, millä nimellä sitä oikeasti aletaan kutsua. Se on selvä, että Nokia Arena ei kuitenkaan ole oikea. Kielenvastaista kirjoitusasua (jonka määrittelee alan viranomainen eli Kotimaisten kielten keskus) voidaan ja tulee wikissä yleiskieltä käyttävien vakavasti otettavien lähteiden mallin mukaan oikaista. Tänään aika moni tiedotusväline alkoi heti ja muutama ilmeisesti toimituksellisen väliintulon jälkeen melko pikaisesti käyttää nimeä Nokia-areena, mikä olisi edes suomea. Ei kuitenkaan ole varmaa, että tämä vakiintuu. Oireellisesti esimerkiksi Yle oli uutisoinut skarpisti näin: "Tampereen areenan uusi nimisponsori on Nokia". Jos media alkaisi johdonmukaisesti käyttää vaikkapa mainittua Tampereen areenaa, niin olisihan se kiva. --Matthäus Gehägeberg (keskustelu) 19. marraskuuta 2021 kello 22.21 (EET)
Miksi Nokia Arena olisi väärin? Eikö Suomessa areenan nimi saa olla englanninkielinen? Stryn (keskustelu) 20. marraskuuta 2021 kello 09.28 (EET)
Toki saa. Tuo jäähalli on "yksi Euroopan moderneimmista monitoimiareenoista", niin ne antoivat sille euroopankielisen nimen. -- Htm (keskustelu) 20. marraskuuta 2021 kello 09.39 (EET)
Kyllä saa. Siinä tapauksessa, että nimi olisi täysin vieraskielinen, käytettäisiin kyseisen kielen oikeinkirjoitussääntöjä ja kirjoitettaisiin nimi sitaattilainana, esim. Burger King tai Ford Motor Company. Suomenkielinen nimen osa muuttaa asian. --Matthäus Gehägeberg (keskustelu) 20. marraskuuta 2021 kello 10.01 (EET)

Nimen vaihto tarvittaessa uuden keskustelun kautta. Jos nimi vaihdetaan, vaihdetaan se kattavasti ja myös artikkelinimeksi. Eri aikojen eri nimet mainitaan ja muuten kerrotaan johdonmukaisesti samalla nimellä.

Mutta aika outoa olisi kirjoittaa hankkeesta ja rakentamisestakin myöhempien vuosien myöhemmällä mainosnimellä. --Aulis Eskola (keskustelu) 27. marraskuuta 2021 kello 12.26 (EET)

Tietolaatikon otsikossa pitäisi olla vain areenan nimi, joka on sama kuin artikkelin nimi. Ei pitäisi tunkea liikaa tekstiä otsikkoon. --Htm (keskustelu) 5. joulukuuta 2021 kello 15.57 (EET)

Mainosnimen muoto[muokkaa wikitekstiä]

Eikös tämän hetkinen mainosnimi ole englanniksi Nokia Arena ja suomeksi Nokia-areena. --Aulis Eskola (keskustelu) 20. marraskuuta 2021 kello 12.13 (EET)

Nimisponsori kyllä yritti tarjota suomenkielisessä tiedotteessaankin Tampereen areenan sponsorinimeksi kirjoitusasua Nokia Arena. Se ei mennyt ammattitoimittajille läpi. https://www.nokia.com/fi_fi/about-us/news/releases/2021/11/19/tampereen-kannen-areena-on-nyt-nokia-arena/ --Matthäus Gehägeberg (keskustelu) 20. marraskuuta 2021 kello 13.53 (EET)
Jos nimisponsori ja Tampereen Kansi ovat sopineet, että sponsorini on Nokia Arena suomenkielisessä tekstissä, niin kyllä se sitten on. Kyse on erisnimestä, minkä pitäisi kelvata ammattikirjoittajille sellaisenaan. Englanninkielisessä tekstissä (tiedotteessa) nimi on myös Nokia Arena. Tässä kuitenkin pitäisi keskustella artikkelin mimestä ja esitän sitä, joka nimi hallillakin oli vielä pari päivää sitten. -- Htm (keskustelu) 20. marraskuuta 2021 kello 14.05 (EET)
En tarkoittanut ollenkaan artikkelin nimeä, vaan artikkelissa mainittavan mainosnimen muotoa. --Aulis Eskola (keskustelu) 20. marraskuuta 2021 kello 14.13 (EET)
Selvä. Sekaannukseni johtui varmaan tämän osion otsikosta. Htm (keskustelu) 20. marraskuuta 2021 kello 14.25 (EET)
Täsmennetty --Aulis Eskola (keskustelu) 2. joulukuuta 2021 kello 15.24 (EET)

Mainosnimi on suomeksi "Nokia-areena". Näin ainakin AL, HS, IL ja IS asian ilmaisevat. --Aulis Eskola (keskustelu) 21. marraskuuta 2021 kello 13.56 (EET)

