Keski-Suomen liitto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Keski-Suomen liitto on yksi Suomen maakunnan liitoista. Sen ydintehtäviä ovat maakunnan yhteisen kehittämistahdon muodostaminen, maakunnan strateginen kehittäminen, kuntien ja maakunnan edunvalvonta sekä maakuntauudistuksen[1] koordinoiminen Keski-Suomessa. Pitkän tähtäimen kehitystyötä ohjaa Keski-Suomi 2040[2] -strategia.

Maakunnan liiton lakisääteisiä tehtäviä ovat aluekehittäminen ja alueiden käytön suunnittelu. Liitto vastaa maakuntakaavoituksesta ja johtaa kansallista ja EU:n hankerahastoihin liittyvää kehittämistyötä maakunnassa. Liitto myös hoitaa maakunnan kansainvälisiä suhteita. 

Keski-Suomen maakuntajohtajana toimii Tapani Mattila. Keski-Suomen liiton toimistossa työskentelee noin 30 henkilöä. Liitto on Keski-Suomen kuntien muodostama kuntayhtymä, jossa ylintä valtaa käyttää maakuntavaltuusto. Maakuntavaltuuston puheenjohtaja on Mauri Pekkarinen. Käytännön työtä johtaa maakuntahallitus, jossa puheenjohtajana toimii Rolf Nyholm. Maakunnan yhteistyöryhmä MYR  linjaa maakunnan kehittämistä ja EU-tukien jakoa Keski-Suomessa. Keski-Suomen liiton toimisto on Jyväskylässä osoitteessa Cygnaeuksenkatu 1.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Keski-Suomi 2019 www.ks2019.fi. Viitattu 31.1.2017.
  2. Keski-Suomen Strategia 2040 Keski-Suomen Strategia 2040. Viitattu 31.1.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.