Kauhea kankkunen 3

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kauhea kankkunen 3
The Hangover Part III
Elokuvan juliste
Elokuvan juliste
Ohjaaja Todd Phillips
Käsikirjoittaja Todd Phillips
Craig Mazin
Tuottaja Todd Phillips
Daniel Goldberg
Säveltäjä Christophe Beck
Pääosat Bradley Cooper
Ed Helms
Zach Galifianakis
Ken Jeong
Heather Graham
Jeffrey Tambor
Justin Bartha
John Goodman
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Legendary Pictures
Green Hat films
Ensi-ilta Yhdysvaltain lippu 23. toukokuuta 2013
Suomen lippu 29. toukokuuta 2013
Kesto 100 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 130 000 000 dollaria
Tuotto 351 000 072 dollaria
Edeltäjä Kauhea kankkunen 2
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
AllMovie

Kauhea kankkunen 3 on vuonna 2013 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen komediaelokuva, joka on Kauhea kankkunen -trilogian viimeinen osa. Elokuvan on ohjannut Todd Phillips, ja pääosissa esiintyvät Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis ja Ken Jeong.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kaksi vuotta Bangkokin jälkeen, Leslie Chow karkaa vankilasta käyttäen mellakkaa harhautuksena. Samaan aikaan Amerikassa, Alan Garner aiheuttaa kahdenkymmenen auton ketjukolarin ostettuaan kirahvin ja viedessään sitä kotiin lyöden sen pään moottoritie siltaan. Alanin isä kuolee sydänkohtaukseen järkytyksestä poikansa teoista. Alanin kaverit ("susilauma") päättävät järjestää väliintulon kuultuaan Alanin olleen jo pitkään ilman ADHD-lääkitystään. Viedessään Alania ”Uusiin tuuliin” Arizonaan, "susilauman" auto suistetaan tieltä ja heidät otetaan panttivangiksi. Rikollisjoukkoa johtaa mies nimeltä Marshall (John Goodman) ja "musta Doug" (Mike Epps) on hänen turvallisuuspäällikkönsä.

Marshall kertoo kuinka vuosia sitten Chow varasti toisen puolikkaan hänen itse varastamastaan 84 miljoonan dollarin arvoisesta kultaharkkosaaliista. Ja koska Alan oli ainoa, joka oli ollut yhteydessä Chow'iin tämän paon jälkeen, hän käskee "susilaumaa" tuomaan Chow'n ja kullan takaisin hänelle. Hän ottaa Dougin panttivangiksi ja uhkaa tappaa tämän, ellei "susilauma" löydä Chow'ia kolmen päivän kuluessa. Alan järjestää tapaamisen Chow'n kanssa Tijuanassa, missä Stu ja Phil yrittäisivät huumata hänet. Alan kuitenkin vahingossa paljastaa heidät. Chow suostuttelee heidät auttamaan hakemaan kätketyt kultaharkot meksikolaisen huvilansa kellarista. Mutta saatuaan kullan Chow pakenee ja aktivoi hälytysjärestelmän.

Marshall kuitenkin vapauttaa heidät ja paljastaa Chow'n valehdelleen. Marshall oli huvilan oikea omistaja ja Chow'n viemä kulta olikin se mitä hän ei ollut alun perin vienyt. Marshall antaa heille vielä mahdollisuuden, mutta tappaa mustan Dougin. Philin puhelimen kautta kaverukset jäljittävät Chow'n Las Vegasiin. He kuulevat panttilainaamon omistajalta, Cassieltä (Melissa McCarthy), Chow'n vaihtaneen yhden kultaharkon 18 000 dollariin ja Stun entinen rakastaja, Jade (Heather Graham), kertoo Chow'n varanneen kattohuoneiston Caesars Palace-hotellista. Phil ja Alan hiipivät katolle, mutta Chow hyppää laskuvarjolla alas. Stu saa hänet kiinni ja heittää hänet peräkonttiin. He vievät tämän ja kullan Marshallille, joka ampuu peräkonttiin tappaakseen Chow'n. Mutta Alan oli vapauttanut Chow'n, joka tappaa Marshallin.

Chow päästää "susilauman" menemään ja tarjoaa yhtä kultaharkoistaan Alanille. Alan kieltäytyy ja tulee siihen tulokseen, ettei Chow ole hänelle hyväksi. Philin, Stun ja Dougin lähtiessä Alan jää Vegasiin ja pyytää Cassieta treffeille. Puolen vuoden kuluttua he menevät naimisiin. Aloittaakseen vastuullisemman elämän Alan lakkauttaa "susilauman", mutta haluaa silti pysyä ystävinä muiden kanssa.

Lopputekstien välissä näytetään kohtaus, jossa häiden jälkeen Alan, Cassie ja Phil heräävät olohuoneesta ja ilmenee, että heillä on taas ollut yksi sekava ilta, jota he eivät muista. Stu ilmestyy toisesta huoneesta rintaimplanttien kera. Alan muistaa kuinka hääkakku oli lahja Chow'lta, joka ilmestyy alastomana toisesta huoneesta katanan kanssa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Bradley Cooper  … Phil Wenneck  
 Ed Helms  … Dr. Stuart "Stu" Price  
 Zach Galifianakis  … Alan Garner  
 Justin Bartha  … Doug Billings  
 Ken Jeong  … Leslie Chow  
 John Goodman  … Marshall  
 Melissa McCarthy  … Cassie  
 Heather Graham  … Jade  
 Jeffrey Tambor  … Sid Garner  
 Sasha Barrese  … Tracy Billings  
 Jamie Chung  … Lauren Price  
 Gillian Vigman  … Stephanie Wenneck  
 Mike Epps  … musta Doug  
 Lela Loren  … Naistyöntekijä  
 Mike Vallely  … Neeco  

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]