Keskustelu:Koiran kouluttaminen

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

on aika sekavaa tekstiä ja kärsivällisyys meenaa loppua, kun teksti on kirjoitettu ennemminkin koirankasvattajaan oppaseen kuin tietosanakirjaan. Mielestäni artikkeli voisi käsitellä muutakin kuin pentujen sisäsiistiksi opettamista...--ELLusKa_86 3. lokakuuta 2006 kello 21.09 (UTC)

Huolsin tekstin, tosin artikkelia pitäisi edelleen laajentaa. -Aslak 8. lokakuuta 2006 kello 13.19 (UTC)


Mikä on koiran ns. viimeinen ikä vuosi jolloin se ei opi enää kunnolla??? Möksis 20. lokakuuta 2007 kello 11.52 (UTC)möksis

Tekstiä ei todellakaan ole kopioitu mistään lähdeestä. Minä (ko. kirjoittaja) olen opiskellut koirien oppimista vuosien ajan, joten kirjoitetut tiedot ovat ihan omaa päähän taottuja eivätkä mallista kirjoitettuja. Kirjoittamani asiat löytyvät monista eri lähteistä, koska ne eivät ole minun omaa keksintöäni - se ei tarkoita, että olisin niitä kopioinut. -Dutchzer 6. elokuuta 2009 kello 23.00 (UTC)

Vilkaisimpahan vielä tuon kyseisen sivun, josta olen kuulemma tekstiäni kopioinut. Hämmästyin aika tavalla, sillä kyseiseltä sivulta löytyy minun itseni kirjoittamia tekstejä, koirien koulutus sivulta. Kukahan tässä kopioi ja ketä? -Dutchzer 6. elokuuta 2009 kello 23.05 (UTC)

Jos olet tekstin alkuperäinen kirjoittaja, hälytys oli väärä. Otathan kuitenkin huomioon, että Wikipediaan kirjoitettavien tietojen on oltava tarkistettavissa luotettavista lähteistä, eli ns. uusi tutkimus on kiellettyä. Kannattaa tutustua huolellisesti käytäntöihin. --Hrrkrr31 6. elokuuta 2009 kello 23.16 (EEST)

Vähän sekava tilanne. Mitä katselin tuota koiraopas.fi -sivustoa, niin ei ainakaan koko teksti ole suoraan sieltä napattu, mutta jotkin osiot ilmeisesti? Ja kun Dutchzer vielä väittää olevansa tekstin alkuperäinen kirjottaja... Kaikkein selvintä olisi teitysti kirjoittaa tämä uudelleen uusin sananmuodoin, mutta kukakohan senkin sitten tekee. Joka tapauksessa vaihdoin roskamallineen tekijänoikeusmallineeseen, ettei artikkeli roiku turhaan roskiksessa.--Tanár 7. elokuuta 2009 kello 17.11 (EEST)

