Kauhea kankkunen 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kauhea kankkunen 2
The Hangover Part II
Elokuvan DVD-painoksen kansikuva.
Elokuvan DVD-painoksen kansikuva.
Ohjaaja Todd Phillips
Käsikirjoittaja
Tuottaja
Säveltäjä Christophe Beck
Kuvaaja Lawrence Sher
Leikkaaja
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Legendary Pictures
Green Hat Films
Levittäjä Warner Bros. Pictures
Ensi-ilta Yhdysvallat 26. toukokuuta 2011
Suomi 27. toukokuuta 2011
Kesto 103 min
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 80 000 000 $[1]
Tuotto 586 764 305 $[1]
Edeltäjä Kauhea kankkunen
Seuraaja Kauhea kankkunen 3
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
AllMovie

Kauhea kankkunen 2 (engl. The Hangover Part II) on vuonna 2011 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen komediaelokuva, jonka on ohjannut Todd Phillips. Elokuva on jatko-osa vuoden 2009 elokuvalle Kauhea kankkunen. Elokuvan pääosassa ovat Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Justin Bartha ja Ken Jeong.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kaksi vuotta Las Vegasin tapahtumien jälkeen Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms), Alan (Zach Galifianakis) ja Doug (Justin Bartha) matkustavat Thaimaahan viettämään Stun ja tämän morsiamen, Laurenin (Jamie Chung), häitä. Mukaan tulee myös Laurenin veli, Teddy (Mason Lee), josta Alan ei pidä. Laurenin ja Teddyn isä (Nirut Sirijanya) järjestää brunssin ja osoittaa kuinka hän ei pidä Stusta. Illalla Stu istuu vastentahtoisesti Philin, Dougin, Alanin ja Teddyn seuraksi nuotion ääreen juomaan kaljaa ja paahtamaan vaahtokarkkeja.

Aamulla Phil, Stu ja Alan huomaavat olevansa tuntemattomassa hotellihuoneessa Leslie Chow'n (Ken Jeong) – jonka kanssa Alan oli ystävystynyt Las Vegasin tapahtumien jälkeen – sekä tupakoivan apinan kanssa. Stulla on kasvoissa tatuointi ja Alanin hiukset on ajettu pois. Teddy on kadonnut, mutta hänen irtonainen sormensa löytyy. Ennen kuin Chow ehtii kertoa mitä viime yönä tapahtui, hänen sydämensä pysähtyy kokaiinin vaikutuksesta. Kolmikko heittää hänen ruumiinsa jäälaatikkoon.

He ottavat puhelimella yhteyden Dougiin, joka oli yhä juhlapaikalla (koska oli lähtenyt nuotion äärestä muita aikaisemmin), ja löytävät Teddyn henkilötodistuksen eräällä pidätetyltä buddhalaismunkilta. Munkki ei kuitenkaan puhu ollenkaan, koska oli vannonut hiljaisuudenvalan. He löytävät kuitenkin käyntikortin, joka johdattaa teidät tatuointiliikkeeseen, josta Stu sai tatuointinsa. He saavat tietää aloitaneensa yöllä tappelun ja siitä seuranneen mellakan. Palautettuaan munkin temppeliinsä, johtava munkki neuvoo heitä meditoimaan. Alan alkaa sen avulla muistaa lisää illan tapahtumista. He löytävät tiensä strippikulbille, jossa paljastuu että Stu harrasti seksiä katoeyn kanssa. Sitten venäläiset rosvot ampuvat Philiä ja kaappaavat apinan.

Käytyään tarkistamassa Philin haavat, Alan tunnustaa laittaneensa Teddyn vaahtokarkkeihin lihasrelaksantteja ja ADHD-lääkkeitä, ja että he olivat vahingossa syöneet niitä myös. Aluksi Phil ja Stu ovat raivostuneita siitä, että Alan oli taas huumannut heidät, mutta rauhoituttuaan he löytävät Alanin vatsasta muistiinpanoja, joissa on merkittynä tapaamispaikka ja -aika. He tapaavat paikan päällä Kingsleyn (Paul Giamatti), gangsterin, joka sanoo kaapanneensa Teddyn. Hän vaatii vastineeksi tämän vapaudesta Chow'n tilin pankkitunnukset. Hakiessaan Chow'n ruumiin kolmikko huomaa tämän olevan yhä elossa. He etsivät venäläisten viemän apinan, koska pankkitunnukset olivat sillä, mutta päättyvät väkivaltaiseen takaa-ajoon, jossa apina saa osuman. He ottavat pankkitunnukset talteen, jättävät apinan eläinlääkärin ovelle, ja palaavat Kignsleyn luokse. Mutta sitten peitetehtävissä olleet Interpolin agentit näyttäytyvät ja pidättävät Chow’n. Kingsley on myös agentti ja paljastaa käyttäneensä tietoa Teddyn katoamisesta vain syöttinä Chow’n pidättämiseksi. Oikeasti hän ei tiennyt missä Teddy oli.

Epätoivoissaan Phil soittaa Dougin vaimolle, Tracylle, ja kertoo totuuden. Stu taas harkitsee häiden perumista ja Teddyn julistamista kuolleeksi. Mutta sähköjen katkettua jälleen, Stu tajuaa, missä Teddy on. Kolmikko palaa hotellille, josta heräsivät ja löytävät Teddyn hissistä. Hän oli yöllä lähtenyt hakemaan lisää jäitä katkenneeseen sormeensa, mutta jäänyt sähkökatkon vuoksi jumiin hissiin. He lähtevät kohti hääpaikkaa Chow'n pikaveneellä ja saapuvat paikalle juuri kun Laurenin isä on perumaisillaan häät.

Stu pitää pitkän puheen, jossa sanoo, ettei ole niin tylsä kuin miltä näyttää. Tämän kautta hän saa Laurenin isältä siunauksen. Alan paljastaa oman häälahjansa: musiikkiesityksen, jonka esittää Mike Tyson. Häiden lopussa Teddy huomaa kännykkänsä olevan täynnä kuvia tapahtumista, joihin olivat joutuneet. He päättävät yhdessä Tysonin kanssa jälleen kerran katsoa kuvat vain yhden kerran ennen todisteiden tuhoamista, ja kuvat näytetään lopputekstien aikana.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 Bradley Cooper  Phil Wenneck  
 Ed Helms  Dr. Stuart ”Stu” Price  
 Zach Galifianakis  Alan Garner  
 Justin Bartha  Doug Billings  
 Ken Jeong  Leslie Chow  
 Jamie Chung  Lauren Srisai  
 Mason Lee  Teddy Srisai  
 Paul Giamatti  Kingsley/etsivä Peters  
 Bryan Callen  Samir  
 Jeffrey Tambor  Sid Garner  
 Sasha Barrese  Tracy Billings  
 Gillian Vigman  Stephanie Wenneck  
 Yasmin Lee  Kimmy  
 Nirut Sirijanya  Fong Srisai  
 Crystal the Monkey  huumediileri-apina  
 Mike Tyson  oma itsensä  

Nyt-liitteessä neljä kriitikkoa antoi elokuvalle pistekeskiarvon 1,8.selvennä[2]

  1. a b The Hangover Part II (2011) Box Office Mojo. Viitattu 15.4.2018.
  2. Kriitikon valinta. Tv-Nyt, 2011, nro 22, s. 20.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Wikisitaateissa on kokoelma sitaatteja aiheesta Kauhea kankkunen 2.