Wikipedia:Ylläpitäjien ilmoitustaulu

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tyhjennä sivun välimuisti
Oletko oikeassa paikassa? Tämän sivun käyttö

Tällä sivulla voit

 • ilmoittaa toistuvasta vandalismista
 • ilmoittaa mainoslinkeistä
 • ilmoittaa eston kierrosta, ylläpitäjien työkalujen väärinkäytöstä tai muista tapauksista
 • pyytää sivun nimeämistä uudelleen eli siirtoa toiselle nimelle hankalissa tapauksissa
 • pyytää sivujen suojausta tai suojauksen poistoa
 • pyytää poiston arviointia, jos poistosta ei ole äänestetty
 • ilmoittaa asiattomista käyttäjätunnuksista
 • ilmoittaa muokkaussodasta
 • ilmoittaa epäillystä sukkanukesta.

tai muusta ylläpitotoimenpiteitä vaativasta asiasta.

Henkilökohtaisten tietojen pysyvän piilottamisen pyynnöt tulee tehdä sähköpostitse.
Älä tee häivytyspyyntöjä tänne, koska ilmoitukset tälle sivulle tulevat näkyviin kaikille.

 • Aloita uudet aiheet 2. tason otsikolla käyttäen kahta yhtäsuuruusmerkkiä ja kuvaavaa otsikkoa: == Kuvaava otsikko ==. Jos aihe liittyy meneillään olevaan keskusteluun, harkitse 3. tason otsikon käyttämistä kyseisessä keskustelussa.
 • On kohteliasta kertoa viestissä mainituille käyttäjille ilmoituksesta, jos kyse on heidän toimistaan.
 • Kaikki viestit on allekirjoitettava käyttäen neljää tildemerkkiä ”~~~~”, josta tulee automaattisesti allekirjoitus ja aikaleima.
 • Jos keskustelu on meneillään toisella sivulla tai toinen sivu on paljon luonnollisempi paikka keskusteluun, keskustele siellä. Laita myös lyhyt kuvaus ongelmasta tänne ja tee linkki keskusteluun.


Arkistot:  1 • 2 • 3 • 4 • 5 • 6 • 7 • 8 • 9 • 10 • 11 • 12 • 13 • 14 • 15 • 16 • 17 • 18 • 19 • 20 • 21 • 22 • 23 • 24Molyneuxin poistoääänestys[muokkaa wikitekstiä]

Olen yrittänyt saada pitkään merkittvyskeskustelussa roikkunutta artikkelia Stefan Molyneux poistoäänestykseen ilman omaa arviota. Nyt alan väsyä eikä tästä tule hevonvittuakaan. Auttaisiko joku ystävällinen sielu? --Höyhens (keskustelu) 28. joulukuuta 2016 kello 18.00 (EET)

Kas, no tuota minun apuni on aina sellaista dekonstruktiivista. En oikein ymmärrä, miten on saatu aikaan sivu Wikipedia:Poistäänestykset/Stefan_Molyneux, kun siinä on väärä etuliite. Poistoäänestyssivulla on se laatikko, jonka avulla voi rakentaa oikeaoppisen äänestyssivun, joten suosittelen käyttämään sitä. Nyt oli heitetty kirves järveen, mutta eihän se osunut edes veteen vaan jäi vesijättöön. --Pxos (keskustelu) 28. joulukuuta 2016 kello 19.48 (EET)
Korjasin nyt asioita paremmiksi. Mahdollisista virheistä voi valittaa ääneen. Yritin kovasti olla epäystävällinen, mutta jollain tasolla epäonnistuin. Ylläpitotoimintojen tekemisestä pitäisi olla hinnasto ja ylläpitäjien pitäisi voida lähettää toisilleen laskuja. --Pxos (keskustelu) 28. joulukuuta 2016 kello 20.29 (EET)
Kiitän. Ensimmäisestä poistoäänestyksen aloittamisestani on jo varmaan yli 10 vuotta. Laskut eivät kuulu wikiperiaatteisiin, mutta kahvit tarjoan jos ilmoitat siitä sähköpostitse. --Höyhens (keskustelu) 28. joulukuuta 2016 kello 23.44 (EET)

K-citymarketin logon siirtäminen[muokkaa wikitekstiä]

Olisiko Citymarketin uusi logo.svg mahdollista siirtää kuvaavammalle nimelle? Ehdotan logon käyttöönottovuoden mukaista nimeä K-citymarketin logo 2016.svg. Kaikkein paras nimiehdokas olisi tietysti K-citymarketin logo.svg, mutta se ei eroaisi kovin paljoa vanhan logon tiedostonimestä. --Hapo (keskustelu) 2. tammikuuta 2017 kello 21.56 (EET)

CAPTCHA Roskapostisuojaus ei näy[muokkaa wikitekstiä]

