Keskustelu:Meksikon tulvat 2007

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luokka ja viittaukset muihin artikkeleihin[muokkaa wikitekstiä]

Käyttäjä:Joonasl, poistit Luokka:Ilmastonmuutos ja viittaukset artikkeleihin: uusiutuva energia ja Ilmaston lämpenemisen vaikutukset.[1] UNEP:n mukaan vuoden 2007 tulvat olivat Meksikon pahin luonnonmullistus sen historiassa. UNEP luettelee Meksikon tulvat ja Kiinan vuoden 2007 lumisateet kootussa Significant climate anomalies and events in 2007 eli kootut ilmastopoikkeamat. Nämä liittyvät ilmastonmuutokseen.UNEP Year Book2008, An Overview of Our Changing Environment s.8 Vaikka saksalaisen ympäristöjärjestö Germanwatchin raportin mukaan äärimmäiset sääilmiöt eivät välttämättä ole yhteydessä ilmastonmuutokseen:Äärimmäiset sääilmiöt yleistyivät viime vuonna, Sternin raportti vahvistaa, että ilmastonmuutos lisää tulvia ja myrskyjä. Siksi oli mielestäni perusteltua viitata artikkeleihin: Uusiutuva energia ja Ilmaston lämpenemisen vaikutukset ja lisätä Luokka:Ilmastonmuutos. Watti 26. maaliskuuta 2008 kello 19.41 (UTC)

Jos yhteys on jonkin lähteen mukaan osoitettu, pitää se mainita artikkelissa, eikä lisätä hämärästi lisäämällä artikkeli ilman perusteluja hämäriin luokkiin. Mikäli ymmärsin oikein, missään esittämässäsi lähteessä ei kuitenkaan esitetty selvää syy-seuraussuhdetta Meksikon tulvien ja ilmastonmuutoksen välille (saati sitten uusiutuvan energian)--Joonasl (kerro) 27. maaliskuuta 2008 kello 09.07 (UTC)
Wiki-sivulla Äärimmäiset sääilmiöt todettiin, että äärimmäisiin sääilmiöihin sisältyy trooppiset hirmumyrskyt, syklonit, tornadot, tulvat, kuivuuskaudet ja lämpöaallot. Myös lumisateet ja ukkosmyrskyt voivat riittävän rajuina olla äärimmäisiä sääilmiöitä. Äärimmäisten sääilmiöiden odotetaan lisääntyvän ja voimistuvan ja niiden keston odotetaan pitenevän ilmaston lämpenemisen johdosta. Tällä perusteella mielestäni luokka ilmastonmuutos ja viittaus viittaus Ilmaston lämpenemisen vaikutukset oli perusteltua. Watti 27. maaliskuuta 2008 kello 13.36 (UTC)
Äärimmäisiä sääilmiöitä on ollut ennen ilmastonmuutostakin. Mielipiteesi ei tässä tapauksessa ole kovin oleellista. --Joonasl (kerro) 27. maaliskuuta 2008 kello 13.46 (UTC)
Koska asiantuntijat ovat osoittaneet yhteyden, sen liittäminen sivuun on mielestäni oleellista. Sekä IPCC [2] että Sternin raportti vahvistavat, että ilmastonmuutos lisää tulvia ja muita äärimmäisiä sääilmiöitä. Sillä perusteella viittaus wikin yleisartikkeliin oli mielestäni perusteltua. Tulvan syitä ja sen aiheuttamien vahinkojen suuruudelle voi olla lisäksi muitakin syitä. SPR:n raportista[3] selvisi, että taustalla on tavallista suurempi sadanta. IPCC:n mukaan suurella sadannalla on yhteys ilmastonmuutokseen. IPCC:n mukaan ilmastonmuutos lisää tulvia Aasiassa, Australiassa, Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. IPCC:n mukaan suuren sadannan yhteys ilmastonmuutoksen on hyvin todennäköistä (Very likely, s.13). IPCC kehottaa varautumaan tulviin (s.15). There is now higher confidence in the projected increases in droughts, heat waves, and floods as well as their adverse impacts (s.20) Mielestäni IPCC:n toteama suuri todennäköisyys on riittävä peruste. Se oli myös riittävä peruste UNEP:n vuosikirja keskittyy ilmastonmuutokseen, ja on koonnut vuoden 2007 merkittävät luonnonkatastrofit julkaisuun, joka käsittelee ilmastonmuutosta. Watti 27. maaliskuuta 2008 kello 16.41 (UTC)
Mikäli sinulla ei ole osoittaa yhtään lähdettä, jonka mukaan nimenomaan Meksikon tulvat vuonna 2007 liittyvät ilmastonmuutokseen, on keskustelua tarpeetonta jatkaa. Kaikki muu esittämäsi aineisto on eittämättä totta, mutta ei kuulu tähän artikkeliin. --Joonasl (kerro) 27. maaliskuuta 2008 kello 19.32 (UTC)
Annettu lähde ei kerro tästä nimetystä tulvasta mitään. Huomaa asiayhteys: nyt kirjoitetaan 2007 tulvasta Tabascossa, Meksikossa eikä yleisesti tulvista. Voisikohan tämän suuntaisen materiaalin paikka voisi olla vaikka tulvat? --Aulis Eskola 28. maaliskuuta 2008 kello 16.02 (UTC)