Halli itse tiedottaa uudesta sponsorinimestään suomeksi [3] ja [4] englanniksi, ja molemmissa tiedotteissa nimi on Nokia Arena. Sitä siis ei käännetä, mikä luotamme siihen, että ne itse tietävät, mikä niiden nimi on milläkin kielellä. -- Htm (keskustelu) 21. marraskuuta 2021 kello 15.03 (EET)
TV-puoli on kansainvälisempää kuin nurkkakuntainen lehdistö eikä käännä. Yle ja MTV3 käyttävät englantia. --Aulis Eskola (keskustelu) 21. marraskuuta 2021 kello 16.55 (EET)
Tel Avivin Menora Mivtachim Arena on ollut sponsorinimeltään Nokia Arena. --Bau98 (keskustelu) 21. marraskuuta 2021 kello 18.24 (EET)
Se lukee nyt kyllä täsmennyssivu-artikkelissakin. Oli noin 2005-2015. --Aulis Eskola (keskustelu) 21. marraskuuta 2021 kello 18.28 (EET)
Pari keskeistä asiasta kirjoittavaa mediaa jatkaa valitsemillaan teillä mainosnimen kohdalla: Yle "Nokia Arena" (varsin usein "Tampereen areena") ja AL suomeksi "Nokia-areena". --Aulis Eskola (keskustelu) 2. joulukuuta 2021 kello 15.24 (EET)

Seurataas tovi, miten nimikäytäntö alkaa muodostua. Mutta oli nyt mainosnimen muoto kumpi oli, lähteeksi edes käytettyä muotoa tukeva juttu. --Aulis Eskola (keskustelu) 27. marraskuuta 2021 kello 12.16 (EET)

Arena vs. areena -keskusteluun muistutukseksi, että täällä on artikkeli Hartwall Arena. --Lax (keskustelu) 29. marraskuuta 2021 kello 19.18 (EET)

Ei ainakaan muotoa "Nokia-Arena": suomeksi muoto on "areena" eikä englanniksi käytetä yhdysviivaa. Tätä muotoa ei esiinny kuin ehkä näppäilyvirheenä. --Aulis Eskola (keskustelu) 5. joulukuuta 2021 kello 09.21 (EET)

Nyt kun tuota nimeä taas jotkut alkoivat muuttamaan edestakaisin, niin eiköhän vaan pidetä se virallinen nimitys, eli sponsorinimi Nokia Arena. Se on lehtien oma käännös, jos kirjoittavat sen Nokia-areenaksi. Stryn (keskustelu) 4. toukokuuta 2022 kello 11.30 (EEST)

Käytät virallinen-sanaa jossain muussa kuin sen sanakirjamerkityksessä.--Matthäus Gehägeberg (keskustelu) 4. toukokuuta 2022 kello 11.53 (EEST)
Oletin että tuosta ymmärtää mitä hain, mutta ei vissiin. Stryn (keskustelu) 4. toukokuuta 2022 kello 12.17 (EEST)
Jos halutaan käyttää englanninkielistä sponsorinimeä, pistetään edes lähteeksi joku siitä kertova juttu. --Aulis Eskola (keskustelu) 4. toukokuuta 2022 kello 21.10 (EEST)
Et Google-haulla viitsinyt hakea kumoamisen sijaan? Esim. https://yle.fi/uutiset/3-12193699. Ja jos omat kotisivut käyttävät vain muotoa Nokia Arena, miksi pitää yrittää etsiä muualta joku toinen muoto. Stryn (keskustelu) 4. toukokuuta 2022 kello 21.16 (EEST)
Tuo artikkelihan on nyt lähteenä toiselle muodolle. Kullekin nimelle sitä nimeä käyttävä lähde.
Yle on hyvin järjestelmällisesti lähtenyt käyttämään muotoa "Nokia Arena". Aamulehti taasen on lähtenyt käyttämään monen muunkin suomeksi kirjoittavan tahon tapaan suomeksi käännettyä "Nokia-areena" -muotoa. Suomenkielinen muoto näyttää olevan suunnilleen yhtä yleinen tällä hetkellä suomenkielisissä nettiteksteissä. --Aulis Eskola (keskustelu) 4. toukokuuta 2022 kello 21.21 (EEST)

Kuvat tekijänoikeusrikkomuksia?[muokkaa wikitekstiä]

Esitystekniikkakuvat saattavat olla tekijänoikeusrikkomuksia, joten otin ne pois artikkelista. Jatkoaika-sivustolta kopioidut kuvat ovat vielä Commonsissa. Asiasta on kysytty muokkaajalta. --Aulis Eskola (keskustelu) 23. helmikuuta 2022 kello 07.23 (EET)

Päivitin linkkejä. -Htm (keskustelu) 11. toukokuuta 2022 kello 21.36 (EEST)

Muutin artikkelin nimen Nokia-areenaksi[muokkaa wikitekstiä]