En voi lisätä internetlinkkiä, koska captcha roskapostisuojaus ei näy. Voisiko joku ylläpitäjä korjata ongelman? --Minna-Maaria (keskustelu) 6. tammikuuta 2017 kello 19.22 (EET)

Wikipedian ylläpitäjät eivät voi valitettavasti tehdä asialle mitään. Jotain kuvaongelmia on viimeisen 1-2 tunnin sisällä ollut, ja #wikimedia-operations IRC-kanavalla lukee "Status: Known issues serving images, things are recovering", eli korjaantunee lähituntien aikana. --Stryn (keskustelu) 6. tammikuuta 2017 kello 19.31 (EET)

Häiriköintiä?[muokkaa wikitekstiä]

188.67.109.44 on estetty vuorokaudeksi syystä "häiriköinti" ja hänen muokkauksensa kaikki kumottu. IP:n muokkaukset (linkki) ovat minun nähdäkseni hyödyllistä kielenhuoltoa (pelityypit eivät ole eliöitä eikä niillä siis ole esivanhempia, ja vaikken itse olisi välttämättä tehnyt kaikkia IP:n suorittamia sivistyssanansuomennoksia, en niitä kumoaisikaan)-- kuomamiset ja esto ovat siis mielestäni asiattomat. Jos kyseessä on ns. vakinaama, pitäisi eston yhteydessä asiasta infota estoyhteenvedossa tai keskustelussa niin ettei synny väärinkäsityksiä. Onko WP:n käytännöt muuttuneet poissaoloni aikana radikaalisti? Olen jättänyt viestin tästä keskustelunavauksesta sekä IP:n että estäneen YP:n keskustelusivuille. --Pitke (keskustelu) 7. tammikuuta 2017 kello 23.13 (EET)

Aiheesta on kahvihuone puolillaan. Tästä kai se alkaa: Wikipedia:Kahvihuone_(kielenhuolto)#Sankaritar. --Otrfan (keskustelu) 7. tammikuuta 2017 kello 23.16 (EET)
Tämä ristiretki oli jotenkin saatava päättymään, joten Otrfan toimi ihan oikein antaessaan eston, vaikka Pitken mainitsemissa muokkauksissa oli asiallisiakin. (Palautin niistä pari.) Seulontajono oli täynnä mekaanisia esi-isä > esivanhempi -muutoksia ja niitä on mennyt sieltä läpikin, joten nyt meillä on kymmenie artikkelita, joissa "laji x on laji y:n esivanhempi".--Tanár 8. tammikuuta 2017 kello 00.03 (EET)
Kysymyksessä on myös eston kierto. Kun henkilöllä oli jo voimassaoleva vuorokauden esto (Keskustelu käyttäjästä:37.33.221.20) yhdellä ip-osoitteella, niin se nyt vaan ei käy, että vaihtaa lennossa ip:tä ja jatkaa samaa muokkaustoimintaa, josta juuri sai eston. Jos tämä sallitaan, niin se tarkoittaa käytännössä että estoilla ei ole mitään virkaa. Eston kierrosta on ollut sääntö estokäytännössä ainakin aatamin / eevan / geneerisen esivanhemman / muun edeltäjän ajoista alkaen [1], joten ei sen pitäisi tulla yllätyksenä, että eston kierrosta tulee esto uudellekin ip:lle. --Jmk (keskustelu) 8. tammikuuta 2017 kello 09.49 (EET)
En voinut tietää että kyseessä oli estonkiertäjä kun keskustelussa/estolokissa ei ollut muuta kuin "häiriköinti". Tehtäköön nyt vielä eksplisiitin selväksi että en olisi kyseenalaistanut mitään jos siellä olisi viitattu estonkierron kohteena olevaan KT:een tai ainakin sanottu että toiminta IP:llä on ollut eston kiertoa. --Pitke (keskustelu) 15. tammikuuta 2017 kello 00.48 (EET)

Poisto[muokkaa wikitekstiä]

Tarkoituksena oli luoda tuttavasta hetken mielijohteesta oma wiki sivu. Yllätykseksi sivu jouti jollekin listalle joka oli joku vähemmän merkittävä sivu tms. Kieltämättä toimin vähin tiedoin ja hetken innostuksesta, miten tämä poistetaan ja voinko myöhemmin luoda uuden sivun tuttavasta hieman paremmin valmistuneena asiaan. –Kommentin jätti Pituushyppy (keskustelu – muokkaukset) –Kommentin jätti Pituushyppy (keskustelu – muokkaukset) 8. tammikuuta 2017 kello 10.09

