Keskustelu:Kannabisleivonnainen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nämä monet huumausaineisiin liittyvät Wikipedia-artikkelit ovat kyllä aika surkuhupaisaa luettavaa. Mitkään objektiivisen informaation vähimmäisvaatimuksetkaan eivät kyllä tahdo enää täyttyä.

Suomen laki kieltää aivan yksiselitteisesti näiden mainittujen huumausaineiden valmistuksen, hallussapidon, käytön ja myynnin. Siitä huolimatta näiltä sivuilta löytyy niin valmistus-, kuin käyttöohjeitakin. Tämän voisi aivan hyvin tulkita rikokseen yllyttämiseksi.

Näiden artikkelien kirjoittajat käyttävät paljon sivistyssanoja ja monenlaista lääketieteellistä termistöä, sekä kaikenlaista muuta pseudotieteellistä liirum-laarumia, mutta aina se tarkoitushakuinen huumehörhö vain paistaa sieltä taustalta läpi.

Varsin mielenkiintoisia ovat myös nuo viittaukset näihin toinen toistaan epämääräisempiin "tuoreimpiiin tutkimustuloksiin". Nämä ihmisten psyykkistä ja fyysistä terveyttä vakavasti vahingoittavat aineet näyttävät joidenkin mielestä näköjään olevan ihmeparannuskeino kaikkiin tunnettuihin ja tuntemattomiin sairauksiin. Amasis 15. syyskuuta 2009 kello 18.57 (EEST)

Merkittävyys[muokkaa wikitekstiä]

Lähteet puhuvat kannabiksesta, eivät leivonnaisesta, lähteetön osa on kirjoittajan omaa jutustelua. Muutenkin, jos löytyy tietoa jostain, tämän voi liittää artikkeliin Kannabis. --85.76.71.96 26. joulukuuta 2014 kello 07.06 (EET)

Suomenkielisessä lähteessä mainitaan että voidaan sekoittaa ruokaan, juomaan (leivokset, tee), mutta silti ei tarvita erityitä artikkelia kannabislihapullista, kannabiskahvista tai esimerkiksi pullantuoksuisen äidin leipomasta kannabispitkosta. --85.76.71.96 26. joulukuuta 2014 kello 07.09 (EET)

Ei minunkaan mielestäni tarvita mutta tässä on myös kyse siitä että artikkeli on huonosti nimetty. Englanninkielisessä wikipediassahan on vastaava artikkeli en:Cannabis foods, jossa käydään asiaa laajemmin läpi. Koska täällä tuollaista laajuuttaa ei kuitenkaan ole, niin yhdistäminen voisi olla järkevää. Kannabis artikkelissa ei vaan oikein ole sellaista käyttöä koskevaa kohtaa johon tämä saumattomasti menisi. Kenties voisi miettiä jos Kannabis -luokasta yhdistelisi kannabiksen käyttöön liittyviä tynkiä yhdeksi artikkeliksi?--Custoo (keskustelu) 26. joulukuuta 2014 kello 23.05 (EET)
En poistaisi tätä asiasisältöä, mutta tässä tämän hetken artikkelissa on kyllä mainitut ongelmat. Ja mitä Wikipedia ei ole, kuuluu myös keittokirja. Ehkä tämän voisi nimetä kannabispitoinen ruoka tai jotenkin, Custoon perustelut ja ehdotukset ovat hyviä. --Höyhens (keskustelu) 27. joulukuuta 2014 kello 23.22 (EET)
Muita kannabiksen syömiseen liittyviä tynkiä olisi Bhang ja Green Dragon. En:wikissä olisi myös tällainen artikkeli kuin en:Cannabis consumption ja tuohon tapaan voisi niputtaa samaan artikkeliin esim. Chillum, Vaporisaattori ja Vesipiippu. Toisaalta voi olla mahdollista että kaksi jälkimmäistä liittyy muuhunkin kuin kannabiksen käyttöön. Syötävät kannabistuotteet nyt ainakin voisi niputtaa samaan artikkeliin.--Custoo (keskustelu) 27. joulukuuta 2014 kello 23.42 (EET)
Ihan kerjätäkseni vaikeuksia muistutan, että tällä artikkelilla on suomen lisäksi 7 kielilinkkiä, joista 4 osoittaa leivonnaisiin, 2 (en ja pl) hasaruokaan ja yksi (de) hasikseen. Bhangilla linkkejä on 13 ja Green Dragonilla 4. --Höyhens (keskustelu) 29. joulukuuta 2014 kello 15.22 (EET)
Niinpä tietysti. Täällä kun nämä on niin tynkiä, niin oma artikkeli jokaiselle ei ehkä ole perusteltua.--Custoo (keskustelu) 29. joulukuuta 2014 kello 19.30 (EET)
Puollan säilyttämistä ja mielestäni artikkelia tarvitaan. Kannabisleivonnainen (space cake) on esimerkiksi elokuvista jo erittäin tuttu käsite ja taatusti kuuluisin tapa, jolla kannabista viihdekäytetään polttamisen jälkeen. Esimerkiksi alle kolmikymppisistä kertovat yhdysvaltalaiset elokuvat ja TV-sarjat, joissa kannabisleivonnaisia ei mainittaisi tai syötäisi alkavat ovat vähemmistössä. Jos vertaillaan, meillä on minitynkiä aiheista Uppopaistettu jäätelö ja Uppopaistettu Mars-suklaa. Lisäksi on varma, että kannabisleivonnainen on kansainvälisesti ajatellen kuuluisampi ja merkittävämpi artikkelin aihe kuin esim. Pätkis. En myöskään vastusta reseptiosuuden säilyttämistä, mutta artikkelissa voi mainita nykyisen lainsäädännön suhtautumisen tähänkin kannabiksen käyttötapaan. --Ukas (keskustelu) 1. tammikuuta 2015 kello 14.24 (EET)

artikkeli on hyvä koska silloin vanhemmatkin voivat löytää selityksen miksi nuoret yht'äkkiä innostuu leivonnasta. Poistaisin kuitenkin ainakin sen reseptikohdan koska huumeannosten valmistusresepturiikka tuskin kuuluu wikipedian sisältöön.--Ks1030 (keskustelu) 30. joulukuuta 2014 kello 16.53 (EET)

Vastustan tällaisen sivun olemassaloa wikipediassa, se on eräänlaista kannabispolitiikkaa joka voi olla jossain muualla sananvapauden perusteella, mutta ei täällä, koska Suomessa kannabis on joka suhteessa laiton huume. Perttup (keskustelu) 5. maaliskuuta 2015 kello 13.06 (EET)

Tarkoitatko sanoa että Suomen laissa kielletyistä huumeista ja niiden eri muodoista ei saa kirjoittaa suomenkielisessä wikipediassa? Vaikka tämä onkin suomenkielinen wikipedia niin olen ymmärtänyt että kun poliisi puuttui wikipedian rahankeräykseen niin wikimedia foundationilta vastattiin että suomen laki ei päde, koske kyseessä on Yhdysvalloista käsin toimiva sivusto.--Custoo (keskustelu) 5. maaliskuuta 2015 kello 14.39 (EET)
On murhaaminenkin laitonta, mutta täällä on silti artikkeli Murha. Ja täällä on runsaasti artikkeleita aseista, joita Suomessa ei varmaan haluta olevan yksittäisillä, tavallisilla ihmisillä. Esimerkiksi kranaatinheittimistä, singoista ja ohjuksista on artikkeleita. --Hartz (keskustelu) 5. maaliskuuta 2015 kello 14.42 (EET)