Kauhea kankkunen 3

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kauhea kankkunen 3
The Hangover Part III
Elokuvan virallinen juliste.
Elokuvan virallinen juliste.
Ohjaaja Todd Phillips
Käsikirjoittaja
Tuottaja
Säveltäjä Christophe Beck
Kuvaaja Lawrence Sher
Leikkaaja
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Legendary Pictures
Green Hat films
Levittäjä Warner Bros. Pictures
Ensi-ilta Yhdysvalloissa 23. toukokuuta 2013
[Suomi
Kesto 100 min
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 130 000 000 dollaria[1]
Tuotto 362 000 072 dollaria[1]
Edeltäjä Kauhea kankkunen 2
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
AllMovie

Kauhea kankkunen 3 on vuonna 2013 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen komediaelokuva, joka on Kauhea kankkunen -trilogian viimeinen osa. Elokuvan on ohjannut Todd Phillips, ja pääosissa näyttelevät Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis ja Ken Jeong.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaksi vuotta Bangkokin jälkeen Leslie Chow karkaa vankilasta käyttäen mellakkaa harhautuksena. Samaan aikaan Amerikassa Alan Garner aiheuttaa kahdenkymmenen auton ketjukolarin ostettuaan kirahvin ja ollessaan viemässä sitä kotiin. Kirahvin pää iskeytyy moottoritie siltaan. Alanin isä kuolee sydänkohtaukseen järkytyksestä poikansa teoista. Alanin kaverit ("susilauma") päättävät järjestää väliintulon kuultuaan Alanin olleen jo pitkään ilman ADHD-lääkitystään. "Susilauman" ollessa viemässä Alania ”Uusiin tuuliin” Arizonaan auto suistetaan tieltä ja lauma otetaan panttivangiksi. Rikollisjoukkoa johtaa mies nimeltä Marshall (John Goodman) ja "musta Doug" (Mike Epps) on hänen turvallisuuspäällikkönsä.

Marshall kertoo, että vuosia sitten Chow varasti toisen puolikkaan hänen itse varastamastaan 84 miljoonan dollarin arvoisesta kultaharkkosaaliista. Koska Alan oli ainoa, joka oli ollut yhteydessä Chow'hun tämän paon jälkeen, hän käskee "susilaumaa" tuomaan Chow'n ja kullan hänelle. Hän ottaa Dougin panttivangiksi ja uhkaa tappaa tämän, ellei "susilauma" löydä Chow'ta kolmen päivän kuluessa. Alan järjestää tapaamisen Chow'n kanssa Tijuanassa, missä Stu ja Phil yrittäisivät huumata hänet. Alan kuitenkin vahingossa paljastaa heidät. Chow suostuttelee heidät auttamaan hakemaan kätketyt kultaharkot meksikolaisen huvilansa kellarista. Mutta saatuaan kullan Chow pakenee ja aktivoi hälytysjärjestelmän.

Marshall kuitenkin vapauttaa heidät ja paljastaa Chow'n valehdelleen. Marshall oli huvilan oikea omistaja, ja Chow'n viemä kulta olikin se, mitä hän ei ollut alun perin vienyt. Marshall antaa heille vielä mahdollisuuden, mutta tappaa Dougin. Philin puhelimen kautta kaverukset jäljittävät Chow'n Las Vegasiin. He kuulevat panttilainaamon omistajalta Cassieltä (Melissa McCarthy) Chow'n vaihtaneen yhden kultaharkon 18 000 dollariin, ja Stun entinen rakastaja Jade (Heather Graham) kertoo Chow'n varanneen kattohuoneiston Caesars Palace -hotellista. Phil ja Alan hiipivät katolle, mutta Chow hyppää laskuvarjolla alas. Stu saa hänet kiinni ja heittää peräkonttiin. He vievät tämän ja kullan Marshallille, joka ampuu peräkonttiin tappaakseen Chow'n. Mutta Alan oli vapauttanut Chow'n, joka tappaa Marshallin.

Chow päästää "susilauman" menemään ja tarjoaa yhden kultaharkon Alanille. Alan kieltäytyy ja tulee siihen tulokseen, ettei Chow ole hänelle hyväksi. Philin, Stun ja Dougin lähtiessä Alan jää Vegasiin ja pyytää Cassieta treffeille. Puolen vuoden kuluttua he menevät naimisiin. Aloittaakseen vastuullisemman elämän Alan lakkauttaa "susilauman" mutta haluaa silti pysyä ystävänä muiden kanssa.

Lopputekstien välissä näytetään kohtaus, jossa häiden jälkeen Alan, Cassie ja Phil heräävät olohuoneesta ja ilmenee, että heillä on taas ollut yksi sekava ilta, josta he eivät muista mitään. Stu ilmestyy toisesta huoneesta rintaimplanttien kera. Alan muistaa kuinka hääkakku oli lahja Chow'lta, joka ilmestyy alastomana toisesta huoneesta katanan kanssa.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Bradley Cooper  Phil Wenneck  
 Ed Helms  Dr. Stuart "Stu" Price  
 Zach Galifianakis  Alan Garner  
 Justin Bartha  Doug Billings  
 Ken Jeong  Leslie Chow  
 John Goodman  Marshall  
 Melissa McCarthy  Cassie  
 Heather Graham  Jade  
 Jeffrey Tambor  Sid Garner  
 Sasha Barrese  Tracy Billings  
 Jamie Chung  Lauren Price  
 Gillian Vigman  Stephanie Wenneck  
 Mike Epps  musta Doug  
 Lela Loren  Naistyöntekijä  
 Mike Vallely  Neeco  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b The Hangover Part III (2013) Box Office Mojo. Viitattu 15.4.2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]