Kauhea kankkunen 2

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kauhea kankkunen 2
The Hangover Part II
Ohjaaja Todd Phillips
Käsikirjoittaja Todd Phillips
Scot Armstrong
Craig Mazin
Tuottaja Todd Phillips
Daniel Goldberg
Säveltäjä Christophe Beck
Kuvaaja Lawrence Sher
Leikkaaja Debra Neil-Fisher
Mike Sale
Pääosat Bradley Cooper
Ed Helms
Zach Galifianakis
Justin Bartha
Ken Jeong
Jamie Chung
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Legendary Pictures
Green Hat Films
Warner Bros. Pictures
Ensi-ilta Yhdysvaltain lippu 26. toukokuuta 2011
Suomen lippu 27. toukokuuta 2011
Kesto 103 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 80 000 000 dollaria
Tuotto 586 764 305 dollaria
Edeltäjä Kauhea kankkunen
Seuraaja Kauhea kankkunen 3
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
Allmovie

Kauhea kankkunen 2 (engl. The Hangover Part II) on vuonna 2011 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen komediaelokuva, jonka on ohjannut Todd Phillips. Elokuva on jatko-osa vuoden 2009 elokuvalle Kauhea kankkunen. Elokuvan pääosassa ovat Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Justin Bartha ja Ken Jeong.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kaksi vuotta Las Vegasin tapahtumien jälkeen Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms), Alan (Zach Galifianakis) ja Doug (Justin Bartha) matkustavat Thaimaahan viettämään Stun ja tämän morsiamen, Laurenin (Jamie Chung), häitä. Mukaan tulee myös Laurenin veli, Teddy (Mason Lee), josta Alan ei pidä. Laurenin ja Teddyn isä (Nirut Sirijanya) järjestää brunssin ja osoittaa kuinka hän ei pidä Stusta. Illalla ystävykset istuivat nuotion ääreen paahtamaan vaahtokarkkeja.

Mutta aamulla he huomaavat olevansa tuntemattomassa hotellihuoneessa Leslie Chow'n (Ken Jeong) kanssa sekä tupakoivan apinan kanssa. Stulla on kasvoissa tatuointi ja Alanin hiukset on ajettu pois. Teddy on kadonnut, mutta hänen irtonainen sormensa löytyy. Ennen kuin Chow ehtii kertoa mitä viime yönä tapahtui, hänen sydämensä pysähtyy kokaiinin vaikutuksesta. Kolmikko heittää hänen ruumiinsa jäälaatikkoon.

He ottavat puhelimella yhteyden Dougiin, jonka avulla he löytävät Teddyn henkilötodistuksen eräällä pidätetyltä buddhalaismunkilta. He menevät tämän jälkeen munkin temppeliin, jossa Alan alkaa meditoinnin avulla muistaa lisää illan tapahtumista. He päätyvät muun muassa strippikulbille, jossa paljastuu että Stu harrasti seksiä katoeyn kanssa. Sitten venäläiset rosvot ampuvat Philiä ja kaappaavat apinan.

Käytyään tarkistamassa Philin haavat, Alan tunnustaa laittaneensa Teddyn vaahtokarkkeihin lihasrelaksantteja ja ADHD-lääkkeitä, mutta pussien menneen vahingossa sekaisin. He löytävät Alanin vatsasta muistiinpanoja, joiden avulla he löytävät Kingsleyn (Paul Giamatti), gangsterin, joka sanoo kaapanneensa Teddyn. Hän vaatii vastineeksi tämän vapaudesta Chow'n tilin pankkitunnukset. Hakiessaan Chow'n ruumiin kolmikko huomaa tämän olevan yhä elossa. He etsivät venäläisten viemän apinan, koska pankkitunnukset olivat sillä. Heidän jätettyä haavoittuneen apinan eläinlääkäriin ja palattua Kingsleyn luokse, Interpolin agentteja saapuu paikalle ja pidättää Chow'n. Kingsley on myös agentti ja paljastuu, ettei hän tiennytkään Teddyn olinpaikkaa.

Pitkän epätoivoisen ajattelun jälkeen Stu tajuaa, missä Teddy on. Kolmikko löytää hänet hissistä, johon hän oli sähkökatkon vuoksi jäänyt jumiin. He lähtevät kohti hääpaikkaa Chow'n veneellä ja saapuvat paikalle juuri kun Laurenin isä on perumaisillaan häät.

Stu pitää pitkän puheen, jossa sanoo, ettei ole niin tylsä kuin miltä näyttää. Tämän kautta hän saa Laurenin isältä siunauksen. Alan paljastaa oman häälahjansa: musiikkiesityksen, jonka esittää Mike Tyson. Häiden lopussa Teddy huomaa kännykkänsä olevan täynnä kuvia tapahtumista, joihin olivat joutuneet. He päättävät yhdessä Tysonin kanssa jälleen kerran katsoa kuvat vain yhden kerran ennen todisteiden tuhoamista, ja kuvat näytetään lopputekstien aikana.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Bradley Cooper  … Phil Wenneck  
 Ed Helms  … Dr. Stuart ”Stu” Price  
 Zach Galifianakis  … Alan Garner  
 Justin Bartha  … Doug Billings  
 Ken Jeong  … Leslie Chow  
 Jamie Chung  … Lauren Srisai  
 Mason Lee  … Teddy Srisai  
 Paul Giamatti  … Kingsley  
 Bryan Callen  … Samir  
 Jeffrey Tambor  … Sid Garner  
 Sasha Barrese  … Tracy Billings  
 Gillian Vigman  … Stephanie Wenneck  
 Nirut Sirijanya  … Fong Srisai  
 Mike Tyson  … oma itsensä  

Arvioita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nyt-liitteessä neljä kriitikkoa antoi elokuvalle pistekeskiarvon 1,8.selvennä[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kriitikon valinta. Tv-Nyt, 2011, nro 22, s. 20.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wikiquote-logo.svg
Wikisitaateissa on kokoelma Kauhea kankkunen 2 -sitaatteja.