Keskiaikatapahtuma

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Raaseporin keskiaikatapahtuma kesällä 2008

Keskiaikatapahtumat ovat kulttuuritapahtumia, joissa esitellään keskiaikaista elämää. Suomessa nämä tapahtumat ovat syntyneet 1990-luvulla, ja niiden teemat ulottuvat viikinkiajalta aina katolisen keskiajan loppuun. Keskiaikatapahtumien keskiaikaisuus on yleensä melko viitteellistä. Täsmällistä historiallista aitoutta tärkeämpinä pidetään tunnelmaa ja yleisön viihtymistä.

Vanhin ja valtakunnallisesti kuuluisin suomalainen keskiaikatapahtuma ovat Turun keskiaikaiset markkinat, jotka kestävät useita päiviä. Turku oli keskiajan Suomen tärkeimpiä keskuksia.

Toinen hallinnon keskuspaikkoihin liittyvä laaja tapahtuma on Hämeenlinnan keskiaikaiset markkinat. Myös Hämeen linna on ollut keskiaikainen hallinnon keskus.

Muita keskiaikaan liittyviä tapahtumia ovat Saltvikin viikinkimarkkinat ja Hollolan keskiaikatapahtuma, jonka järjestää parillisina vuosina Hollolan keskiaikaseura Medium Aevum Hollolense.

Suomen lähialueilla laajoja keskiaikatapahtumia järjestetään muun muassa Viron Tallinnassa ja Visbyssä Gotlannin saarella.lähde?

Keskiaikatapahtumia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Keskiaikatapahtuma.
Tämä kulttuuriin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.