Keskustelu:Äidinkieli ja kirjallisuus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Osa tästä keskustelusta on siirretty keskustelun aiheesta Äidinkieli alta. Pidettäköön nämä erillään. --Höyhens 11. toukokuuta 2007 kello 19.48 (UTC)

Äidinkieli tarkoittaa minun mielestäni ensisijaisesti kieltä, jonka ihminen oppii vauvaiästä alkaen. --Samulili 19. helmikuuta 2005 kello 14:11 (UTC)

Tohon artikkeliin on linkki peruskoulu-artikkelista niin aloin siitä sitten tekemään tätä sen ihmeemmin miettimättä. --Ninnnu 20. helmikuuta 2005 kello 08:25 (UTC)
Ahaa. Ensinnäkin, oppiaineesta - kirjallisuus on erillinen oppiaine (ainakin nykyään), joten siitä voisi kirjoittaa oman artikkelin kirjallisuus (oppiaine) tai ainakin mainita kyseinen asia tässä yhteydessä. Äidinkieli on tosiaankin henkilön ykköskieli, jota hän puhuu kotona ja/tai parhaiten taitaa. Tämän lisäksi äidinkieli on kouluissa oppiaine, joten artikkeli tulee siirtää sivulle äidinkieli (oppiaine). - Zeal 25. helmikuuta 2005 kello 18:30 (UTC)

Kyllä Suomen peruskouluissa ja lukioissa opiskeltavan oppiaineen nimi on "äidinkieli ja kirjallisuus". Näin on ollut jo jonkin aikaa, tarkempaa tietoa en nyt jaksa kaivaa esiin. Joten älkää hyvät ihmiset siirtäkö tätä minkään "äidinkielen" alle.

Keskustelun aihe[muokkaa wikitekstiä]

Tästä lähin kummallakin aiheella on oma keskustelusivu. --Höyhens 11. toukokuuta 2007 kello 19.48 (UTC)