Käytännön koulutuksesta kertovat tekstit olen kirjoittanut muutama vuosi takaperin ja ne täällä wikipediassakin olivat, mutta poistin ne palautteen takia (ennemmin koulutusopas kuin tietosanakirja-artikkeli). Myös muita muutoksia olen saattanut tehdä lausemuodoissa ja laajennuksia myös. --Dutchzer 7. elokuuta 2009 kello 21:00 (UTC)
Nuo lähteetkin vähän epäilyttävät...suurimmaksi osaksi koirakoulujen (mainos)sivustoja, joilta en ainakaan helposti löytänyt artikkelin asiasisältöjä. Tuo naksutin taas mainitaan artikkelissa vain kerran ohimennen, vaikka yksi lähde keskittyy juuri naksuttimen käyttöön. --Hrrkrr31 7. elokuuta 2009 kello 18.01 (EEST)
Pitäisiköhän noi mainoslinkit "lähteinä" poistaa kokonaan - mitä asiasisältöä niistä on oikeastaan peräisin?! --Aulis Eskola 7. elokuuta 2009 kello 18.08 (EEST)
Lähteitä ne ovat siinä määrin, että Suomessa kyseiset yritykset luennoivat koiran kouluttamisesta tieteellisestä näkökulmasta (josta tämänkin artikkelin tekstit kertovat). Myös itse sivuilta kyllä löytyy artikkeleita koiran koulutuksesta, mutta koska olen kirjoittanut tämän artikkelin omin käsin, yrityksien tekstit eivät muistuta tätä. Asiasisältö on kuitenkin sama, eli ehdollistumisesta, oppimisen tekijöistä, oppimistavoista ja palautteista puhutaan. Olen vain "tiivistänyt" keskeisiä asioita tähän, jotka vaikuttavat kaikessa opettamisessa. Naksutinkoulutusartikkeli saattaa hämätä nimensä perusteella, mutta käsittelee yhtä kaikki koiran oppimista tieteellisestä näkökulmasta kuten tämä artikkelikin. Lähteet ovat tässä muodossa siksi, koska netistä en ole tietojani hankkinut, enkä siksi netin sisältöä sen paremmin tunne. Ne kuitenkin riittävät (toivottavasti) todistamaan, etten ole artikkelia keksinyt vain hyvällä mielikuvituksella. Jos kuitenkin yleisesti koetaan, että koko artikkeli on täyttä legendaa "puutteellisten" lähteiden vuoksi, en kai asialle voi mitään muuta kuin toivoa, että joku muu kirjoittaisi aiheesta jotain hyvien lähteiden tukemana (tosin ainakin viimeiset vuodet artikkelia ei ole tainnut muokata kukaan muu kuin minä?)--Dutchzer 7. elokuuta 2009 kello 21:33 (UTC)
Parasta poistaa nuo "lähteet", koska teksti ei perustu niihin. Sinä olisit varmaan paras asiantuntija viitteistämään artikkelia esim. kirjallisuudella pala palalta, kova työhän siinä on. Myös noita yksityiskohtaisia ohjeita pitäisi vähentää ja saada ilmaisu tietosanakirjamaisemmaksi. --Hrrkrr31 7. elokuuta 2009 kello 22.03 (EEST)

Kopiointiongelmia laajemminkin / www.koiraopas.fi[muokkaa wikitekstiä]

Tämän artikkelin lisäksi joitakin koirarotuartikkeleja (mm. Kääpiösnautseri ja Labradorinnoutaja) on kopioitu www.koiraopas.fi-sivustolta tai sitten kyseinen sivusto käyttää WP:n materiaalia ilman asiallista GFDL-lisenssin mukaista mainintaa. Mitenköhän päin tuon kopioinnin kohdalla on? Asia pitäisi laajuutensakin takia hoitaa kuntoon... --Aulis Eskola 7. elokuuta 2009 kello 18.34 (EEST)

koiraopas.fi-sivuston alalaidassa lukee "© Koiraopas.fi & Wikipedia & Spectacu.la". Joten ilmeisesti wikipedian artikkelit on kopsattu sinne.---Tanár 7. elokuuta 2009 kello 18.45 (EEST)
No olisi pitänyt huomata. Lisäpistokokeet googlella tuntuvat näyttävän, että kopiointia on tosiaankin tapahtunut vain tuohon suuntaan, joten poistan tekijänoikeusmallineen turhana.--Hrrkrr31 7. elokuuta 2009 kello 22.03 (EEST)

Samoja sanankäänteitä kuin tässä artikkelissa näyttäisi olevan täälläkin: [1] --Hrrkrr31 7. elokuuta 2009 kello 18.36 (EEST)

Tänne ei ole kopioitu ainakaan tuosta Koululaisen tekstistä (10.4.2009), koska täällä on vastaava teksti ollut aiemmin (vertaa esim. versio 30.11.2008). --Aulis Eskola 7. elokuuta 2009 kello 18.48 (EEST)

Kouluttaminen[muokkaa wikitekstiä]

Onko muka toko ja agility ainoaa koiran kouluttamista?  –Kommentin jätti 188.67.183.124 (keskustelu)