Keskustelu:Bilderberg-ryhmä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Poistoäänestys täällä -tKahkonen 7. joulukuuta 2005 kello 10:37:38 (UTC)

Toin keskustelun Bilderberg ryhmästä selvästi esille. Se on hyvä laittaa esille, koska ihmiset rupeavat kelaamaan sitä kuitenkin. Asia on nyt aika maltillisesti esitetty tuossa. Linkkejä pitää karsia rankasti. Osallistujalistankin voi poistaa, kun sillä on kerta oma sivu. 14.4.05

Minusta tekstisi vaikuttaa hyvältä. cAP5 14. huhtikuuta 2005 kello 09:58:38 (UTC)


Pyydän pitäytymään tiedetyissä faktoissa ja jättämään mahdollisimman vähäisiksi viittaukset salaliittoteorioihin. Toivon myös, ettei selkeitä faktoja pyritä leimaamaan vainoharhaisiksi nostamalla esiin asiaankuulumattomia salaliittofantasioita. Ne ja niiden käsittely kuuluvat toiseen artikkeliin.

Minä taas täten pyydän ettei tähän artikkeliin lisättäisi enää yhtään ulkoista linkkiä, vaan asiaa toimitettaisiin myös itse artikkeliin, jo nyt se koostuu puolittain linkeistä(!). --Stonda 25. joulukuuta 2004 kello 12:03 (UTC)
Teepä hyvin. cAP5 25. joulukuuta 2004 kello 13:43 (UTC)
Linkkejä voisi tosiaan poistaa, ja jättää olennainen. Wikipedia:Mikä Wikipedia ei ole sivu sanoo että Wikipedia ei ole linkkiluettelo. --Harriv 1. helmikuuta 2005 kello 12:00 (UTC)
Osa linkeistä ei edes toimi. --kompak 13. huhtikuuta 2005 kello 23:51:04 (UTC)

Mikä tän Bilderberg-ryhmä tarkotus ja päämäärä on? Mitä ne tekee ja yrittää tehdä? --linnea 1. helmikuuta 2005 kello 12:09 (UTC)

Bilderberg-ryhmä on satojen yritysjohtajien, poliitikkojen ja mediamogulien kansainvälinen vuosittainen keskustelukerho. Samaan tyyliin kuin Maailman talousfoorumi, mutta poissa julkisuudesta.cAP5 1. helmikuuta 2005 kello 12:18 (UTC)

Organisaatio?

[muokkaa wikitekstiä]

Jos suurin osa suomalaisistakin osanottajista on ollut paikalla vain kerran, niin onko osuvaa puhua "vaikutusvaltaisten ihmisten *organisaatiosta*"? Eikö kyse ole paremminkin vain "kutsuvieraille osoitetusta vuosittaisesta tapaamisesta"? --84.230.18.87 8. elokuuta 2006 kello 22.42 (UTC)

Olen aivan samaa mieltä. Jos "tarkoituksena on, että konferenssin osanottajista olisi joka vuosi 20 prosenttia uusia", niin kyse taitaa olla enemmän vuotuisesta tapahtumasta kuin pysyvästä organisaatiosta. Vaihdoin muutenkin hieman liian x-files-tyylisen määritelmän enemmän enkkuwikin kaltaiseksi. --ML 27. toukokuuta 2007 kello 20.22 (UTC)

Usean fi-wikin artikkelin katso myös -osioon on laitettu linkki tähän artikkeliin, esimerkkeinä artikkelit Esko Aho, Paula Lehtomäki, Teija Tiilikainen ja Matti Vanhala. Itse en näe tätä tarpeellisena; kyse on yksittäisestä konferenssista, johon kyseiset henkilöt ovat osallistuneet kerran tai kahdesti, mutta siinä se. Ajattelin putsata henkilöartikkeleista nuo "Katso myös: Bilderberg-ryhmä" -jutut (jotka mielestäni ovat täysin irrallisia, triviaaleja heittoja), mutta siltä varalta, että joku on eri mieltä, mainitsen asiasta ennakkoon tällä sivulla. --Nironen 16. huhtikuuta 2009 kello 06.41 (EEST)[vastaa]

Ja sivua Ohje:Artikkelin rakenne#Katso myös -osio lainaten "Joissain tapauksissa on hyödyllistä lisätä loppuun oma Katso myös -osio, jossa on muita aiheeseen liittyviä suomenkielisen Wikipedian artikkeleita. Tavallinen tällainen tilanne on silloin, kun aihetta käsitellään toisaalla jossain toisessa muodossa. Useimmiten on kuitenkin suositeltavaa pyrkiä linkittämään artikkelit sivun leipätekstissä, jolloin artikkelista tulee vähemmän luettelomainen." Artikkeli Bilderberg-ryhmä ei ole keskeisesti näihin henkilöihin liittyvä aihe, joten konferenssiin osallistumisen korostaminen katso myös -osiolla on tarpeetonta (ihan yhtä hyvin esimerkiksi Vanhala-artikkeliin voisi lisätä "Katso myös: Euroopan keskuspankin neuvosto" tai Lehtomäki-artikkeliin "Katso myös: Euroopan unionin neuvosto" tai "Katso myös:Keskustan puoluekokous"; tahoja, joiden kokouksiin henkilöt ovat osallistuneet urallaan huomattavasti useammin kuin Bilderberg-kokouksiin). Jos aivan välttämättä haluaa jotain tällaisesta triviaalista aiheesta mainita, niin sitten leipätekstissä. --Nironen 16. huhtikuuta 2009 kello 16.22 (EEST)[vastaa]

Kyseinen "salaseura" ei ole mikään avoimen yhteiskunnan puoluekokous vaan huomattavaa taloudellista ja poliittista valtaa käyttävä eliitti. Siten olisi suotavaa että sidonnaisuudet puolivillaisiin salaseuroihin mainitaan D100a 6. syyskuuta 2009 kello 12.13 (EEST)[vastaa]