Muutin artikkelin nimen Tampereen Kannen areena --> Nokia-areena. Tämä on sen muoto, joka on areenan ensimmäisen vuoden aikana vakiintunut yleiseen käyttöön. Käytännössä kaikissa tiedotusvälineissä käytetään sitä (mm. Helsingin Sanomat, Aamulehti, MTV, Kauppalehti, Ilta-Sanomat, Iltalehti) [5] [6] [7] [8] [9]. Lisäksi Google-hakujen tulokset osoittavat nimen suosion; Nokia-areena 844 000 tulosta, Tampereen Kannen areena 33 800. Turha taistella tuulimyllyjä vastaan täällä Wikipediassakaan, jos odoteltiin jonkin tietyn nimen ”vakiintumista”, niin viimeistään nyt se on tapahtunut. --Roopeank (keskustelu) 14. toukokuuta 2022 kello 10.10 (EEST)

Kalenterissasi on jotain vikaa. Nokia ilmoitti tulevansa nimisponsoriksi 19.11.2021 ja nyt on 14.5.2022. Miten saat tuosta ensimmäisen vuoden?-- Htm (keskustelu) 14. toukokuuta 2022 kello 10.15 (EEST) Itse asiassa kuo kiulu on ollut Uroksena 5.3.2020–28.10.2021 eli kauemmin. --Htm (keskustelu) 14. toukokuuta 2022 kello 10.20 (EEST)
En tarkoittanut kokonaista kalenterivuotta, vaan tätä ensimmäistä kulunutta vuotta. Puolikin vuotta on aika pitkä aika nimen vakiintumiselle, varsinkin kun tuosta areenasta on mediassa puhuttu ja kirjoitettu alvariinsa. --Roopeank (keskustelu) 14. toukokuuta 2022 kello 10.23 (EEST)
Niin minäkin tarkoitin vuotta ajanjaksona enkä kalenterivuotena. Nokia-aikaa on kulunut vajaa puoli vuotta. Mikset sitten kirjoita sitä mitä tarkoitat? Mitä tulee mediassa kirjoitteluun, niin nykyisen kohkaamisen perusteena lienee parhaillaan meneillään olevat kilpailut jääkiekossa. -- Htm (keskustelu) 14. toukokuuta 2022 kello 10.31 (EEST)
Joka tapauksessa teit artikkelin siirron täysin omin päin. Sitä ei kannattaisi harrastaa. -- Htm (keskustelu) 14. toukokuuta 2022 kello 10.32 (EEST)
Nyt on kyllä siirto tehty hätiköiden, tämän artikkelin nimestä on erityisesti ollut kiistaa, ei voi noin vain omin päin siirtää toiselle nimelle. Käyttäisin ennemmin Nokia Arenaa, areenan sijaan. Tuo linkittämäsi Kauppalehden uutinenkin kirjoittaa Nokia Arenasta, eikä Nokia-areenasta. IL ja Sanoman sivustot näyttävät käyttävän Nokia-areenaa, Yle ja MTV Nokia Arenaa. Tampereen kaupungin sivuillakin käytetään Nokia Arenaa. Stryn (keskustelu) 14. toukokuuta 2022 kello 18.37 (EEST)
Pitäisikö artikkelin siirto uudelle nimelle kumota ja aloittaa keskustelu sponsorinimistä, nimeämiskäytännöistä ja nimien kirjoitusasuista jälleen kerran alusta? --Matthäus Gehägeberg (keskustelu) 14. toukokuuta 2022 kello 20.42 (EEST)

Suurta yleisöä ei vähäisestikään kiinnosta onko artikkelin nimi Nokia-areena vai Nokia Arena. Pääasia on artikkelin asiasisältö. Kuplautuminen Wikipediakuplaan on jopa haitallista kokonaisuuksien ymmärtämisen kannalta. Merimiesei (keskustelu) 14. toukokuuta 2022 kello 22.52 (EEST)

Kun puhutaan hallista pitkällä aikavälillä, itäisi käyttää jotakin nimeä, joka liittyy hallin koko historiaan - ei siis mitään hetkellistä nimeä. Lisäksi artikkelin nimen ja artikkelin sisällön pitäisi olla samat. --Aulis Eskola (keskustelu) 14. toukokuuta 2022 kello 22.57 (EEST)
Rakennusartikkelit kertovat rakennuksista ja artikkelin nimi on rakennuksen nimi. Täällä tehdään tiedosanakirjaa. Arenan sponsorinimi tai yleensä nimi on myös asiasisältöä. Hartwall Arenakin sai olla rauhassa vuosikymmeniä sponsorinimellään ja vaihtaa omistajaakin, kunnes alkoi tapahtua. Mitä tulee nimien kirjoitusasuun, niin yleensä joka paikassa kuplassa ja sen ulkopuolella pyritään kirjoittamaan hyvää suomen kieltä ja vieläpä oikeinkirjoitusohjeiden mukaisesti. Sponsorinimet eivät joskus noudata oikeinkirjoitusohjeita. Silloin Wikipediassa keskustellaan artikkelinimestä, jos se sponsorinimi olisi artikkelin nimi. Tämä tiedoksi sinne kuplaan, jossa ymmärretään kokonaisuuksia. -- Htm (keskustelu) 15. toukokuuta 2022 kello 09.16 (EEST)