Sivu on ilmeisesti joutunut merkittävyyskeskusteluun (katso Wikipedia:Merkittävyys ja jos se todetaan siellä epämerkittäväksi, joku ylläpitäjä poistaa sen. Siinä tapauksessa samasta aiheesta voi kirjoittaa artikkelin uudestaan myöhemmin vain , jos löytää parempia perusteluja sen merkittävyydelle.--Tanár 8. tammikuuta 2017 kello 10.45 (EET)

Israel[muokkaa wikitekstiä]

Sivun voisi vakauttaa, sillä sen historiassa on aika paljon hylättyjä muokkauksia viimeisen vuoden ajalta. --Msaynevirta (k · m) 9. tammikuuta 2017 kello 20.06 (EET)

Kyllähän se välillä kerää kaikenlaista. Laitoin sinne nyt kuukauden ilman muita rajoituksia (jos onnistuin), saa nähdä paljonko se auttaa. Asiaan voi palata tuonnempana. --Höyhens (keskustelu) 15. tammikuuta 2017 kello 10.49 (EET)

Kristillisperäiset liikkeet[muokkaa wikitekstiä]

Nyt tarvitaan ylläpidolta toimenpiteitä. Artikkeli Kristillisperäiset liikkeet on joutunut jälleen kerran ip-muokkaaja 81.175.204.66 vandalisoinnin kohteeksi. Aiemmin samanlaisia vandalisointi muokkauksia teki ip-muokkaaja 88.195.110.109. Kyse lienee samasta henkilöstä. Artikkelista on käyty keskusteluja kahvihuoneessa Kiista kristinuskon määritelmästä. Artikkeli on hyvin lähteistetty ja tarvittaessa voi pyytää lisää lähdepyyntöjä, jos jokin asia artikkelissa on epäselvä. Artikkeli kertoo kristillisperäisistä liikkeistä hyvin neutraalisti, sillä eihän kukaan voine pitää kirjastojen käyttämää luokitusjärjestelmää ja Kirkkojen Maailmanneuvoston peruskirjan määritelmää mitenkään äärinäkemyksenä. Olen tehnyt paljon työtä artikkelin vuoksi, etsinyt lähteitä ja keskustellut aihetta hyvin tuntevien ihmisten kanssa. Nyt toivon ja odotan ylläpitäjiltä selviä toimenpiteitä ip-muokkaajia kohtaan, jotta tuo artikkeli ja muutama muu kristinuskoon liittyvä artikkeli voisi jatkossa välttyä ip-muokkaajan vandalisoinnilta. Olen ymmärtänyt ip-muokkaajan tavoitteena olevan Jehovan todistajien näkemyksien levittäminen wikipediassa, joka ei oikein tunnu wikipedian kannalta kovinkaan hyvältä tavoitteelta.Anna O (keskustelu) 10. tammikuuta 2017 kello 00.43 (EET)

Ip ‎85.76.85.123[muokkaa wikitekstiä]

Trollin estoa tarvitaan. --Thi (keskustelu) 10. tammikuuta 2017 kello 22.45 (EET)

Wikivoyage-nimi sivupalkissa "Muissa projekteissa"-kohdan alla[muokkaa wikitekstiä]

Tämän tekstin sisällöstä vastaa tämä järjestelmäviesti. Tein sille keskustelusivun, jossa ehdotin sisällön muuttamisen muotoon "Wikimatkat", sillä muut "Muissa projekteissa"-kohdan alla olevat projektit (siis ne, joista on suomenkielinen versio) käyttävät jo suomenkielistä nimeä (esim. Wikiuutiset eikä Wikinews, Wikiopisto eikä Wikiversity). Keskustelusivua ei kuitenkaan taida olla huomattu, joten tulin muistuttamaan samasta asiasta tännekin. 80.220.91.165 12. tammikuuta 2017 kello 20.29 (EET)

Muutin tekstin wikimatkoiksi translatewikin käännöksiin ja nimen pitäisi päivittyä tänne muutamassa päivässä. Maksimiviive päivittymiselle taitaa olla on viikon luokkaa ja mikäli se ei ole silloinkaan muuttunut, niin ilmoitteles. --Zache (keskustelu) 12. tammikuuta 2017 kello 20.50 (EET)

Estopyyntö Mikael Merilahti[muokkaa wikitekstiä]

Mikael Merilahti

--IdzSJL2 (keskustelu) 13. tammikuuta 2017 kello 13.10 (EET)

Estetty --Otrfan (keskustelu) 13. tammikuuta 2017 kello 13.15 (EET)
Tässä kohtaa voisi varmaan kysyä, että onko järkevää estää tunnus vain yhdeksi päiväksi, kun tunnus on selvästi luotu sotkemista varten?--IdzSJL2 (keskustelu) 13. tammikuuta 2017 kello 13.25 (EET)
Edellisistä sotkuista kolme kuukautta + jos olisin estänyt ikuisesti, niin eiköhän Pxos olisi tullut valittamaan uusien käyttäjien karkoittamisesta. --Otrfan (keskustelu) 13. tammikuuta 2017 kello 14.42 (EET)
Otrfanin suhde minuun on epäterve. --Pxos (keskustelu) 13. tammikuuta 2017 kello 17.19 (EET)
Otrfanin suhde kaikkiin ylläpitäjiin on epäterve. Toisaalta hän ottaa marttyyrinviitan aina päälleen, ja toteaa että kun kukaan ylläpitäjistä ei mitään tee, niin hänen on tehtävä. Toisaalta aina, kun jotkut ylläpitäjistä tekevät asioita, he huomaavat, että ovat vastakkain Otrfanin kanssa. Et ole yksin, kuten J. Karjalainen lauloi. Iivarius (keskustelu) 13. tammikuuta 2017 kello 20.33 (EET)
Itse en ole huomannut. Ehkä en tee asioita. --Stryn (keskustelu) 13. tammikuuta 2017 kello 21.57 (EET)

Estopyyntö IP-osoitteelle 86.60.249.33[muokkaa wikitekstiä]

IP-osoite 86.60.249.33

--Teleskooppi (keskustelu) 13. tammikuuta 2017 kello 14.04 (EET)

Estetty. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 13. tammikuuta 2017 kello 14.12 (EET)

Punaisen terrorin poisto[muokkaa wikitekstiä]

Jo kaksi viikkoa sitten poistettavaksi merkityn ohjaussivun Punainen terrori voisi ehkä viimein käydä poistamassa. Lyhyessä poistokeskustelussa lienee nyt jo jonkinlainen konsensus siitä, että sen tilalle kuuluisi ensisijaisesti Punainen terrori (täsmennyssivu) ja ahkera Toveri kävi ennalta korjaamassa jo kaikki sivuun osoittaneet linkitkin. --Risukarhi (keskustelu) 14. tammikuuta 2017 kello 22.44 (EET)

Poistettu. --Otrfan (keskustelu) 14. tammikuuta 2017 kello 22.46 (EET)
Kiitos. Ilman erillistä keskusteluakin voi varmaan poistaa nyt sivun Valkoinen terrori, niin saavat molemmat osapuolet tasapuolisen kohtelun. --Risukarhi (keskustelu) 14. tammikuuta 2017 kello 23.33 (EET)
Sekin on nyt poistettu. --Otrfan (keskustelu) 14. tammikuuta 2017 kello 23.47 (EET)

Käyttäjä:Raži[muokkaa wikitekstiä]

Raži kirjoittaa artikkeleihin lähteettömiä tietoja, tietoja joita ei ole lähteessä ja lopuksi näennäislähteistä haettuja tietoja, esim. sanakirja.orgista joka perustuu Wiktionaryyn, ja hollantilaisesta encyclo.nl, joka on hakukone (vastaavassa engl. versiossa lähde on en.wiki[2] sekä hollantilaisessa lehdessä olevasta nimimerkkikirjoituksesta ([3]) jossa sanotaan että se on hollantilaisen poliitikon keksimä termi jota hän yrittää saada sanakirjaan.
Raži on juuri vaihtanut tunnusta ja oli ennen joku muu (Käyttäjä:Adhokkuspokkus ainakin). Hänellä voi olla pitkä historia tunnusten vaihdossa. En syytä häntä mistään, mutta hänen historiaansa voi tutkia ja miettiä onko hän sopiva käyttäjä Wikipediaan. --Kumtyy (keskustelu) 16. tammikuuta 2017 kello 11.01 (EET)
Lisään vielä että tutkimukseni kohde oli aivan satunnaisesti kohdalle osunut artikkeli josta päädyin mutkien kautta Agnostisismiin, josta poistin osuuden jossa hän kirjoittaa termistä ietsismi, ja on siinä käyttänyt yllä olevia lähteitä sotkien ne asiallisiin lähteisiin. Todella monimutkaista sotkua, jonka täysin selvittäminen veisi aikaa. Hän keskittyy näköjään filosofiaan ja sen liepeille. --Kumtyy (keskustelu) 16. tammikuuta 2017 kello 11.04 (EET)

Vielä sellainen lisätieto, että Käyttäjä:Thi korjasi Ražin tänään tekemää mallinetta Malline:Tieteenfilosofia‎ ja on nyt lisäillyt sitä Ražin avuksi moniin artikkeleihin. Tämä ei liity mihinkään, huomaisin vain. --Kumtyy (keskustelu) 16. tammikuuta 2017 kello 11.17 (EET)
Uutta käyttäjää voi opastaa myös tarjoamalla neuvoja käyttäjän keskustelusivulla. Edit: Oletkin jo huomauttanut. --Thi (keskustelu) 16. tammikuuta 2017 kello 11.24 (EET)